Rim

Rim

Večni grad, Rim je ne samo još jedan evropski grad, nego mesto koje je oblikovalo svet. Kroz istoriju, Rim je bio svedok značajnih događaja kao što su Pax Romana i Julijanska reforma kalendara, a svaki kamen na Palatinskom brdu nosi priču o nekom od velikih ljudi kao što su Julije Cezar i Trajan.

AKTUELNA PUTOVANJA

Putovanje u Rim

Rim je nekadašnja prestonica velike imperije, koja je oblikovala istoriju širom Sredozemlja i delom srednje Evrope. Ovaj grad je sedinstven kao jedini grad sa nezavisnom državom – Vatikanom, gde se nalazi sedište pape i monumentalna crkva Svetog Petra. Tokom posete Rimu, nemoguće je zaobići očaravajući Vatikanski kompleks. Mikelandjelova skulptura Pieta i neprocenjiva umetnička dela u Vatikanskim muzejima, koje su radili umetnici Rafaelo, Bernini i Đoto. Neprikosnovena Sikstinska kapela je posebna atrakcija. Na Piazza San Pietro ispred crkve se izdvaja Berninijeva kolonada, čuveno arhitektonsko remek-delo.

Rim je retka prestonica koja i danas čuva svoj antički centar. Istorija i arheologija oživljavaju kroz Forume i Koloseum koji su simboli Italije i mesto za politiku i trgovinu. Mesto koje ne bi trebalo da propustite su Kapitolski muzeji, koji su uredjeni od strane Mikelanđela. Panteon, fontana Di Trevi i Španski trg su najpopularniji među turistima, a Piazza del Popolo sa vidikovcem pruža panoramski pogled na grad.

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab