Šri Lanka

Šri Lanka


Šri Lanka je nestvarno tropsko ostrvo koje je blagosloveno uzbudljivim delom svega što je moguće na Zemlji. Ovo idilično budističko ostrvo podseća na mesto u kom je vreme stalo, gde krave lutaju pašnjacima, drevni spomenici i hramovi se mogu naći skoro svuda, a krševiti pejzaži su prirodno stanište mnogim i raznovrsnim životinjama, posebno slonovima.

KORISNE INFORMACIJE:

Promena USD: Promena pribl. 200,00 USD (svaka odrasla osoba) po dolasku na aerodrom Kolombo (nekoliko banaka je dostupno ubrzo nakon što se prođe carina) za početne troškove, npr. bakšiš, ručkove/obroke na putu itd…

Napojnica (samo smernica): Osoblje hotela koje dostavlja prtljag u sobu/uslugu u sobu i portira: LKR 100 – 200 (približno USD 01.00 – 01.50) / Vodič vozač koji govori engleski na kraju ture: cca. 05,00 USD po osobi dnevno pod uslovom da ste izuzetno zadovoljni uslugom vozača/vodiča. Ovaj iznos može biti prema vašoj odluci.

Sredstvo za odbijanje komaraca: Predlažemo da uzmete dovoljno štapova za namotavanje za zaštitu od komaraca i da nosite košulju dugih rukava i pantalone ako izlazite u sumrak.

Odeća: pamuk – pantalone, košulje, majice. Kodeks oblačenja u većini hotela zahtevao bi elegantnu ležernu odeću za večerom. Preporučuju se sandale, cipele na stazi ili slip-on cipele tokom putovanja. Kupači i krema za sunčanje su obavezni. Ne zaboravite da spakujete najmanje 1 lagani džemper za Nuvara Eliia.

Ulaz na budistička mesta: Mora biti u pantalonama (ili sarongu) sa gornjim delom sa rukavima. U slučaju da ste u kratkim pantalonama, biće vam obezbeđen sarong na ulazu u svaku lokaciju. Načini troškova se primenjuju na sajtu.

Pećinski hramovi Dambula i tvrđava u steni Sigirija – Predlažemo debele čarape koje ćete nositi jer ima peska, beton/kamenje postaju izuzetno vrući. Obuća ne bi bila dozvoljena u pećinski hram Dambula samo iz verskih razloga.

Kreditne kartice / bankomati: Široko korišćeni i dostupni u svim većim gradovima. Prevucite CC karticu lično na mestu kupovine.

Prtljag: Uverite se da je sav prtljag označen vašim imenom i stalnom adresom.

Zdravlje i vakcinacije: Konsultujte svog lekara opšte prakse. Vakcinacije i odgovarajući zdravstveni saveti mogu značajno smanjiti rizik za vas.

Kupovina: Ako odlučite da kupite bilo koji nakit ili druge artikle u bilo kojoj prodavnici koju preporučuju naši operateri ili bilo kojoj prodavnici po vašem izboru, preporučujemo vam da se cenkate/pregovarate o troškovima. Morate slobodno da kupujete gde god želite. Vodič će rado dati preporuke.

Dnevni program: Veoma je preporučljivo da razgovarate o programu sledećeg dana sa vodičem kako biste bili sigurni da ćete maksimalno iskoristiti ovu turneju ili slobodno preskočite bilo koje preporučene/opcione ture. Ruta obilaska će biti po planu i po ceni. Svaki obilazni put se može naplaćivati prema svakoj dodatnoj kilometraži i platiti direktno našim operaterima. Vodič može zahtevati prethodno odobrenje naših operatera pre nego što pristane na bilo kakve obilaske.

Online viza za Šri Lanku / ETA: Lako se radi preko http://www.eta.gov.lk/slvisa/.

Klima i najbolje vreme za posetu: Vreme na Šri Lanci diktiraju dve monsunske sezone koje donose kišu zapadnim i jugozapadnim obalama od maja do septembra; i istočnim obalama i severnom regionu između oktobra i februara. Ostatak godine je sunčan i suv. Temperature su konstantne tokom cele godine, sa prosečnim temperaturama u primorskim regionima 25-30C, a u planinskim predelima 15-18C.

Šri Lanka je destinacija za celu godinu jer uvek postoji nešto za svakog izbirljivog putnika. Od hodočasničkih iskustava do avantura, kulture, medenog meseca ili čak posebnih zanimljivih iskustava, uvek postoji nešto što možete raditi na Šri Lanci u bilo koje doba godine. Sa nedavnim promenama vremenskih obrazaca, teško je predvideti kada će padati kiša, a kada sunce, međutim, imajte na umu da je Šri Lanka tropska destinacija i da se kiša može očekivati u bilo koje doba dana, u bilo koje doba godine; uvek pomaže.

Naše najbolje godišnje doba za putovanje je između novembra i aprila. Međutim, najbolje je imati na umu da je ovaj period takođe prilično skup za putovanje jer evropske zime i praznični kraj godine uglavnom privlače mnogo putnika na Šri Lanku.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab