Blog Destinacije Evropa Dnevni i noćni provod za mlade na ostrvu Evia
Destinacije
Evropa
Featured
Grčka
Letovanje
Vrste putovanja

Dnevni i noćni provod za mlade na ostrvu Evia

19. децембра 2019.
Koncert

Evia ili Eubeja, najveće je ostrvo u Egejskom moru i drugo je po veličini grčko ostrvo. Smešteno je na istočnoj obali Grčke, severno od Atine. Ostrvo ima više od 900km obale, što govori u prilog velikom broju plaža, od kojih su mnoge sačuvale netaknutu i divlju prirodu. Mladi koji su ljubitelji avantura i ekstremnih sportova pronaći će raj na plažama Evije.

Ostrvo Evija je raznoliko – maslinjaci na jugu, planine u centralnom delu, guste borove šume na severu. Dani su topli, dok su noći sveže i predstavljaju pravo osveženje nakon vreline letnjeg dana. Kada na takvu sliku prirodnih lepota dodamo peščane i šljunkovite plaže koje zapljuskuje tirkizno Egejsko more, dobijamo idiličnu sliku letnjeg odmora.

Iako je Evia idealno mesto za odmor i relaksaciju, urbanosti joj ne manjka. Glavni grad Halkida udaljen je od Atine na svega sat vremena vožnje, tako da u svako doba možete otići na izlet i upoznati grčku prestonicu. Blizina Atine učinila je žitelje glavnog grada redovnim posetiocima Evie, ali to nije sve – na Eviu redovno pristižu mladi iz svih delova sveta. Naročito je popularna među britancima, amerikancima i kanađanima.

Neos Pirgos – grad koji nikada ne spava

Neos Pirgos je najpopularnije mesto na severnom delu Evie. Ovaj primorski grad svojim posetiocima nudi raznolike sadržaje, savršene za opuštanje, uživanje i dobar provod. Plaže Neos Pirgosa su idilične – pesak i kristalno čista morska voda, priroda koja ga okružuje je fenomenalna. Duž cele obale nalazi se šetalište sa velikim brojem kafića, restorana i taverni, kao i beach barova koji su otvoreni u svako doba dana i do kasnih sati tokom noći.

Plaže

Jedna od najlepših plaža na ostrvu, Nisiotissa, nalazi se baš u Neos Pirgosu. Duga je i peščana, idealna za sve vidove zabave – bilo da volite da leškarite u plićaku ili da se bavite vodenim sportovima, na Nisiotissi vam neće biti dosadno.

Na plaži se nalazi veliki broj beach barova u kojima često gostuju DJ-evi koji puštaju odličnu domaću i stranu muziku. Uživaćete u poznatim ritmovima dok se kupate, igrate odbojku u plićaku ili pijuckate koktel ispod slamnatog suncobrana.

Izlasci

Bazaar beach club jedno je od najboljih mesta za izlaske u Neos Pirgosu. Tokom dana u Bazaar Beach klubu možete ležati na udobnim ležaljkama u hladu suncobrana, pijuckajući osvežavajuća pića.  Sa zalaskom sunca i prvim sumrakom, Bazaar postaje noćni klub koji pravi fenomenalne žurke!

Tematske žurke u Bazaaru su uobičajene – kako žurke dobrodošlice za nove grupe turista, tako i graffity party, 90’s party, dress in white party itd. Pogledajte delić lude atmosfere iz ovog famoznog kluba:

Ako želite da iskusite čari noćnog provoda na vodi, imamo dobre vesti za vas. U ponudi je i organizovano krstarenje obalom na brodu, gde ćete uživati kako u pogledu na svetlucanje grada sa vode, tako i u mnoštvu mornarskih koktela dok traje žurka „Od sumraka do svitanja“.

