Kušadasi

Kušadasi 2024.

Ukoliko ste u potrazi za destinacijom za letovanje, koje predstavlja kombinaciju egzotike, zanimljive istorije i prelepih plaža s tirkizno plavim morem, Turska je prava destinacija za vas.

Letovanje u Kušadasiju 2024.

Ovaj turski biser na Egejskoj obali nekada je bio malo ribarsko naselje, ali danas je postao omiljeno odredište za turiste iz celog sveta. Plaže Kušadasija su duge i peščane uz tirkizno plavo more, pa su idealne za opuštanje i sunčanje.

Dok ste na letovanju,turska kuhinja će oduševiti vaše nepce, a možete probati razna jela kao što su kebab, meze, baklave i naravno, tursku kafu. Kada je u pitanju cena hrane i pića u Kušadasiju, ona zaista nije skupa. Kreće se od nekih 150-200 dinara za kafu u kafiću, dok kompletan ručak u restoranu za dvoje košta oko 4 hiljade dinara. Većina ležaljki na plažama su besplatne za goste hotela, a na drugim mestima uglavnom postoje dve opcije – da platite piće, a one su već uračunate u cenu ili platite otprilike 600 dinara za dve ležaljke i suncobran.

U večernjim satima, možete uživati u nekom od klubova ili barova, koji nude različite zabave za sve generacije. Bilo da želite provesti noć uz tradicionalnu tursku muziku ili nešto modernije, sve to možete pronaći u Kušadasiju.

Putovanje u Kušadasi

Postoji nekoliko mesta koje ne bi trebalo da propustite u Kušadasiju, a to su:

Kušadasi iskustva sa putovanja

„Ovo je bilo naše najbolje letovanje. Cene su neverovatno pristupačne, tako da smo svakodnevno uživali u obrocima u restoranima, popili smo tri kafe dnevno, a opet nismo potrošili previše novca. Plaže su predivne, posebno smo uživali na Green Beachu, Silver Sand Beachu i Ladies Beachu, svakodnevno istražujući različite obale. Jedini minus bio je Mili park, koji nas nije baš oduševio.“

aleks045, izvior: putovanja.info

„Prevoz u Kušadasiju je odlično rešen dolmušima koji idu na nekoliko muta, tako da ćete se sigurno od hotela do grada i obratno prebaciti bez problema. Međutim, ono što treba znati je da dolmuši saobraćaju do ponoći, pa ako ostanete do kasno morate se vraćati taksijem, a cene taksija su slične kao u Beogradu.“

Hermes, izvor: putovanja.info

„U akva parkove idite isključivo preko neke od agencija, a ne u svojoj režiji. Naime, ulazak u Aqua fantasy ako dođete sami platićete 24 evra. Agencije nude isto za 18-20 evra. Znači četvoročlana porodica preko agencije platiće preko 20 evra manje, što nije za bacanje.“

sasha72, izvor: putovanja.info

Korisni saveti za turiste


Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab