Španija

Španija

Zemlja koju karakteriše strast, autentičnost i prefinjenost koji se vide na svakom koraku. Dok većinu turista očarava svojom raznolikošću, bogatom istorijom i izuzetnom kulturom.

Festivali u Španiji

Španija je prepoznatljiva po svojim festivalima koji odišu specifičnom energijom i oslikavaju karakter stanovništva. Adrenalinska trka sa bikovima u San Ferminu u Pamploni, je nadaleko najpoznatiji događaj.

Tokom festivala La Tomatina, ulice gradića Bunjola preplavljene su crvenim sokom , dok učesnici uživaju u tome da jedni druge gađaju paradajzom. Ovo je definitivno jedan od najneobičnijih i najukusnijih ratova, koji privlači turiste iz svih krajeva sveta.

Dia de los Muertos je jedan od najintrigantnijih praznika u španskoj kulturi. Nasuprot nazivu, ova svečanost slavi život i sećanje na preminule. Taj dan na ulicama vlada karnevalska atmosera, ljudi imaju kostime i uživaju u muzici dok plešu.

Barselona i Madrid

U Španiji se nalazi mnoštvo zanimljivih gradova, svaki sa svojom jedinstvenom pričom. Barcelona, španska prestonica katalonske regije, fasciniraće vas svojim poznatim građevinama. Najznačajniji su radovi čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, spektakularna bazilika Sagrada Familia i živopisno šetalište Las Ramblas. Svakako svi ljubitelji umetnosti znaju da se baš u ovom gradu nalazi čuveni Pikasov muzej, koji prikazuje njegova brojna remek-dela.

Madrid je poznat po živopisnom ritmu i energiji. Možete uživati u tradicionalnim tapas barovima, doživeti strastvenu atmosferu na fudbalskom stadionu Santiago Bernabeu i šetati kroz prelep park El Retiro. Ukoliko želite da odmorite nakon turističkog obilaska, ne zaboravite da se prepustite uživanju na plaži.

Dok istražujete Španiju, ne zaboravite da probate neke od čuvenih specijaliteta. Uživajte u slasnoj paella ili zavirite u tajne tradicionalnih tapasa, gde svaki zalogaj otkriva novu dimenziju ukusa. Uz ukusan obrok osvežite se sangrijom, koja je neizostavan deo svake španske zabave.

Putovanje u Španiju – posetite najlepše evropske gradove

Letovanje u Španiji

Bilo da želite da odmarate na nekoj od prelepih plaža, uživate u noćnom provodu ili da istražujete prirodne lepote, sve to ćete pronaći u Španiji. Neke od najpopularnijih destinacija su:

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab