Nova godina – Milano

Milano Nova Godina 2025.

Rapsody Travel Destinacije Italija Milano Nova godina – Milano

Milano, finansijski i modni centar Italije, savršeno spaja istoriju sa savremenim stilom života. Grad je svetski poznat po luksuznim prodavnicama i vrhunskim restoranima, ali i po bogatom kulturnom nasleđu. 

Tu se nalaze impresivna katedrala Duomo i crkva Santa Maria delle Grazie, gde je izložena čuvena „Poslednja večera“ Leonarda da Vinčija. Milan je takođe centar umetnosti, sa mnogobrojnim muzejima i galerijama i živahnom noćnom scenom. Tokom novogodišnjih praznika, grad posebno oživi kroz brojne praznične aktivnosti i događaje koji privlače posetioce.

Doček Nove godine u Milanu je prilika da se uživa svim čulima – od vatrometa na glavnim trgovima Piazza Castello i Piazza del Duomo do posebnih prazničnih manifestacija kao što su koncerti, ulične zabave i kulturni programi.

Ako ste ljubitelj umetnosti i istorije, Milano nudi i obilaske muzeja posvećenih Leonardu da Vinčiju, kao i izložbe u operi La Scala. Pored toga, Milano je jedan od retkih gradova na svetu gde možete uživati u božićnim svečanostima i čak sresti Deda Mraza na Novogodišnji dan dok uživate u milanskom božićnom selu, koji nudi zimsku čaroliju, klizanje na ledu, predstave i još mnogo toga lepog.

Tokom dočeka Nove godine, Milano je manje nagužvan jer većina lokalaca odlazi u druge gradove da proslavi.

Doček Nove godine u Milanu – iskustva sa putovanja

“Milano je fin za kupovinu. Sam grad je prelep, nasminkan, ustogljen, oseca se art de vivre na svakom koraku,  i nemoj da tracis vreme kopajuci po h&m, zari i slicnim radnjama. Nije vredno. Uzivaj u gradu, skockanim ljudima i divnim restoranima.”

halisa, izvor: ana.rs

“Milano je mnogo lep grad, ima specificnu lepotu koja je tu oko ali se ne istice u prvi plan. Steta sto ga prati reputacija nekakvog „shopping mesta“, kada ima toliko toga da pruzi.”

andrassyut, izvor: putovanja.info

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab