Leto avio – Egipat

Leto avio

Egipat je destinacija koja se smatra kolevkom drevne civilizacije i koja očarava turiste spektakularnim piramidama.


DESTINACIJE:

Egipat letovanje

Egipat je odlična destinacija za letovanje, sa obalom koja se prostire duž Crvenog mora, turisti imaju priliku da uživaju u prelepim plažama sa belim peskom, tirkiznom vodom i spektakularnim koralnim grebenima.

Pored toga, Egipat je zemlja sa jednim od najimpresivnijih arheoloških nalazišta na svetu. Poseta piramidama u Gizi, Keopsova piramida, Sfinga i Egipatski muzej u Kairu, pruža mogućnost posetiocima da vide brojna dela drevne civilizacije Egipta.

Neke od najposećenijih turističkih atrakcija su:

Kairo putovanje

Kairo je glavni grad Egipta u kom se nalazi jedno od sedam svetskih čuda, piramide u Gizi. One krase horizont grada, sa čuvenom Sfingom, koja je jedno od omiljenih mesta za fotografisanje većine turista. U Egipatskom muzeju se nalazi neverovatna kolekcija blaga, najpoznatija je svakako Tutankamonova maska.

Kairo je poznat po svojim uskim ulicama, živahnim pijacama i prelepim džamijama i palatama. U islamskom delu Kaira se nalazi prepoznatljiva džamija Muhameda Alija, citadela Salaha Aldina i jedan od najstarijih univerziteta Al-Azhar.

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab