Nova godina – Prag

Prag Nova Godina 2025.

Rapsody Travel Destinacije Češka Prag Nova godina – Prag

Ukoliko razmišljate o destinaciji za doček Nove godine, trebalo bi da znate da je Prag jedna od najpopularnijih i najomiljenijih evropskih država. Na vama je samo da odaberete kako želite da proslavite ovaj novi početak. Da li će to biti krstarenje Vltavom, doček na nekom od trgova ili žurka u noćnim klubovima i pabovima uz čuveno češko pivo.

Putovanje u Prag u Češkoj tokom novogodišnjih praznika je zaista nezaboravno iskustvo!

Osim što ćete uživati u prelepim pejzažima i bogatoj kulturi ovog grada, Prag ima jedinstvene novogodišnje tradicije koje će vam ostati u sećanju.

Jedna od njih je bacanje ključeva s tornja crkve Svetog Mikuláša na Maloj Strani. Lokalno verovanje kaže da će vam to doneti sreću i prosperitet tokom nove godine, pa ako se nađete u Pragu, nemojte da propustite ovaj zanimljiv običaj.

Pored toga, tokom praznične sezone možete uživati u šetnji preko Karlovog mosta, koji je ukrašen svetiljkama i lampionima. Ukoliko poželite da uživate u prazničnoj dekoraciji, plovidba Vltavom je odlična opcija, jer ćete moći da vidite čitav grad i sve divne pejzaže i znamenitosti duž obale reke.

Doček Nove godine u Pragu nudi nekoliko različitih načina da doživite ovaj poseban trenutak. Možete se pridružiti veselju na nekom od trgova, gde uz muziku, ukusnu hranu i pivo možete uživati u vatrometu koji se pušta u ponoć. Najpoznatiji trg za doček Nove godine u Pragu je Staroměstské náměstí, ili Starogradski trg, koji se nalazi u samom centru Praga i poznat je po svojoj lepoti i bogatoj istoriji.

Ako više volite intimniju atmosferu, Prag ima i brojne noćne klubove, pabove i restorane u kojima će vas srdačno dočekati. Ovde možete proslaviti Novu godinu uz tradicionalne češke specijalitete i čuveno češko pivo. Uz dobru muziku, koncerte i veselo društvo, možete plesati do ranih jutarnjih časova.

Bez obzira na to kako planirate da proslavite Novu godinu, Prag će vas očarati svojim šarmom i zabavnim sadržajima.

Šta posetiti u Pragu

Prag iskustva sa putovanja

„Prag me potpuno očarao, iznenadivši me na najbolji mogući način. Čak mi se više dopao od Beča, iako sam putovala kroz Beč-Prag-Bratislavu-Budimpeštu. Astronomski sat sa apostolima je apsolutno predivan. Grad je izvanredno očuvan, sa bogatom istorijom i tradicijom. Grad je prelepo uređen, nekako je istorijski i tradicionalan, i to je ono što ja volim. Ne odiše modernizom i nije se uklopio u sivilo drugih gradova koji pokušavaju da prate taj trend 21. veka da sve mora da sija, blješti i sjaji. Prag je nekako sačuvao dostojanstvo po tom pitanju i ostao dosledan sebi.“

Nerea, izvor: ana.rs

„Ako budeš imala planove da petak ili subotu veče provedeš u nekom pabu, bude krcato tako da rezervišite na vreme. Možete možda u toku dana da svratite i pitate da vam ostave sto. Mi nismo znale da pabovi budu prepuni i na kraju smo završile u nekoj pivnici.“

Savannah, izvor: ana.rs

„Grad je prelep sa svojim brojnim znamenitostima. Obavezno posetite Kafkinu pokretnu skulpturu i prošetajte Zlatnom ulicom. Tu su i raznovrsni muzeji kao što su Muzej čokolade, Muzej voštanih figura, Muzej paradoksa i iluzija, kao i Narodni muzej. Što se tiče hrane, mi nismo bili oduševljeni. Hrana je bila ili prezačinjena ili bezukusna, pa smo na kraju odustali i odlučili se za meze i čašu vina na ulici. Pritom, pušenje potpuno zabranjeno u svim zatvorenim prostorima, kafićima i restoranima.“

GoldFairy, izvor: ana.rs

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab