Maldivi

Maldivi


Glavni i najveći grad Republike Maldivi je Male sa preko sto hiljada stanovnika i nalazi se na severnom obodu Atola Male, tačnije na Kaafu Atolu. Toplo i čisto more uz rajske plaže, netaknutu prirodu i povoljnu klimu pružaju odlične uslove za nezaboravan odmor. Svako ostrvo predstavlja posebnu priču i sve je podređeno uživanju. Najradije ih posećuju mladenci, poznavaoci podvodnog sveta i ronjenja, ljubitelji mira i romantičnih destinacija. Mi ćemo biti bazirani u čuvenom mestu Maafushi!

FAKULTATIVNI IZLETI:

Upustite se sa nama u otkrivanje skrivenih kutaka ove prelepe destinacije, upoznavanje lokalne kulture i običaja i odmaranje na rajskim plažama ovog dela zemlje. Maldivi su destinacija koju morate doživeti!

KORISNE INFORMACIJE:

NOVAC
Novčana valuta na Maldivima je maldivska rufija MVR (jedna MVR sadrži 100 laresa). Prema važećem kursu u aprilu 2018. godine, 1 evro vredi oko 19 MVR, a 1 USD oko 15 MVR. Najčešće korišćena strana valuta je američki dolar. U većini hotela, restorana i prodavnica moguće je plaćanje platnim karticama American Express, Visa International, Master Card, Diners Club, JCB i EuroCard.

VREMENSKA RAZLIKA
Maldivi su vremenska zona GMT +5.

STRUJA
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)

KLIMA
Tropska klima na Maldivima podrazumeva prosečnu temperaturu između 29 i 32 stepena Celzijusa, sa povremenim tropskim pljuskovima. Od kraja maja do početka septembra je (jugozapadni) monsunski period u kojem ima povremeno kiše i vetra, dok je od novembra do aprila (severoistočni) monsun topao i suv. Cene boravka su najviše u sezoni (decembar-april), naročito u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, kada je na Maldivima suvo i toplo vreme. Period od maja do novembra je takođe topao, ali sa višim stepenom vlažnosti vazduha i većom mogućnošću kiša

JEZIK
Zvanični jezik je divehi, kombinacija arapskih, indijskih i engleskih reči.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?
Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab