Blog Destinacije Evropa Top 4 destinacije za mlade koji žele da letuju u Grčkoj
Destinacije
Evropa
Grčka
Letovanje
Vrste putovanja

Top 4 destinacije za mlade koji žele da letuju u Grčkoj

7. фебруара 2020.
Grčka letovanje za mlade

Grčka svakako privlači mlade da je posete, a najviše letuju u njoj, jer ponudom obuhvata zaista sve što što im je potrebno. Lepe plaže, čisto tirkizno more, odličan provod noćni ali i dnevni, raznovrsnost aktivnosti pa u okviru toga izdvajamo ove najpoželjnije destinacije.

Letovanje na Kavosu

Južni deo ostrva Krf koje ima čak 119 plaža, zauzima mesto Kavos. Pa ukoliko ste izabrali ovo mesto, možete obići Krf i njegove mnogobrojne znamenitosti. Ostrvo Vido posebno značajno našem narodu se nalazi pored starog grada Krf. Za dalje destinacije od smeštaja ukoliko niste kolima, preporučujemo rent a car ili bike za potpuni doživljaj na ostrvu.

Aktivan odmor na Kavosu nudi razne sportove na plaži odbojka, fudbal… Od ponude aktivnosti u ili na vodi možete iznajmiti kajak, vožnja po vodi na gumi, ronjenje. Pored toga možete obići jedan od najboljih evropskih akva parkova na ostrvu kao i obilazak plaža.

Mesta za izlazak na Kavosu su raznovrsna, za svačiji ukus i džep. Naravno na prvom mestu su domaće žurke u organizaciji Rapsody Travel agencije, sa gostovanjima ili poznatim DJ-evima. Provod se uglavnom nalazeiu dugoj ulici uz more, kroz koju prolaze turisti sa svih strana sveta.

Često lokalci koji drže barove će vas domaćinski, od srca uslužiti i uživati u provodu jednako kao gosti. Postoje beach barovi, karaoke barovi, koktel barovi sa rashlađenom atmosferom, sportski barovi gde pratiti željenu utakmicu, pool barovi… Na pojedinim mestima cene alkoholnih pića kreću se od samo 3€, a obroci su obilne porcije. Brza hrana od 2.5 € do 7€. U restoranima cene obroka se kreću od 5 € pa naviše.

Letovanje na Lefkadi

Živopisno ostrvo Lefkada, veoma poznata destinacija u kojoj ćete sigurno uživati i gde se bude sva čula. Od prelepih azurnih plaža do sjajnog provoda na Lefkadi je letovanje koje dugo ostaje u sećanju. I danas je bitan lučki grad pa su plovila različite namene uvek na horizontu.

Ukolike je vaša želja da aktivnije provedete odmor imate na raspolaganju mnoge rekvizite u vodi pedalinu, kanu, brodići,… ali zaista najpoznatije je surfovanje. Prilikom obilaska plaža (Egremni, Porto Katsiki, Kathizma, Agio Fili i drugih) i ostrva za organizovane izlete će vas prevoziti brodovi ili barkice gde ćete videti nezamislive pejzaže koji ostaju dugo u sećanju.

Naićićete na veliki izbor dobrih butika, zanimljivih prodavnica ukoliko letujete na Lefkadi nećete se razočarati. Restorani internacionalne kuhinje su svuda ali tradicionalne traverne ne bi trebali zaobići i nije ih teško prepoznati. Pored čula ukusa tu ćete osetiti pravi duh Grčke uz ples i muziku.

Ukoliko sve navedeno obiđete, noćni provod na Lefkadi je poslednja stavka i on je na jednako dobrom nivou kao i sve drugo na Lefkadi. Jedan od primera gde otići je klub Capital. On je najveći na ostrvu sa žurkama kraj bazena uz bitove svetskih DJ-eva. Pomenućemo da su dnevne žurke isto česte pa tu možete napraviti zagrevanje i možete prisustvovati partiju na brodu.

Cena hrane se kreće od 3€ npr giros, pa naviše prosečan obrok u restoranu je 8€. Cene bezalkoholnih pića su oko 2,5€ dok pivo košta 3€, koktel 8€.

Letovanje na ostrvu Evia

Evia je drugo ostrvo po veličini u Grčkoj, tu veliki deo njihove populacije živi. Na ovom ostrvu imate utisak da ste na kopnu jer zaista imate sve što poželite na velikom prostranstvu. Turistička mesta sa divnim plažama egejskog mora, borove šume, bogata vegetacija će vas potpuno opustiti dok imate puno prostora istraživanje mnogih nalazišta i avanturu.

Evia ima zaista odličnu ponuda za smeštaj a svakako preporučujemo nekoliko mesta koje možete ovde obići:

Halkidu to je glavni grad ostrva Evia koji ima bogatu istoriju, veoma razvijen i posećen od strane turista i Grka. U njemu možete obići zamak Kara, muzeje, galerije i naravno šoping u ulici Avanton. Grad je pun života tu je odličan provod sa najviše klubova na ostrvu zagarantovan.

Pefki je mesto popularno među Grcima. Plaža je duga, na njoj ima puno borova a celom njenom dužinom se nalaze kafići, picerije traverne i restorani. Poseduje veće kamp naselje, ukoliko vas takav boravak interesuje Pefki je mesto za vas.

Cene što se tiče hrane su npr: salate oko 5€, pizza velika od 9-12€, za piće kafa 2€, sokovi 2-4€, alkoholna pića od 3€. Skuter je praktično sredstvo za obilazak ostrva, možete iznajmiti, a cene se kreću od 10-40€ po danu.

Plaža Agia Anna na kojoj se najčešće surfuje, leti paraglajdinom i uživa u drugim aktivnostima. Najbolji provod je na plažama Padermos, Alikes i Kanatadika koje su pune beach barova pa provod možete imati preko dana.

Agios Georgios je mesto koje se posećuje zbog ronjenja. A centralni deo ostrva ima planinu, gde možete upoznavanje Evie i izazov da podignete na veći nivo.

Sela na ostrvu su preslatka i puna tradicionalne gradnje i kuhinje, domaćeg vina i srdačnih domaćina. Ukoliko ste ljubitelji vina ovde bi trebali probati posebnu vrstu vina Recinu koje Grci prave od smole.

Ukoliko izdvojite vreme navešćemo samo par njih koje bi mogli obići :Gerakija, Artemisio poznato po arheološkom nalazištu.

Eretrija takođe bitan istorijski i posećen grad. U njegovoj blizini se nalaze nekoliko malih ostrva što ga čini još zanimljivijim. Krase ga lepe ulice, široki bulevari prijatna atmosfera.

Edipsos je grad ostrva u kom je zbog mineralnih izvora napravljena banja, koja je i danas veoma popularna. Sadrži puno hotela koji nude kvalitetan spa program gde.

Predivno ostrvo Skijatos je tik uz Eviju koje zaista vredi posetiti, pored njega naravno postoje obilasci ostalih ostrva koja je okružuju.

Pritom glavni grad Grčke – Atina je veoma blizu na 80 km od ostrva, ko poželi da je odavde obiđe biće mu lako.

Letovanje na Lutraki

Zaista jedan od najlepših gradova Grčke u koji ćete kročiti, smešten je u korintskom zalivu. Planinski lanac Gerania je u blizini pa je prijatnost na ovom mestu, uz kirstalno more, sigurna u svakom pogledu. Peloponez je svima poznato istorijsko uporište, mnogi mitovi su vezani za njega, pa su okolna mesta veoma bitna u ovom pogledu.

Plaža grada je šljunkovita, dobro uređena i primetićete zaista vrlo čista kao i more koje je toplije u Lutraki. Ukoliko vas zanimaju manje ili “skrivene” plaže možete do njih doći brodićima. Borove šume su odmah iznad plaža tako da je prirodan hlad uvek prisutan. Vouliagmeni laguna je fantastičan spoj prirode i mora udaljen samo 16 km od grada bez previše kafića.

Šoping centar postoji, a svakako šetnjom kroz grad videćete da postoje lepi uređeni trgovi, skulpture, različite prodavnice brendova iz celog sveta, suvenirnice, zlatare, restorani, traverne i supermarketi.

U izobilju svega ne manjka dobrih klubova za izlazak u ritmu najboljih hitova i izvođača. Ukoliko vas zanima kako izgleda čuveno Grčko veče gde lome tanjire uz njihovu muziku, posetite traverne i zaigrajte sirtaki.

Možete posetiti muzeje, organizuju se izleti hramova, manastira, kao i mnogih istorijskih znamenitosti, nalazišta Peloponeza. Svetionik je atrakcija sa kog možete da vidite obližnje arheološko nalazište npr: drevni Korint. Korintski kanal će vam takođe biti zanimljiv i pogled sa njegovog mosta.

Što se tiče ponude rekreacije ovde se nalaze tereni za sve popularne sportove, kao i časove ronjenja. Odmor u Lutraki može biti aktivan i pasivan tako da ne možete pogrešiti  ovim izborom.

Lutraki možete posetiti bilo kad u toku godine jer je i sjajan banjski grad pa ima odličnu ponudu bazena, terapija ili relax tretmana. Ovde se nalazi najpoznatija mineralni izvor Grčke.

Cene u supermarketima su slične kao u Srbiji. Kafa, voda i sokovi koštaju slično kao u drugim mestima. Alkohol i restorani su za nijansu skuplji.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab