Nova godina – Atina

Atina Nova Godina 2025.

Rapsody Travel Destinacije Grčka Atina Nova godina – Atina

Doček Nove godine u Atini je savršen izbor za one koji traže kombinaciju tradicije, kulture i zabave. Sa temperaturama oko 12°C, grad nudi ugodnu zimsku atmosferu. 

Jedan od najatraktivnijih delova proslave su svetlosne instalacije i vatrometi koji osvetljavaju nebo iznad grada, stvarajući magičan ambijent. Takođe, Akropolj je posebno osvetljen za ovu priliku, dajući proslavi dodatnu čar.​

Možete se popeti na brdo Likavitos i uživati u panoramskom pogledu na vatromet iznad grada, ili doživeti živahnu atmosferu na otvorenom na trgu Sintagma, gde se održavaju koncerti i proslave do ranih jutarnjih sati. 

Tradicionalni grčki običaji, kao što je bacanje tanjira (sada modernizovano bacanjem cveća), dodaju autentičnost doživljaju, posebno u buzukia noćnim klubovima gde možete uživati u živoj muzici​ duboko posle ponoći.

Novogodišnja noć u Atini pruža i opcije za one koji traže mirniji doček. U gradu su organizovani događaji kao što su opere i baleti, koji nude kulturu i umetnost kao tišu alternativu tradicionalnoj bučnoj proslavi. 

Atina je tokom novogodišnje noći dobro povezana javnim prevozom, pa je kretanje po gradu i učestvovanje u različitim proslavama bez potrebe za vožnjom olakšano.

Doček Nove godine u Atini – iskustva sa putovanja

“Vreme je tamo super oko Nove godine. Kada smo mi bili temperature su se kretale između 15 i 19 C, samo jednog dana je bila kiša i tada je bilo oko 10 C. Sunce je pod nešto višim uglom nego u BG-u, tako da ćeš imati subjektivni osećaj kao ovde u martu. Noći su prijatne, mi smo i uveče šetali u laganim jaknama. Ukratko ako ne voliš zimu sigurno će ti se svideti”

Stefano, izvor: serbianmeteo.com

“Bio sam za dva dočeka u Atini. Utisci su jako lepi, oba puta. Meni je Atina jako lep grad, prosto ne može da ti ne bude lepo tamo,…”

Nikola S., izvor: putovanja.info

“Atina je na mene ostavila vrlo snažan utisak i po pitanju kulture, istorije i noćnog života. Potpuna preporuka ljudima koji putuju tamo, ali samo na duže od 4 ili 5 dana, jer u suprotnom nećete osetiti taj duh koji nosi ovaj mediteransko kosmopolitski grad.”

Ramon, izvor: putovanja.info

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab