Blog Destinacije Evropa Noćni život na ostrvu Lefkada
Destinacije
Evropa
Featured
Grčka
Letovanje
Vrste putovanja

Noćni život na ostrvu Lefkada

20. децембра 2019.
Lefkada nocni provod

Lefkada, grčki dragulj, koji s razlogom nazivaju evropskim Karibima, iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca iz celog sveta. Ako prvi put planirate put na Lefkadu, sigurno ste na Internetu pregledali bezbroj slika ovog prelepog ostrva i rezignirano zaključili da uživo ne može biti toliko lepo. Istina je na drugoj strani. Nije u pitanju fotošop, Lefkada zaista jeste ostrvo boja – duge bele peščane plaže, bujno zelenilo, planinski vrhovi, more koje se preliva u neverovatnim i egzotičnim nijansama plave.

Lefkada je raj na zemlji, kada je reč o prirodnim lepotama, ali to nije sve. Lefkada je pravo odredište za mlađe generacije jer nudi obilje sadržaja za dobar provod i zabavu.

Leto zvano avantura

Plaže Lefkade su, kao što smo pomenuli, raj na zemlji po svojoj lepoti, ali možda niste znali da su zbog strujanja vazduha koje možete osetiti i pod vodom, idealne za sve vrste vodenih sportova. Ako ste avanturističkog duha predlažemo vam da isprobate surfovanje na dasci, kajt surfing ili paraglajding.

Opremu za vodene sportove možete iznajmiti u beach barovima na plaži, a tu su i stručni instruktori koji će vam dati instrukcije ukoliko ste novajlije u pomenutim sportovima. Pored svih vrsta surfinga Lefkada je odlično mesto za ronjenje, jer je zbog kristalno čiste vode pogled spektakularan.

Ako ste fan planinarenja osvajanje planinskog vrha može biti pravi izazov za vas. Bicikle takođe možete unajmiti i istraživati planinske staze, a možete se opredeliti i za jahanje.

Izleti avionom koji leti iznad ostrva pružiće vam pogled na Lefkadu iz sasvim nove perspektive, a preporučujemo i izlete brodićima koji plove obalom Jonskog mora oko ostrva i upoznaju vas sa njegovim lepotama.

Avanturama na Lefkadi nema kraja, bez obzira koju vrstu dnevnih aktivnosti volite, sadržaj po vašem ukusu će vam biti dostupan. Lefkada je savršen odabir za letovanje za mlađe generacije, jer pruža sve što možete poželeti – uživanje, opuštanje, odmor, avanturu i uzbudljiv noćni život.

Noćni život na Lefkadi

Prvi zraci zalazećeg sunca znače samo jedno – početak noćnog života u svim gradovima na Lefkadi. Lefkada je mesto koje kombinuje sve mogućnosti na jedinstven način, stoga ćete na ostrvu pronaći veliki broj restorana i barova koji će ispuniti sva vaša očekivanja. Zagrevanje u casual kafiću, mirna večera uz obalu mora ili ples do ranih jutarnjih sati, izbor je na vama.

Ostrvo nudi širok izbor barova i noćnih klubova koji pružaju kombinacije različitih muzičkih žanrova, kao što su house, rok, pop i naravno, autentična domaća grčka muzika. Nastupi poznatih DJ-eva su česti. Većina barova otvorena je od 22h do 03h. Savršeni su za noćne izlaske sa prijateljima ili vašim partnerom, jer imaju razigranu veselu atmosferu i rade do sitnih jutarnjih sati. Nakon noćnog provoda, opcije su After Club koji radi do 08.30h ujutru ili povratak u apartmane.

Lefkada, glavni grad

Većina barova u Lefkadi nalazi se na samoj obali mora, sa leve strane kada vozite prema gradu i silazite sa mosta. Najpopularniji klubovi su Xartes bar (za koji kruže priče da može da parira većini noćnih klubova u Atini po dobrom provodu), Karma i Capital.

Jedan od najčuvenijih klubova u gradu Lefkadi je Capital. Žurke počinju u 23h i traju do jutra. Klub je pun mladih ljudi koji uživaju, piju, igraju i provode se, a muzika pokriva sve ukuse, jer vešti DJ-evi kombinuju sve od roka do tradicionalnih grčkih hitova.

Noćni život u Nidriju

U Nidriju ćete naći veliki broj klubova, barova i diskoteka koje garantuju lud provod. Svi lokali su raštrkani duž glavnog puta, koji se zatvara za saobraćaj svake večeri do 19h do 02h, od maja do septembra. Glavna ulica postaje šetalište koje vrvi mladim ljudima iz celog sveta.

Jedno od najpopularnijih mesta je noćni klub Sail Inn, koji ima plesni podijum koji se prostire u pravcu plaže, a otvoren je do 06h ujutru. Sail In nudi pića po pristupačnim cenama, u glamuroznom okruženju. U klubu su svako veče organizovane žurke, a gde su naročito popularne i posećene tzv. “srpske žurke” koje naši turisti organizuju.

Na kraju šetališta, pored luke, nalazi se diskoteka Pure Club & Cocktail bar sa raznovrsnim programom za mlade, koja organizuje žurke i karaoke svake večeri tokom sezone.

Tree Bar sa živom muzikom i besprekornom ponudom koktela je svakako jedan od klubova koje ne smete zaobići dok ste u Nidriju.

Noćne žurke na brodovima koji plove obalom su jedna od atrakcija Nidrija, o kojima će vam sve potrebne informacije pružiti turistički vodiči i lokalci.

Noćni život u Ligiji

Ligia je šarmantni gradić na istočnoj strani ostrva, koji je od glavnog grada udaljen svega 5km. Ovaj skriveni biser Lefkade je ribarska luka, te u širokoj ponudi restorana I taverni koje Ligia ima možete probati najbolje morske specijalitete na ostrvu.

Taverna Kanioria je sigurno jedna od najboljih taverni na Lefkadi, koju odlikuje bogata ponuda kako domaćih, tako i internacionalnih specijaliteta.

Za noćni provod u Ligiji birajte Art Club. Vlasnik bar je ujedno i barmen i domaćin, dočekuje goste srdačno i nudi ih pićima i hranom. Mali savet – nemojte se iznenaditi ukoliko vam se cene pica učine višim nego kod nas – u Grčkoj su količine koje vam toče izdašne, ne postoje merne jedinice poput 0,02 – a svako alkoholno piće je originalno. Art Club ima živu muziku koja je odlična, sa širokim repertoarom pesama. Karaoke žurke su česte na ovom mestu.

Noćni život u Nikiani

Kada pođete od Ligije ka Nidriju, nailazite na Nikianu. Nikiana ima dva fantastična bara za izlaske. Predlažemo da posetite NV Beach bar koji se nalazi na plaži u istočnom delu gradića. Bar je moderan I radi do 2-3h ujutru, često ima kako domaće tako I strane gostujuće DJ-eve koji će se postarati za nezaboravan provod. U NV Beach Baru se možete opustiti na udobnim ležaljkama, pod suncobranima, ili pak na baldahinima, a možete gledati I filmove na velikom bimu koji se nalazi tik uz plažu.


Drugi bar koji vam preporučujemo je Pavezzo, takođe na samoj morskoj obali – gde se i pored bazena možete opustiti pijuckajući hladne koktele, dok se pripremate za večernji pool party.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab