Nova godina – Krakov

Krakov Nova Godina 2025.

Rapsody Travel Destinacije Poljska Krakov Nova godina – Krakov

Doček Nove godine u Krakovu je jedno zanimljivo i svakako drugačije iskustvo. Ovaj prelep grad u Poljskoj, smešten nad rekom Vislom, postaje pravo magično mesto tokom novogodišnjih praznika, privlačeći turiste iz celog sveta.

Najbolji način da obiđete Krakov je da krenete od glavnog trga Rynek Główny. Ovo je ujedno i najveći srednjovekovni trg u Evropi, na kom se tokom praznika nalazi ogromna novogodišnja jelka, kao i brojni ukrasi i lampice. Čak iako se odlučite da baš ovde dočekate Novu godinu, nećete pogrešiti! Jer je ponoćni vatromet na ovom trgu spektakularan, a posebnu čar mu daje muzika i veselje.

Ukoliko ste ljubitelji mirnije atmosfere, možete se uputiti u jedan od brojnih restorana ili kafića u starom gradu Krakova gde ne biste trebali da propustite priliku da probate ukusne poljske specijalitete. Većina mesta organizuje posebne večere i zabave za doček Nove godine, pa se pobrinite da rezervišete svoje mesto na vreme.

Za sve one koji za Novu godinu vole da izađu, Krakov zaista ima mnogo klubova i barova koji će vam pružiti nezaboravan provod tokom cele noći. Mnogi od njih organizuju tematske žurke za doček Nove godine, tako da ćete imati priliku da plešete i zabavite se.

Šta posetiti u Krakovu

Krakov iskustva sa putovanja

„Prevoz u Krakovu savršeno funkcioniše. Postoje tačni rasporedi sa minutazom, što je veoma praktično. Obišli smo sve te poznate građevine i zaista su predivne, uključujući zamak Vavel i šetnju pored reke Visle, kao i posetu jevrejskoj četvrti. Sve to stvarno vredi videti i doživeti. Takođe smo organizovali posetu Ausvicu putem agencije, i iako je to važna istorijska lokacija, moram priznati da me nije ostavila oduševljenom.“

Ikanen, izvor: putovanja.info

„Poljska je jedna od najjeftinijih zemalja u kojima sam bila, možda može da se uporedi sa Bugarskom po cenama. Jedino garderoba nije jeftina, ali mi nismo ni imali mnogo vremena za šoping.“

Bubica, izvor: putovanja.info

„Sam grad je lep, pun mladih ljudi, ali malo hladnije arhitekture za moj ukus, posebno kad se zađe u manje ulice. Šetali smo pored reke, obišli zamak Vavel, tržnicu na trgu, Jagelonski univerzitet, Jevrejsku četvrt, Šindlerovu fabriku i rudnik soli. Aušvic smo odlučili da propustimo kako ne bismo otišli iz Krakova sa teškim mislima. Zbog praznika nismo uspeli da posetimo galeriju iznad tržnice i muzej jer su bili zatvoreni 1. i 2. januara.“

ixy1703, izvor: putovanja.info

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab