Blog Vrste putovanja Daleke destinacija Romantična putovanja za dvoje
Daleke destinacija
Destinacije
Featured
Južna Amerika
Medeni mesec
Vrste putovanja

Romantična putovanja za dvoje

31. децембра 2019.
Medeni-mesec-rapsody-exotic

Daleki egzotični gradovi oduvek su savršeno umeli da ugoste zaljubljene parove, pruže im odmor, privatnost i uzbuđenje. Prekookeanska letovanja pravo su uživanje koji sebi i voljenoj osobi morate dopustiti. Bilo da planirate idealan medeni mesec, godišnjicu braka, ili jednostavno hoćete da se odmorite zajedno negde daleko od gradskih gužvi, srednja Amerika uvek je dobar izbor.

Dominikanska Republika

Kada razmišljate o putovanju do Karipskog mora, Dominikanska Republika vas mami svojom jedinstvenom prirodom i prelepim plažama. Kroz ovaj deo ostrva protežu se planine, između kojih su stepski predeli, što čini ovu zemlju posebnom po spoju tropske i stepske divlje prirode. Španska inkvizicija je ovde ostavila za sobom impozantne katedrale i fascinantnu kolonijalnu arhitekturu, pa se u Dominikanskoj Republici zaista može uživati na različite načine.

Najzanimljivije mesto posetiocima Dominikanske Republike je Playa Bavaro, koja se odlikuje sitnim belim peskom i koralnim grebenima, uz bistro Karipsko more. Plaža Bavaro nalazi se u gradu Punta Cana, koji je, osim savršenih plaža, poznat kao jedna od najboljih destinacija za golfere. U Punta Cani može se iskusiti dominikanska kultura i muzika, uživati u bistrom moru i magičnim lagunama, kao i beskrajno romantičnim zalascima sunca.

pescane-plaze-na-dominikani

O toploti i gostoprimljivosti Dominikanaca mogu svedočiti hoteli u blizini njihovih plaža. Apartmani u Punta Cani pružaju sav komfor koji vam je na odmoru potreban – počev od king size kreveta, uz mini bar koji se dnevno dopunjuje, zajedno sa hidromasažnom kadom u kupatilu – vaša soba sadrži apsolutno sve što vam je potrebno za opuštanje posle dugih šetnji i obilaska plaža i grada.

Medeni mesec u Punta Cani

Mnogi hoteli nude „Romance Suite“ paket, koji uključuje king size krevet sa baldahinom, kupatilo sa đakuzijem, terase pokrivene trskom i mreže za ležanje, za popodnevno odmaranje. Ovi apartmani savršeni su za parove i idealni za medeni mesec, na korak od prelepih plaža, sadrže sve što zaljubljenima treba za intimnost i uživanje.

devojka-u-moru-dominikana

Hotelski kompleksi sadrže po nekoliko bazena, uključujući i vodene parkove za decu, sa tuševima u blizini. U okviru hotela su i teniski tereni, tereni za odbojku na pesku, mini-golf, badminton i mini fuldbal. Uz sportski centar, na raspolaganju su vam i ponude vodenih sportova kao što su windsurfing i vožnja kajakom, a možete koristiti i katamarane i provesti ceo dan na pučini. Uz doplatu dostupan vam je i spa centar, frizerske i kozmetičke usluge, kao i masaže. Odmor na Karibima nije pravi odmor ako se ne upustite u tradicionalne masaže esencijalnim uljima, namenjenim za parove.

Pun pansion u Dominikanskoj Republici podrazumeva raj za hedoniste. Među mnoštvom dostupnih restorana možete svakog dana isprobavati ukuse različitih kuhinja – španske, azijske, meksičke, mediteranske, italijanske, brazilske i japanske. Na švedskom stolu se takođe može naći francuska kuhinja, sve poslastice na bazi tropskog voća i specijaliteti dominikanske gastronomije.

Najpopularniji restoran u Punta Cani je Lorenzillo’s Punta Cana, koji se nalazi na samoj obali, a deo restorana je postavljen na splavu. Ovde morate probati jastoga, a ističu se i po ostalim svežim plodovima mora.

Meksiko

Među latinoameričkim destinacijama, Meksiko je posebno zanimljiv svima koji imaju avanturistički duh i žele da upiju raskošnu kulturu, a poznat je i po prelepim dugim plažama i prozirnom moru čije je dno prekriveno koralima. Na poluostrvu Yucatan, nalazi se mesto Rivijera Maya, spoj ušuškanih hramova drevnih Maja, i kilometarskih plaža prekrivenih sitnim belim peskom.

Riviera Maya je oblast koja se proteže od ribarskog sela Puerto Morelos do nacionalnog parka Sian Ka’an, koji čuva jedinstvenu tropsku prirodu u Meksiku. Ovo mesto čarobno je za ronjenje, između olupina i grebena, a posetioci se mogu spustiti i u svete podzemne pećine LabnaHa, gde je omogućeno ronjenje kroz podzemnu reku ukrašenu stalaktitima. Sa ovakvom ponudom prirodnih lepota i mnogobrojnih specifičnih aktivnosti, Riviera Maya jedinstveno je mesto za najlepši odmor na Karipskom moru.

Turistima koji bi voleli da iskuse više od Meksika, omogućeni su ronilački kursevi u bazenima u okviru hotelskih kompleksa. Apartmani u hotelima imaju pogled na more, uređeni su u meksičko-karipskom stilu, dok restorani sadrže bogatu ponudu meksičke, španske i japanske kuhinje. Od vodenih sportova nude kajak. vodeni aerobik, vaterpolo, snorkeling.

Zašto Meksiko za mlade parove?

Pored poznatih plaža, u Rivera Maya i Cancunu mogu se naći i usamljene, privatne plaže, idealne za opuštanje pod palmama i izležavanje u mrežama. Latinoamerikanci, uključujući Meksikance, važe za strastven i romantičan narod. Meksička kultura, muzika, kuhinja poznata je u celom svetu, ali samo u Meksiku se može uživati u autentičnom ambijentu, mariarči i marieti muzičarima, takosima i avokadu.

U susret mladim parovima, hoteli pripremaju posebnu dekoraciju soba i šampanjac za potpun užitak. Gostima je na raspolaganju i sauna, parno kupatilo, individualne i masaže za parove, kao i kozmetički tretmani. Uz krevet sa baldahinom, častiće vas i sezonskim voćem, kao i čokoladama, čineći ovo romatično filmsko iskustvo savršenim.

Nacionalni parkovi Meksika orijentisani su oko ruševina Maja, gde nabujala priroda pokriva ostatke ove drevne civilizacije, što čini istraživanje ovih zdanja mnogo uzbudljivijim. Putevi iz tropskih šuma izlaze na plaže sa meksičkim restoranima, noćnim klubovima, žurkama na obali uz vatru i živu muziku. Meksiko je odličan izbor za medeni mesec mladih parova, avanturističkog duha, koji žele da ispune svaki dan upoznavanjem nove kulture i opuštanju u gostoprimljivosti Meksikanaca.

Kuba

Drugi deo čuvenog romantičnog filma „Prljavi ples“ snimljen je na Kubi, u Havani, opisujući strast i uzbuđenje koje ova zemlja budi u svima koji se tamo nađu. Havana je grad u kome možete iskusiti pravo putovanje kroz vreme, šetnje kroz specifične trgove okružene pažljivo rekonstruisanim zdanjima kolonijalne arhitekture. Ulice Kube odišu ljubavlju prema hedonizmu, uživanju u svakom trenutku, uz obilnu kubansku kuhinju, muziku i uzbudljive plesove poput salse.

Upoznavanje kulture Kube je nezaboravno iskustvo, jer ova zemlja svim svojim čarima podseća na dugogodišnju borbu za slobodu i mir. Nakon kubanske revolucije, u gradovima Kube vlada potpuna posvećenost žurkama, spontanim plesovima na ulicama, egzotičnim koktelima i druženju sa turistima. Po dolasku u Kubu, posetioci imaju utisak da su prošli kroz vremeplov i ušli u čarobni svet bezbrižnosti, zabave i ljubavi.

kuba medeni mesec

Istraživanje Havane vodi vas u duge šetnje obalom okeana, vožnju staromodnim američkim automobilima, pušenje čuvenih kubanskih cigara, i neizbežni odlazak u muzej revolucije. Poznata kao carstvo mirisa, ukusa, zvuka i plesa, Kuba obećava suštinski različito iskustvo od bilo kog drugog mesta na svetu.

Boravak na Havani za dvoje

Malecon, poznato šetalište, proteže se kilometrima duž obale Havane. Malecon počinje kod luke Havana, prolazi kroz Staru Havanu, preko severnog kraja centralne Havane, a završava se u kvartu Vedado. Ovaj put u Havani privlačan je za ljubavnike, porodice, momke i ribare, a usputne stanice su mnogi klubovi koji obećavaju dobar noćni provod.

Centralni Park u Havani je lep i ušuškan, okružen znamenitostima. Među ostalim, tu su i pozorište Grand Teatro de la Habana, luksuzni hoteli u renoviranim starim zgradama, a u središtu parka je statua Hosea Martija, kubanskog heroja i književnika. U Centralnom Parku turisti se mogu voziti kočijama i razgledati izložena umentička dela.

Poznati po svom vatrenom plesu, Kubanci su entuzijastični i vrsni u sasi, rumbi, mambu i drugim plesovima. Časovi plesa na Kubi je nešto u čemu biste mogli da uživate zajedno, i iskustvo koje ćete sa oduševljenjem poneti kući.

Nakon što savladate osnovne korake, spremni ste za fjeste u lokalnim klubovima Havane. Između poznatog Casa de la Musica, legendarnog Buena Vista Social Club i najvećeg plesnog podijuma El Sauce, Havana će iz vas iznuditi plesni talenat koji niste ni znali da imate.

Apartmani u hotelima u Havani romantični su sami po sebi, budući da većina gracioznih hotela datira iz vremena pre kubanske revolucije. Ovi hoteli bili su rezervisani za posebne goste iz Amerike, sa bazenima, restoranima i terenima u svom kompleksu. Sa dugom istorijom ugostiteljstva, Kubanci su spremni da vam pruže najbolji odmor koji možete zamisliti.

Kada razmišljate o savršenom odmoru za dvoje, Karibi vam mogu pružiti savršen spoj onoga što oboje želite. Izležavanje na najfinijim plažama na svetu, intimni boravak u luksuznim vilama sa privatnim bazenima, snorkel na usamljenoj plaži gde se Karipsko more spaja sa Atlantskim okeanom.

Slike odmora sa Kariba idealan su spoj pustolovine u prašumama, uživanja u brojnim vodopadima, noćnih šetnji na plažama pod punim mesecom, i kupanja u najčistijem moru. Kada razmišljate o odmoru, priuštite sebi uživanje uz najromantičnije zalaske sunca.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab