Leto avio – Turska

Leto avio

Južna obala Turske, poznata kao Antalijska rivijera, sa centrom u Antaliji, udaljena je oko 2h leta avionom od Beograda. Ovo je deo Turske koji je okrenut ka Kipru, a
zapljuskuje ga Sredozemno more. Od istoka ka zapadu nižu se poznata turistička naselja, koja možete pronaći u našoj ponudi: Alanja, Side, Belek, Lara, Antalija, Kemer, a put koji povezuje sva ova mesta i prati Antalijski zaliv je dug oko 180 km.


TURSKA AVIONOM 2023.

Regija je poznata po dugim peščanim plažama, tirkizno čistim morem i sezonom kupanja skoro šest meseci!

Na obali su smeštena dva veća grada – Antalija, višemilionski i glavni grad regije, i Alanja – 130km istočno od Antalije. Mnoge plaže i uvale imaju bujnu prirodu, zelenilo, četinare, pa su pravi raj za odmor, uživanje i opuštanje, kupanje i osluškivanje zvukova prirode. Najpopularnije su: Olympos beach, Adrasan beach, Lara beach, Damlatas beach i Incekum beach.

Verovatno najpopularnija plaža regije je Kleopatrina plaža. Po legendi, na ovoj plaži se kupala čuvena Kleopatra i njen ljubavnik, Marko Antonije. Ako se spustite nešto južnije od Kemera, doći ćete do nestvarne lokacije – prelepe čiste plaže okružene antičkim gradom Faselis u četinarskim šumama. Pored kupanja, možete obići poznat istorijski lokalitet koji sadrži ostatke antičkog grada i nekada najvažnije trgovačke luke, a tu je i Hadrijanova kapija koja je opstala do danas!

Jedno od najpopularnijih mesta za letovanje je Side. Ovaj grad poseduje očuvanu antičku luku, Apolonov hram, antički teatar, rimsku fontanu i Arheološki muzej. Ukoliko na letovanje idete sa decom, treba da znate da čitava regija ima nekoliko akva parkova i zabavnih parkova, koji će oduševiti sve mlađe posetioce.

Pritom, ova regija ima veliki izbor dugih peščanih plaža, idealnih za sunčanje, plivanje ili opuštanje tokom dana. Istočna ili zapadna plaža velikog zaliva se razlikuje po samom prilazu vodi i različitim vodenim sportovima koji se nude. Tu su ronjenje, parasejling, jet ski i mnogi drugi.

Ukoliko poželite da kupite neki suvenir i odete u šoping, čuveni bazari u Turskoj su pravo mesto za to. Bez obzira da li kupujete nakit, garderobu, čajeve ili poznate turske baklave, nemojte da zaboravite da se cenjkate. Iako je vrlo nesvakidašnje, ovo može biti veoma zanimljivo iskustvo, a na poklon od prodavca ćete verovatno dobiti Nazar. Poznat je i kao plavo oko, a svrha ovog simbola u turskoj je da pruži zaštitu od uroka.

Odaberite letovanje u Turskoj i iskusite sve blagodeti mediteranske klime. Očekuje vas topla i kristalno čista voda, duga sezona kupanja i uživanje na nekoj od pelepih plaža.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab