Hurgada

Hurgada

Egipat je destinacija koja očarava turiste spektakularnim piramidama, jedinstvenom prirodom i raznolikošću. Hurgada, biser Crvenog mora, je tropski raj sa predivnim plažama, tirkiznim morem i raskošnim koralnim grebenima koji pružaju neverovatne mogućnosti za ronjenje i istraživanje podvodnog sveta.

Egipat Hurgada

Hurgada je treći najveći grad u Egiptu i ispecifična destinacija za letovanje. Sa prelepim plažama, kristalno čistim morem i bogatom podvodnom florom i faunom, Hurgada je raj za ljubitelje ronjenja. Svi oni mogu da istražuju čudesne koralne grebene i zanimljive podvodne svetove.

Najstariji deo grada je El Dahar, gde se nalazi poznati bazar, kao i tradicionalni kafići gde se poslužuje arapska kafa i čaj. Posetioci kroz istraživanje ulica mogu da osete autentičnu atmosferu ovog dela grada. Osim toga, ovo područje je poznato po suvenirnicama koje privlače turiste da kupe ručno rađene predmete, nakit, kao i egipatske začine i mirisna ulja.

Hurgada letovanje

Osim letovanja, Hurgada je odlična stanica za izlete. Nalazi se na povoljnoj lokaciji, sa koje se lako mogu posetiti obližnja luksuzna letovališta ili istražiti drevni egipatski lokaliteti. Bilo da tražite odmor u kom ćete uživati ili nezaboravnu avanturu, možete se zaputiti na neko od najpoznatijih mesta:

Hurgada iskustva sa putovanja

„Cenjkajte se do besvesti, jer možete kupiti veoma kvalitetne stvari (pamuk, kašmir, razne predmete ručne izrade) po neverovatno niskoj ceni. Samo vam treba strpljenja i da uživate u tome.“

ale orde, izvor: putovanja.info

„Egipat je prelep, naravno da ima dosta nedostataka, ali verujem da ih ima milion više u drugim zemljama, a generalni utisak iz Egipta je i više nego pozitivan!“

rappin, izvor: putovanja.info

„Ako imaš slab stomak ponesi tablte protiv dijareje, imaju jaku hranu koja bar meni nije prijala, pa sam svih 10 dana morala da pijem tablete.“

petrica86, izvor: krstarica.com

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab