RIM

Polazak 12h - Beograd

Kada Vam kažu RIM, sigurno Vam prvo pada na pamet sledeće: Koloseum, Fontana di Trevi, Španski trg, Vatikan... Posetite mesta gde su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posetite Španski trg, obiđite Vatikan i uverite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim. I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!

Izaberite datum:

1. DAN: SRBIJA – HRVATSKA – SLOVENIJA – ITALIJA

Polazak iz Beograda sa parkinga turističkog terminala Lastina garaža u 16.00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN: RIM

Ulazak u regiju Lacio i dolazak u večni grad Rim u podnevnim satima. Smeštaj u Camping Village Roma kompleks, nakon kraćeg odmora sledi popodnevni fakultativni obilazak prestonice Italije: mešavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra sveta -  Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog života antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vreme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osetite noćnu draž svetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN: RIM – TIVOLI - VATIKAN

Mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima sa neprocenjivo vrednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umetnosti više nikada neće biti isto. Sledi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umetnika Berninija. U poslepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posetom Vili d’Este objektom koji je pod žaštitom UNESCO-a, a pleni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon posete Tivoliju, povratak u kamping i pripreme za večernji fakultativni odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje…

4. DAN: RIM – NAPULJ

Fakultativni izlet do prestonice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Catel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo, itd… Slobodno vreme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija sveta, Pizzeria Brandi. Slobodno vreme možete ispuniti i odlaskom do Caffe bar Nilo gde se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim. Fakultativni odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Noćenje...

5. DAN: RIM – COLLOSEUM

Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vreme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum i Rimske forume i saznati sve tajne koje  se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora i imperatora. Slobodno vreme u Rimu do kasnih popodnevnih sati... Polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju.

6. DAN: SRBIJA

Prepodnevni dolazak na mesto polaska.

Termin: Oktobar

149€ - REGULARNA CENA ARANŽMANA

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...).
 • 3 noćenja u Rimu (cca 3 km od Vatikana) Roma Camping Village u bungalovima (1/3 smeštaj), u chaletima (1/4 i 1/5 smeštaj)
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vreme boravka u Rimu, kao i u toku realizacije svih planiranih poseta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 8,5 €.
 • Administrativne troškove obrade rezervacije: 250 RSD (plaćanje u agenciji)
 • Obavezan depozit prilikom check in-a iznosi 10 po osobi, vraća se na kraju boravka
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 50 € u bungalovima.
 • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju (total 6€ – obavezna tur. taksa je u Italiji uvedena 2011. godine http://www.turismoroma.it/news/contributo-di-soggiorno?lang=en)

FAKULTATIVNI IZLETI:

   • RIM PANORAMA
   • TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA
   • TIVOLI
   • NAPULJ
   • PRIČE GLADIJATORA I IMPERATORA
   • ULAZNICU ZA DISKOTEKU/KLUB (PAKET DVE NOĆI)

OPIS SMEŠTAJA:

Roma Camping Village

Kamp naselje Roma nalazi se na samo 3 km od Vatikana i predstavlja najbliži kamp starom jezgru Rima. U ponudi ima samostalne smeštajne jedinice, otvoreni bazen i punkt za informacije, bar za druženje i okupljanje, restoran... Kamp Roma raspolaže brvnarama (chaletima) i klimatizovanim bungalovima. Sadržaji kampa obuhvataju dobro snabdeven supermarket, perionicu veša i menjačnicu. U pićima i laganim obrocima možete uživati tokom celog dana u baru Ciao Bella pored bazena. Ovaj bar radi do 02:00 i ima sopstvenog DJ-a. U restoranu se služe jela italijanske kuhinje i sveže pripremljene pice. Za nekoliko minuta vožnje autobusom možete stići do stanice metroa Kornelija, ili 10-tak minuta pešice, na liniji A. Takođe možete rezervisati uslugu prevoza do Vatikana i do oba rimska aerodroma, Fiumicino i Ciampino. 
Bungalov: mobilna kućica sa 2 odvojena ležaja, trećim krevetom na sprat, sa klimom i privatnim kupatilom.
Chalet: mobilna kućica sa 2 sobe, u jednoj se nalaze 2 odvojena ležaja i 3. krevet na sprat, a u drugoj bračni ležaj, potpuno opremljena kuhinja, 2 kupatila, klima, frižider.

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate i to na sledeće načine:
 • GOTOVINSKI: 1000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u redovnim mesečnim ratama, polovina aranžmana do mesec dana pre polaska na putovanje, a ostatak 15 dana pre početka putovanja.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody Travel» od 25.01.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima, RAPSODY TRAVEL DOO, LICENCA OTP 462/2010.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 30 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.