Još jedan bar koji morate posetiti dok boravite na Eviji je Padermos beach bar. Nalazi se na čuvenoj Padermos plaži, koju svakodnevno posećuje veliki broj mladih ljudi, što zbog spektakularnog pogleda i lepote plaže, što zbog dobre zabave. Padermos bar organizuje savršene dnevne žurke, stoga ne smete propustiti Padermos color beach partya verujemo da se nećete pokajati ukoliko odete i na Padermos night swimming party – žurku koja uključuje noćno kupanje uz dobro poznate ritmove domaćih i stranih hitova. Ponesite sa sobom samo dobro raspoloženje, sve ostalo vas očekuje u Padermosu.

Izleti

Poseta Eviji pruža vam mogućnost da obiđete mnoga popularna mesta u okolini ovog prelepog ostrva.

Prvi predlog su vulkanska ostrva Lihadonisia. Nazivaju ih i Grčkim Sejšelima, a uverite se i sami zašto. Krstarićete oko ostrva brodom koji ima providno dno i verujemo da ćete napraviti mnoštvo odličnih forki za Instagram. Lihadonisia ostrva su čudesno lepa. Nastala su pre više hiljada godina vulkanskom erupcijom. Koralni greben zapanjujuće lepote odlično se vidi kroz kristalno čistu vodu, a tokom ovog krstarenja očekujte da vidite i jata delfina i porodice foka, koje borave u ovim vodama.

Lihadonisia

Preporučujemo Vam i izlet u Edipsos, prelepi gradić mondenskog izgleda. Imaćete osećaj kao da šetate Azurnom obalom, zbog luksuznog okruženja i ambijenta. Edipsos je čuven po termalnim izvorima, gde voda temperature od 34 do 70 stepeni, sa dubine od 3000 metara, izvire iz stena i teče direktno u more. Ovaj grad su posećivale mnoge istorijske ličnosti i popularne zvezde današnjice, baš zbog njegove lepote i lekovitih voda. Plivanje u toploj vodi, a zatim osveženje u azurnom Egejskom moru – zašto da ne?

Nedaleko od Evije nalazi se i nadaleko poznato ostrvo Skijatos, mesto sa predivnom lukom u kojoj su usiderene skupocene jahte, jer su slavne ličnosti česti posetioci ovog čarobnog mesta. Stari grad sa živopisnim uličicama, predivan pogled i rajske plaže garantuju da ćete ovaj izlet dugo pamtiti. Imajte na umu da Skijatos važi za nešto skuplje ostrvo, naročito u odnosu na Eviju, gde su cene izuzetno pristupačne.

Ako vam na morskoj obali bude nedostajala urbanost velikog grada, Atina je na svega sat vremena vožnje. Izleti se organizuju svakodnevno. Lepote Atine teško da možete upoznati za jedan dan, ali možete obići sve poznate znamenitosti i uživati u ulicama u kojima se kreirala istorija sveta. Iako je Atina istorijski grad, ipak je metropola, te nudi sve što jedna velika prestonica može ponuditi – kulturne sadržaje, predivan pogled, arhitekturu, zabavu. Verujemo da ćete se dobro zabaviti u Atini, ali ipak ne propustite posetu muzeju na Akropolju i posetu Partenonu s kog se pruža neverovatan pogled na ceo grad.

Ostrvo Evia nudi beskrajno mnogo mogućnosti za dnevna i noćna uživanja. Ako od letnjeg odmora očekujete mesto gde ćete se odmoriti i prikupiti energiju, izležavanje na predivnim peščanim plažama i pogled na beskrajno plavetnilo mora koje se na horizontu spaja sa nebom, Evia je pravo mesto za vas. Nakon odmora ćete biti puni energije i spremni za nove izazove. Ako pak želite aktivan odmor, aktivnostima na Eviji nema kraja i pitanje je da li ćete stići da isprobate sve – jedrenje, ronjenje, surfovanje, treking, planinarenje, biciklizam, timski sportovi – ponuda je zbilja raznovrsna i široka. Noćni život, organizovani izleti na zanimljiva i znamenita mesta, blizina metropole, odlasci u ribolov sa lokalnim ribarima, netaknuta priroda razlozi su zašto letovanje na Eviji ne smete propustiti.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab