Beč

Beč 2024.

Beč je kao grad koji bi dete iz mašte moglo da naslika: miks neverovatnih palata, parkova punih čuda, konjskih zaprega koje se voze elegantnim bulevarima, i koncertnih dvorana i kafeterija osvetljenih raskošnim lusterima. Niko ne može da nadmaši austrijsku prestonicu po veličini, ali zato može delovati malo hladno — kao grad iz filma koji želi da ostavi utisak umesto da osvoji srca.

AKTUELNA PUTOVANJA

Kada lutate istorijskim jezgrom Beča, Iner štatom ili prvim bečkim okrugom, 21. vek se čini kao daleki san. Nikada ne biste mogli da vidite svu umetnost u Beču u jednom životu, pa birajte mudro. Ovo je grad u kojem možete ući u galeriju na sat vremena i završiti ceo dan. 

Albertina, koja prikazuje besprekoran kolekciju grafičke umetnosti u Habsburškoj palati, i neoklasicistički Muzej istorije umetnosti, sa izuzetnim prikazom starih majstora poput Rafaela i Petera Bruegel starijeg, samo su vrh ledenog brega.

Beč klasične muzike i luksuza Habsburške imperije iznenađujuće je moderno mesto kada se skrene sa uobičajene turističke staze. Otkrijte manje poznate krajeve, zadržite se u skrivenim kafićima, osetite letnje vibracije na Dunavskom ostrvu ili istražite pijace i otkrićete mnogo napredniju stranu grada. 

Baš ta sposobnost da balansira između prošlosti i sadašnjosti, između urbanih delova i prirode, čini Beč neospornim liderom na listi najzelenijih i najživopisnijih gradova sveta.

Beč – iskustva sa putovanja

“Inače, ko je u Beču i hoće da proba dimljena rebra, preporuka je 1516 i Centimeter. Centimeter sad ima 4 lokacije ali mi 1516 bio bliži pa sam tamo otišao i oduševio se. Ovo je porcija od 20e koju smo nas dvoje jedva pojeli, posle celog dana pešačenja po Šenbrunu i vožnji u Prateru.”

Vladapetr, izvor: forum.garaza.rs

“Ono čime sam ja posebno očaran u Beču su fasade. Sve su obnovljene i čiste, čak iritirajuće koliko su čiste.”

VlaMar, izvor: forum.putovanjausrcu.rs

“Saher tortu licno ne volim ali jela sam je i tu preporucujem Heiner, ne zato sto ima najbolji saher (jer nema) vec zato sto nema reda, ljudi sa koferima, nema onih koji stoje ispred cupkajuci da ti zavrsis sa jelom vec covek moze da udahne malo onaj stariji Bec bez turista.”

**Freya**, izvor: forum.krstarica.com

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab