Poljska

Poljska

Ovaj jedinstveni kutak sveta vam pruža priliku da se izgubite u bajkovitim gradovima poput Varšave, Krakova i Gdanjska, gde se prošlost i sadašnjost prepliću na svakom koraku.

Krakov putovanje

Krakov, grad koji je centar kulturnih događaja, očarava turiste svojom drevnom lepotom. Dok se najveći srednjovekovni trg u Evropi Rynek Glowny, nalazi baš u tom mestu.

Sa svojim šarenim fasadama i živahnom atmosferom, ovo mesto oživljava ljubav prema Poljskoj. Udaljen na samo nekoliko koraka od tog užurbanog trga, Kraljevski zamak na brdu Vavel nadvija se nad horizontom, pružajući spektakularan pogled na okolinu. Sa svojom grandioznom arhitekturom i istorijskim značajem, ovaj dvorac zadivljuje sve posetioce.

Rudnik soli Vjelička

Dok se u blizini Krakova, duboko ispod površine zemlje, nalazi najstariji rudnik soli Vjelička. Aktivan je već 700 godina, a svi posetioci će hodajući kroz njegove tajanstvene hodnike otkriti izuzetne skulpture. Sve su napravljene isključivo od soli, a najinteresantnije su statue Nikole Kopernika, Marije Kiri i Pape Jovana Pavla II.

Putovanje u Poljsku

Poljska takođe obiluje prirodnim blagom koje će vam oduzeti dah. Osetite miris svežeg vazduha dok koračate kroz prostranstva netaknute prirode, poput Bjalovješke šume ili planinskih vrhova Tatre. Možete se prepustiti čarima mirnih jezera i šuma, ili se zaputiti ka obali Baltičkog mora, gde ćete naći peskovite plaže koje za opuštanje i sunčanje.

Poljska je takođe domaćin brojnih festivala i događaja koji oživljavaju njenu kulturu i tradiciju. Bilo da se radi o narodnim festivalima, muzičkim koncertima, ili proslavi Nove godine u Krakovu, u ritmu muzike i veselju moći ćete da osetite dušu ove zemlje.

Sada kada znate da Poljska obiluje zanimljivim mestima, oslobodite svoju avanturistički duh i krenite na nezaboravno putovanje u otkrivanje svih njenih čari.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab