Blog Destinacije Evropa Letovanje na Zakintosu
Destinacije
Evropa
Grčka
Letovanje
Vrste putovanja

Letovanje na Zakintosu

9. фебруара 2020.
zakintos

Zašto je letovanje na Zakintosu uvek dobar izbor

Zakintos je oduvek bio popularna destinacija za naše turiste koji u velikom broju svake godine letuju u Grčkoj. Ovo izuzetno ostrvo treće je po veličini u Jonskom moru, a iz zanimljivog razloga ono je i primorski nacionalni park. Naime, osim prelepih plaža, uzbudljivog provoda i prelepe prirode, Zakintos je poznat po posebnoj vrsti kornjača – Caretta-Caretta – koje ovde ležu jaja. Pored ovog čuda prirode, Zakintos će vas ostaviti bez daha i svojom istorijskom pozadinom i raznovrsnom arhitekturom obojenom kulturama koje su na ovom ostrvu živele.

Kada pričamo o letovanju na Zakintosu, najčešći izbor mladih jeste grad Laganas, koji važi za mesto nezaboravnog provoda, dugih uzbudljivih noći u klubovima i žurkama posećenim sa svih strana. Ovaj grad vrvi od života i uživanja, preplanulih turista koji se zabavljaju na plažama preko dana i u tropskim barovima svake noći, tokom čitavog leta.

Prelepe plaže Zakintosa

Zakintos važi za jedno od grčkih ostrva sa najraznovrsnijim plažama. Pored impresivnog fenomena pojave kornjača Caretta-Caretta, koja spada u ugroženu vrstu, ove plaže odlikuje pesak zlatne boje i njhova ušuškanost i tajnovitost iza hridi. Sve plaže Zakintosa otvorene su za posetioce i možete ih obići sve. – a do nekih možete doći samo čamcem ili brodićem. Neke su duge i prostrane, sa puno posetilaca, dok su druge skrivene i tihe, okružene raskošnom vegetacijom. Impresivan broj plaža na Zakintosu nose plavu zastavicu, što svedoči o uređenim obalama, čistim plažama, i bistroj morskoj vodi.

Najpoznatija plaža Zakintosa je Navagio plaža, poznata po Plavoj pećini u kojoj se nalazi impozantna olupina broda koji prate razne priče i mitovi. Do Navagio plaže stiže se turističkim brodićima, a posebno je popularna među mladima, kao plaža sa odličnim vrhovima za skakanje u duboko more.

Najveća plaža koja odlikuje Zakintos je Banana’s beach, koja okuplja i najveći broj turista. Izuzetno bistro more savršeno je za ronjenje, ali i za brojne druge sportove na vodi. Pridružite se brojnim posetiocima iz celog sveta koji se sunčaju na ležaljkama, odmaraju ispred suncobrana, sa stopalima u belom pesku i pogledom na Jonsko more, i osvežavajućim pićem iz jednog od mnogih barova na plaži.

Najpopularniji grad na Zakintosu posetiocima je Laganas, pa je i Laganas plaža dosta posećena, i jedna je od najvećih. Ona sadrži najveći broj tropskih barova, restorana i taverni, a mladi je obožavaju zbog muzike i atmosfere. Na Laganas plaži popularna je odbojka na pesku, vodeni sportovi, pedaline, dok se noću plaža pretvara u najluđu destinaciju u Grčkoj.

Zakintos na Zakintosu

Zakintos je glavni grad istoimenog ostrva, koji je iznova građen posle zemljotresa koji ga je zadesio 1953. godine. Zakintos je ujedno i najveća luka na ostrvu, a pažnju privlači svojom prelepom autentičnošću. Srce grada krasi prelepi prostrani trg sa mnoštvom kafića, taverni, restorana i poslastičarnica, sa ukrašenim baštama koje su tokom celog leta pune. Na trgu se nalazi i crkva Ag.Dionisiosa, zaštitnika ostrva, kao i Vizantijski muzej. Pravac od trga ka pijaci vrvi od ljudi od ranog jutra.

Iznad grada nalazi se zeleno brdo Bohali, na čijem su vrhu ostaci tvrđave, jedna mala crkva, i grčke taverne u kojima možete čuti pravu grčku ostrvsku muziku. Pogled sa tvrđave oduzima dah, i nešto je što nikako ne smete propustiti tokom letovanja na Zakintosu – pogled sa ovog brda pada na ceo grad, zatim mirni plavi zaliv Laganas, brežuljci Vasilikosa, a daleko na horizontu pred vama proteže se veličanstveni Peloponez.

Jedinstvene atrakcije Zakintosa

Letovanje na Zakintosu nije potpuno bez upuštanja u neodoljive obilaske i organizovane ture koje će vam otkriti spektakularne atrakcije koje Zakintos ima da ponudi. Jedno zaista autentično iskustvo koje vam Zakintos može pružiti je obilazak ostrva kruzerom sa posebnom pažnjom na druženje sa kornjačama.

Dok plivate u Jonskom moru, ukoliko imate sreće, možete naići na ove posebne kornjače, ali obilaskom ostrva kruzerom, sasvim ćete sigurno moći da ih vidite. Dok brod sporo plovi preko zaliva Laganas, imaćete neverovatnu priliku da posmatrate ova morska stvorenja u njihovom prirodnom staništu, zatim da se divite ostrvu Maratosini u obliku kornjače, a na kraju da plivate i ronite u blizini fenomenalnih Keri pećina.

Zakintos je ostrvo koje krije mnoge lepote i tajne. Zato je idealno da provedete ceo dan u obilasku što kopna, što obale čamcem ili krstarenjem. Voziti se čamcem sa staklenim dnom do Plavih pećina prava je poslastica za hedoniste, kao i plivanje u Xigia sumpornim vodama koje podsećaju na banju, pogled na šarmantno ostrvo Cameo, kao i beskonačni pogledi sa mnogih vidikovaca na ostrvu.

Plava pećina nije jedina koja privlači pažnju posetiocima Zakintosa. Tokom svog letovanja posetite i unutrašnjost Keri pećina sa kristalno čistom vodom, i sami procenite koji vam se deo ostrva najviše dopada kada budete sabirali pregršt utisaka sa kojima ćete se vratiti kući.

Nezaboravni Laganas

Laganas se nalazi nedaleko od glavnog grada na ostrvu, a turisti ga vole jer pruža miran i opuštajući odmor, a u isto vreme nikada ne spava i organizuje najbolje dnevne i noćne žurke. Ovaj grad pruža čitavu ponudu aktivnosti za avanturiste i mlade, što podrazumeva veliki broj sportskih aktivnosti, a posebno vodenih, zatim brojne izlete, prelepe plaže, i nezaboravan noćni život.

Obzirom na svoju popularnost kod stranih turista, Grci u gradu Laganas su posebno pažljivi kada je kuhinja u pitanju, stoga vas u njihovim tavernama i restoranima čeka hrskavi hleb posut origanom i preliven maslinovim uljem sa samog ostrva, koji ima jedinstveni ukus u celoj Grčkoj.

Noćni život na Zakintosu

Kao što smo već pomenuli, Laganas je glavna atrakcija kada je u pitanju provod na ZakintosuLetovanje na Zakintosu prosto ne bi bilo potpuno ako se ne biste opustili i nezaboravno proveli u klubovima u Laganasu. Samo u glavnoj ulici Laganasa nalazi se preko pedeset klubova i barova, iz kojih se širi entuzijazam i odlična energija mladih, a glasna muzika pomoći će vam da nađete diskoteku po vašem ukusu.

Pod neonskim svetlima grčkih klubova svaki sat je happy hour, promocije pića i koktela su česte, a neretko se uz poručeno pivo dobija i tekila gratis. Imajući to u vidu, jasno nam je da se parti manijaci u ovom gradu zaista provedu kao nikada u životu. Sve do ranih jutarnjih sati, mladi obilaze klubove i đuskaju, kako u anderground diskotekama, tako i na žurkama na otvorenom – kada se umorite od plesa i posmatrate izlazak sunca na peščanim plažama.

Na početku glavne ulice Laganasa, dočekaće vas Waikiki club, koji se vrhunski ističe po kvalitetu muzike i top ozvučenju, kao i light efektima. Vajb koji ćete ovde čuti u rasponu je od hip-hop-a do najnovijih hitova svetskih top lista. Ulaz se plaća, ali vas i na ulazu čeka piće gratis.

Najposećeniji klub na ostrvu je ubedljivo Rescue Club, u kome se održavaju i paint žurke, koje su pravi primer divlje letnje zabave. Na ogromnoj bini ovog kluba nastupaju svetski DJ-evi, a sam klub ima tri prostorije i šest barova, te prima negde oko dve hiljade ljudi.

Zero’s bar je urbana diskoteka u kojoj se vrti popularna muzika, i prave najbolji kokteli u Grčkoj. Barmeni važe za najveću atrakciju, prepoznatljivi ne samo po svom barmenskom umeću već i po ljubaznosti i strasti za odličnim žurkama.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab