Blog Vrste putovanja Daleke destinacija Medeni mesec u Dominikanskoj Republici
Daleke destinacija
Destinacije
Južna Amerika
Medeni mesec
Vrste putovanja

Medeni mesec u Dominikanskoj Republici

11. фебруара 2020.
medeni-mesec

Karibi – raj za parove

Kada mislimo o savršenom odmoru, naše fantazije uvek čine beskrajna plava pučina, mek pesak pod našim stopalima, palme koje prave savršen hlad dok pijemo tropske koktele. Bogatstva koja pruža Karipsko more i njegove peščane obale, godinama privlače turiste iz svih krajeva sveta, a posebno su egzotični za uživanje u medenom mesecu, sa ponudama apartmana iz romantičnih filmova – krevet sa baldahinom, šampanjac i pogled na more.

Dominikanska Republika za mlade parove

Dominikanska Republika s razlogom je jedna od najatraktivnijih destinacija na Karibima. Ova zemlja čuva božanstvenu prirodu koju je još Kolumbo zapazio na svojim putovanjima – dražesno bogatstvo bujnog biljnog i životinjskog sveta, kako pod vodom, tako i duž celog ostrva, nikog neće ostaviti ravnodušnim. Najposećenija oblast je Punta Cana, prepoznatljiva po arhitektonskim zaostavštinama španske inkvizicije, ali je i Bayahibe savršen izbor za putovanje, jedinstven i ušuškan belim peščanim plažama i palmama.

Playa Bavaro

Playa Bavaro najautentičnija je lokacija u Dominikanskoj Republici, prepoznatljiva po sitnom belom pesku i koralnim grebenima, gde je more najbistrije na svetu i u svakom trenutku možete videti kristale na dubokom dnu. Ova magična plaža ohrabriće vas da se uljuljate u mreže za izležavanje, sa slamnatim šeširom, i posmatrate zalazak sunca na horizontu. Iza vas nalaziće se gusta zelena šuma iza koje se naziru obližnji vrhovi. 

Plaža Bavaro nalazi se u Punta Cani, popularnoj destinaciji za mlade parove i ljubitelje sporta. Najpopularniji sport u Punta Cani je golf, i igranje golfa jedna je od omiljenih aktivnosti posetiocima. Neke od ovih ogromnih terena dizajnirali su svetski prvaci u golfu, a razlog za to je što Punta Cana pruža jedinstven i neponovljiv doživljaj ovog sporta – predeli kojima se protežu tereni savršeno su zeleni ispod vedrog neba, a sa njih se pruža neverovatan pogled na okean sa jedne i na tropsku prirodu sa druge strane.

Medeni mesec u Punta Cani

Dominikanci važe za beskrajno gostoprimljiv narod i poznati su po izuzetnom ugostiteljstvu. Njihovi hoteli duž plaža dizajnirani su tako da vam pruže sve što se zamišljali – filmski užitak u enterijeru sa španskim motivima, uživanje u king size krevetima, hidromasažnom đakuziju i selekcijom vina u mini baru. Hotelijeri u Punta Cani potrudili su se da vam ispune sve fantazije i obezbede medeni mesec koji zaista nikada nećete zaboraviti.

U hotelima možete naći i „Romance Suite“ paket, koji uključuje krevet sa baldahinom, kupatilo sa đakuzijem, trskom pokrivene terase sa mrežama u kojima možete uživati u popodnevnom odmoru uz čašu vina i dobru knjigu. Dizajnirani specijalno za parove, ovi apartmani stvoreni su da obezbede da od medenog meseca dobijete baš sve o čemu možete sanjati, a nalaze se neposredno pored savršenih plaža kojima zaljubljeni parovi šetaju bosi tokom celog dana. Ono što je od posebne važnosti, a Dominikanci to dobro znaju, jeste da vam je pre svega potrebna intima, stoga ćete se uvek osećati kao da je sve posvećeno samo vama – a na medenom mesecu zaista i jeste.

Svaki hotelski kompleks na plaži obuhvata i nekoliko bazena sa vodenim parkovima, kao i mnogobrojne sportske terene za zabavu tokom dana: popularne terene za odbojku na pesku, zatim tenis, mini-golf, badminton, i mini fudbal. Kao deo sportskog centra u hotelima možete izabrati i one sa ponudama vodenih sportova, koji će vam biti daleko egzotičniji užitak. Od vodenih sportova u ponudi se nalaze dinamični i avanturistički windsurfing, uzbudljiva vožnja kajakom, a možete se opredeliti i za iznajmljivanje katamarana i osamiti se daleko na pučini sa voljenom osobom.

Posebne ponude u ovim hotelima nude i korišćenje spa centra, frizerske i kozmetičke usluge za dame, i eterične masaže – za pojedince i za parove. Kreirajte svoj idealan odmor i ne traćite vreme, iskoristite pogodnosti da vaš medeni mesec bude samo po vašem ukusu, i završite svoj dan dugom šetnjom na plaži ili tradicionalnom masažom esencijalnim uljima.

Romantične večere u Punta Cani

Dominikanska Republika pravi je raj za gurmane. Uz pun pansion u Punta Cani dobićete čitav spektar restorana koji su vam na raspolaganju za istraživanje raznih ukusa i kuhinja – počev od, podrazumeva se, španske, preko azijske, meksičke, mediteranske, zauvek romantične italijanske kuhinje, zatim egzotične brazilske i japanske. Kroz carstvo ukusa iz svih delova sveta možete putovati kroz sve zemlje koje smatrate strastvenim i privlačnim, pa tako i Francusku, uz kroasane i kapućino kojima biste počeli dan. Na medenom mesecu život će vam posebno zasladiti delikatesni specijaliteti na bazi tropskog voća, sa punim ukusom svežine, kao što je voćna salata sa koštunjavim voćem i medom.

Najromantičniji kraj dana svi zamišljamo upravo onako kako to rade posetioci Punta Cane – večera na obali mora, ili na splavu, uz sveće i živu latino muziku, sa ambijentom koji pruža privatnost vašem stolu. U Punta Cani morate posetiti restoran Lorenzillo’s Punta Cana, sa čije ograde na splavu posmatrate savršeno zvezdano nebo i pučinu. Ovde morate probati jastoga i druge plodove mora koji su specifični za Karipsko more.

Savršen odmor u Bayahibe

Ljubitelji privatnosti i šarma malih mesta beskrajno će uživati u odmoru u ribarskom gradiću Bayahibe. Vožnjom kroz ove krajeve videćete spektakularne grebenske formacije kakvih nema nigde u svetu, a u ovako ušuškanom gradu naći ćete sve lepote prirode koje su zaštitni znak Dominikanske Republike. Bayahibe je savršeno mesto za ronjenje i baš su ovde posebno zanimljivi korali svih boja na dnu Kariba, kao i tri brodoloma koje možete radoznalo upoznavati – Atlantska Princeza, Sveti Đorđe i Koko. U nacionalnom parku Bayahibe obiđite lagune i istražite divlji biljni svet, kao i retke vrste ptica koje postoje samo ovde. Na kraju, čekaju vas duge bele plaže za bosa stopala i romantično opuštanje.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab