Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina

Rapsody Travel Destinacije Bosna i Hercegovina

Ova autentična država smeštena u srcu Balkana će vas očarati kombinacijom prirodnih lepota, bogate kulturne baštine i gostoljubivošću ljudi.

Okružena planinskim vencima i prošarana zelenim dolinama, ova balkanska zemlja odiše posebnim šarmom. Ako planirate putovanje u Bosnu i Hercegovinu, treba da znate da ćete osetiti snažno preplitanje multietničnosti. Sa jedinstvenom mešavinom tradicija i običaja, koja svedoče o bogatoj kulturi i istoriji ove države.

Nacionalni parkovi u Bosni i Hercegovini

Ova zemlja ima nekoliko spektakularnih nacionalnih parkova koji privlače posetioce svojim netaknutim šumama, planinskim vrhovima i kristalno čistim rekama.

Takođe, svi ljubitelji avantura na svoju mapu treba da stave Bosanske piramide. Ove građevine i danas intrigiraju sve posetioce, a smatra se da je ovo jedna od najstarijih piramida na svetu. Tu su i srednjovekovne tvrđave poznate po čuvenim legendama, a najpoznatije su Ostrožac i srednjovekovna tvrđava u Jajcu.

Bosna i Hercegovina – Putovanja i izleti

Ukoliko ste u potrazi za kratkim vikend putovanjem, gradovi u Bosni i Hercegovini su prava destinacija koja će vas oduševiti raznolikošću.

Glavni grad, Sarajevo, uvek opčini svoje posetioce šarenim bazarama i jedinstvenim kafićima. U vazduhu se oseti miris tradicionalnih specijaliteta, dok se razgovor prekida samo kako bi se otpio gutljaj kafe.

Mostar je grad koji oduzima dah svojom spektakularnom arhitekturom, a njegov najpoznatiji zaštitni znak je Stari most, simbol pomirenja i jedinstva.

Poznata po svojim termalnim izvorima, Banja Luka je takođe omiljena destinacija za ljubitelje ekstremnih sportova, naročito zbog raftinga na reci Vrbas koja prolazi kroz grad.

Čaroban duh Jadrana prožima Trebinje, sa prekrasnim starim gradskim jezgrom, ispunjen istorijskim pričama i jedinstvenim kamenim ulicama.

Zimovanje na Jahorini

Planina Jahorina je izuzetna destinacija za sve ljubitelje zimskih sportova i aktivnosti. Najpopularnije je skijanje, a svi skijaši, od početnika do profesionalaca, mogu da uživaju dok se spuštaju niz staze. Svi ostali mogu uživati u sankanju, šetnjama po prirodi i spektakularnim predelima. Nakon skijanja na Jahorini, postoji nekoliko mogućnosti za opuštanje, kao što su spa centri, noćni provod ili uživanje u lokalnim specijalitetima.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab