Blog Destinacije Evropa Peščane plaže na Zakintosu gde žurke nikada ne prestaju
Destinacije
Evropa
Featured
Grčka
Letovanje
Vrste putovanja

Peščane plaže na Zakintosu gde žurke nikada ne prestaju

19. децембра 2019.
Zakintos-plaze

Zakintos je izuzetno popularna destinacija za letovanja, a u prilog toj činjenici govore stotine hiljada turista koji ovo prelepo ostrvo posete svake godine. Razlozi sve veće popularnosti ostrva Zakintos kao letovališta za mlade su mnogobrojni: ostrvo je cenovno pristupačno, pruža nezaboravno iskustvo i da, prelepo je. Stari Venecijanci su Zakintos nazivali „cvet istoka“, a taj naziv nosi potpuno zasluženo.

Ostrvo krase blaga mediteranska klima, izuzetno bujna vegetacija i prelepe peščane plaže. Pesak koji zapljuskuju vode Jonskog mora je na pojedinim plažama beo, dok je na ostalima crvenkast ili smeđ. Bele peščane plaže su naročito upečatljive, ali verujemo da ćete biti očarani lepotom svake od njih. Boja mora varira od tamno plave do svetlo tirkizne nijanse, a ponekad se menja na svega nekoliko metara udaljenosti od obale.

Zakintos je poznat i po ugroženoj vrsti morskih kornjača zvanoj Caretta – Caretta, koje tokom perioda razmnožavanja polažu jaja na mekim i zlatnim peščanim plažama ovog ostrva.

U nastavku ćemo vas bliže upoznati sa plažama Zakintosa, a podjednako su zastupljene peščane i kamenite; pune ljudske vreve i idealne za osamljivanje; pune života i mirne i tihe.

Plaža Navagio

Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih plaža, koja je ujedno i simbol Zakintosa, je Navagio plaža. Smeštena je na severozapadu ostrva, a poznata je i pod nazivom „Shipwreck beach“ jer se na njoj nalazi svetski poznata olupina velelepnog broda.

Legenda kaže da su 1981. godine grčke vlasti otkrile da pomenuti brod krijumčari cigarete i žene. Usledila je potera za brodom, a tokom jurnjave, u kombinaciji sa lošim vremenom i smanjenom vidljivošću, brod se nasukao na plažu. Plaža je poznata i kao „Uvala krijumčara“.

Plaža Navagio je jedna od najfotografisanijih plaža u Grčkoj, ako ne i u celom svetu. Ipak slike ne prenose pravi doživljaj plaže. Uživo njena lepota oduzima dah. Pesak je beo i mek, a počiva u zagrljaju kristalno čiste vode. Kombinacija belog peska i morske boje obasjava ceo prostor tirkiznom svetlošću. Navagio plaža je okružena strmim krečnjačkim liticama, stoga joj je moguće pristupiti isključivo brodom. Najbolje je poći iz mesta Porto Vromi – brodići polaze na svakih sat vremena, a put traje 20 minuta.

Koje je najbolje doba dana da posetite Navagio plažu? Bukvalno bilo koje. U svako doba dana navagio vrvi životom. Imajte samo na umu da na plaži nema prirodne hladovine, te ponesite suncobrane i spf faktor sa sobom.

Na Navagio plaži nema beach barova, ali dobar provod je zagarantovan. Žurke se često organizuju na izletničkim brodićima, dok na samoj plaži veliki broj mladih ljudi spontano organizuje zabave pod otvorenim nebom. Provoda sa Navagio plaže ćete se sećati i dugo nakon što morska boja izbledi.

Delić atmosfere dobre zabave koja uvek vlada na Navagio plaži možete pogledati ovde:

Plaža Gerakas

Plaža Gerakas je jedna od najlepših plaža na Zakintosu. Nalazi se na južnom delu ostrva, nekih 18 km južno od glavnog grada. Gerakas čini dug sprud peščane obale, koji izoluju impozantne stene, dok je završni deo plaže zatvoren, jer se u potpunosti sastoji od gline. Turisti su iskopali velike količine gline, kako bi je koristili za negu kože, a time su učinili greben nebezbednim mestom za posete.

Plaža je tokom leta dom za Caretta – Caretta kornjače i deo je Nacionalnog morskog parka. Ulaz na plažu je zabranjen pola sata nakon izlaska sunca i pola sata pre zalaska, ali ako posmatrate plažu u tom periodu videćete nesvakidašnji prizor: male kornjače koje pokušavaju da dopuzaju do mora.

Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a postoji i besplatni parking tik uz samu plažu. Gerakas je idealno mesto za mlade koji vole vodene sportove – surfovanje na talasima, odbojku u vodi ili na pesku, paraglajding.

Plaža Dafni

Plažu Dafni najbolje opisuju tri reči: duga, peščana i netaknuta. Prirodne lepote ove plaže su nadaleko čuvene, a nalazi se na jugozapadnoj obali prostranog zaliva Laganas.

More je na Dafni plaži prilično mirno i tiho, što je i tipično za zaliv Laganas, ali dešavaju se i naleti snažnog vetra kada na plaži ima većih talasa. Obzirom da je Dafni blizu otvorenog mora, možda biste očekivali da voda bude hladnija, ali to nije slučaj. Toplo i plitko more na Dafni savršeno je za opuštanje i kuliranje. Do plaže se dolazi strmim stenovitim putem, što će vam dati priliku da napravite fenomenalne fotografije.

Na Dafni plaži nema beach barova, niti organizovanih usluga, kao što je najam ležaljki i suncobrana. Očekujte netaknutu prelepu prirodu, pesak, toplo tirkizno more, ljude koji šetaju, meditiraju ili čitaju uživajući u jedinstvenom iskustvu koje Dafni pruža. Iako nije party destinacija, lepota Dafni plaže je zapanjujuća, stoga je morate posetiti bar jednom.

Iako na Dafni plaži nećete osetiti čari noćnog života, u zalivu Laganas nalazi se istoimeni gradić koji je Meka dobrog provoda i zabave. U glavnoj ulici ovog grada nalazi se više od 50 noćnih klubova, barova i diskoteka u kojima će svako naći provod po svojoj meri, bez obzira koju vrstu muzike i zabave preferira. Lounge barovi, diskoteke sa neonskim svetlima, pabovi, noćni klubovi sa igračicama – sve je smešteno u krugu od dva kilometra. Laganas morate posetiti.

Agios Sostis

Agios Sostis je malo, šarmantno selo, koje ima dve plaže i malu luku. Prva plaža je popularno odredište za porodice, a pominjemo je jer pruža spektakularan pogled na Marathonisi, malo ostrvo u obliku kornjače. Do ostrva možete doći izletničkim brodićima i uživati u čarima netaknute prirode.

Druga plaža se nalazi na ostrvu Cameo, koje je povezano sa Agios Sostis drvenim mostićem. Na ostrvu Cameo postoje barovi u kojima možete kupiti piće, dok uživate u prelepom pogledu, kupate se ili sunčate. Uveče ova mesta postaju klubovi u koje mladi dolaze kako bi doživeli jedinstvene i originalne žurke. Na plaži Cameo se često organizuju tematske žurke (recimo „Dress in white party“), a delić provoda koji na Cameo vlada pogledajte ovde:

Ako ste osoba koja voli lud noćni provod, ali jednako volite da se relaksirate i uživate preko dana, Agios Sostis je jedno od najboljih mesta sa kojih možete početi da istražujete Zakintos.

Plaža Tsilvi

Tsilvi plaža se nalazi na oko 7 km istočno od grada Zakintos. Jednostavno je doći do nje, a njena očaravajuća lepota će vas oduševiti. Plaža je nosilac Plave zastavice, posebne nagrade za uređenost i čistoću morske obale. Voda je tirkizna, pesak sitan i čist, pogled nesvakidašnji.

Okružena je velikim brojem hotela i beach barova u kojima možete kupiti piće ili se priključiti dnevnim i noćnim zabavama. Obzirom da na ovu plažu morske kornjače ne dolaze, široka je ponuda opreme za bavljenje vodenim sportovima, kao što su skijanje na vodi, paraglajding, ronjenje itd.

Tsilvi plaža ponekad može da bude previše bučna i prepuna mladih, ali ako poželite predah od provoda, u blizini se nalaze plaže Bouka, Belussi i Gaidaros, koje su mirnije i tiše.

Razloga za posetu Zakintosu je bezbroj – prirodne lepote koje fasciniraju, nezaboravan noćni provod, svetski poznate plaže, ekstremni vodeni sportovi, gastronomski specijaliteti, divni gradovi i još divniji grčki domaćini, samo su neki od njih. Uživajte u predstojećem letu na Zakintosu.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab