Blog Vrste putovanja Daleke destinacija Vodič kroz Hurgadu
Daleke destinacija
Featured
Vodiči
Vrste putovanja

Vodič kroz Hurgadu

11. јануара 2023.
Hurgada

Hurgada je najpoznatija turistička destinacija Egipta, koju tokom čitave godine poseti ogroman broj domaćih i inostranih turista. Prostire se u dužini od oko 40km duž obale Crvenog mora. Kao ribarsko naselje nastaje početkom 20. veka, da bi 80 – ih godina prerasla u pravi grad i poznatu turističku destinaciju. U gradu živi oko 40.000 stanovnika, dok u sezoni ima preko 250.000. Novoizgrađeni, luksuzni hoteli koji se nalaze na samoj obali mora i raspolažu obiljem sadržaja, kao što su surfovanje, jedrenje, ronjenje i mnogi drugi. Zahvaljujući bogatom podvodnom svetu Hurgada je pravi raj za turiste koji se profesionalno i amaterski bave ronjenjem. Pored dugačkih, lepih, peščanih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva.

Hurgada

Hurgada je podeljena na tri dela: El Dahar – stari deo grada, Sakala – stari centar i Memša – novi centar. U El Daharu se nalazi najveća pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma. Na ovom podnevlju klima je izrazito suptropsko – pustinjska, sa blagim i toplim zimama i veoma toplim letima. Temperature retko padaju ispod 20°C, dok su meseci jul i avgust najtopliji u godini. Morski povetarac u blizini obale pomaže da proleće i jesen budu malodosta prijatniji za odmor.U Hurgadi je vreme uglavnom lepo, tokom proleća i leta, male su šanse za kišu. Sunce tokom leta sija tokom čitavig dana, čak i preko 14 sati. Zima u Hurgadi je veoma blaga sa temperaturama koje se noću retko spuštaju ispod 12°C.

Egipat

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab