ERCIYES KAPADOKIJA

Polazak let u 08:50h- aerodrom Nikola Tesla

Erciyes Karakteristike ski centra ERCIYES - Najviša tačka skijališta nalazi se na 3.650 m/nv. Najniža tačka žičare 2.120 m/nv sa visinskom razlikom od 1.240 m. Skijaških staza ima 18, ukupne dužine 55km, od toga su  plave (lagane) 18km / Crvene (srednje) 29km / Crne (teške) 8km. Skijalište je uvezano sistemom 16 žičara, od toga su 2 gondole (sa 8 i 10 sedišta); Sedežnice – 11; Ski Lift, trake – 3. Veštačkim osnežavanjem pokriveno je 90% skijališta. Poseduju Halfpipe i Snow park.

KAPADOKIJA - Na stotine živopisnih i šarenih balona koji se prožeti jutarnjim sunčevim zracima izdižu iznad ostataka vulkanskog krajolika i formiraju jedinstven i nezaboravan pejzaž će Vas svaki put ostaviti bez daha bilo da ih pratite sa jedne od brojnih romantičnih terasa malih tradicionalnih «pećinskih» hotela ili da ste sakupili dovoljno hrabrosti da ovaj neverovatni deo zemljine površine pogledate iz vazduha «ploveći» ispod jedne od ovih šarenih «lopti». Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO.

Izaberite datum:

1.DAN – (NEDELJA) – BEOGRAD – ISTANBUL – KAYSERI

Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” ,  Check in i prijava na let TK1082  (Turkish Airlines) . Poletanje u 08:50, sletanje u Istanbul  u 12:35h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja ka Kapadokiji, , poletanje u 14:50 let TK2016, sletanje u 16:10. Sledi transfer do hotela. Noćenje.

2-5.DAN – (PONEDELJAK - ČETVRTAK) – KAYSERI - SKI CENTAR ERCIYES

Doručak. Slobodno vreme za skijanje (5 punih dana), šetanje, zabavu, fakultativne izlete ili druge aktivnosti. Noćenje.

6.DAN – (PETAK) – ERCIYES - GÖREME

Doručak. Check out. Mogućnost skijanja i ovoga dana. Transfer od grada Kayseri do GOREME (srce Kapadokije) u 17h. Smještaj u boutique «cave» hotel GRAND CAPPADOCIA. Slobodno vreme za neki od fakultatvnih izleta ili odmor u tradicionalnom mestu sa prelepim hotelima i pejzažima. Noćenje.

7.DAN – (SUBOTA) – KAPADOKIJA IZ VAZDUHA (Čarobni let balonom) + DREVNA KAPADOKIJA

Doručak. Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prelepih krajolika Kapadokije (okvirno vreme polaska iz hotela u 04:30h). Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim vazduhom, ukrcavamo i polećemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Sledi fakultativni izlet u prepodnevnim časovima koji počinjemo obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živjelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gdje imamo slobodno vrijeme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gdje ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN – (NEDELJA) – GÖREME - KAYSERI – ISTANBUL – BEOGRAD

Napuštanje hotela.  Transfer na aerodrom.  Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TC2019 u 04:30h. Sletanje u Istanbul u 06:05h. Nastavak leta za Beograd na letu TK1081 u 08:20, sa očekivanim sletanjem u Beograd u 08:00h po lokalnom vremenu.  Kraj programa.

 

AKCIJSKA CENA:599€ DO 11.01.2021 

REGULARAN CENA : 799 €

POLAZAK GARANTOVAN!!!

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji BEOGRAD - ISTANBUL – KAYSERI – ISTANBUL - BEOGRAD (TURKISH AIRLNES)
 • Aerodromske takse i prtljag od max 30kg + 8kg
 • Prevoz SKI OPREME (1 komplet po putniku)
 • Shuttle bus od hotela do skijalista
 • 5 noćenja sa doručakom  u hotelu Kayseri Loft 4* https://www.thekayseriloft.com/
 • 2 noćenja sa doručkom u Kapadokiji (mesto Goreme) u tradicionalnom boutique hotelu tipa GRAND CAPPADOCIA http://www.grandcappadocia.com/
 • Transferi aerodrom – hotel u Erciyesu - aerodrom i Erciyes – Goreme – aerodrom Kayseri
 • Administrativne troškove u iznosu od 30 €

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje za skijase sa (PZO) 
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 150 €
 • Ski pass, kupuje se na samoj destinaciji.

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • Drevna Kapadokija (juzna tzv.zelena tura) - 40 EUR
 • Let balonima u Kapadokiji 100-120 EUR (1h) zavisno od tipa balona i broja osoba (realizacija izleta na let sa balonima zavisi od vremenskih uslova i brzine vetra)

Boutique Hotel Grand Capadocia

 http://www.grandcappadocia.com/ 

Hotel Grand Cappadocia se nalazi u gradu Goreme, najvažnijem regionu Kapadokije, mestu odakle najbolje možete obići sve izlete i aktivnosti. Hotel se nalazi u samom centru grada, veoma je blizu područja leta balonima, mesto odakle se baloni dižu u nebo. Hotelske sobe, lepo su uređene i imaju prostor za sedenje, opremljene su flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Gostima su na raspolaganju grejanje, klima-uređaj i besplatan WiFi, kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Hotel Kayseri Loft 4*

 https://www.thekayseriloft.com/ 

Smešten u mestu Kaiseri, hotel Kaiseri Loft nudi saunu, teretanu i sobu za igre. Na raspolaganju su i karaoke soba, TV salon sa fudbalskim kanalima i bioskopska sala. Besplatan bežični internet dostupan je u svim delovima hotela. Gosti mogu koristiti i nedeljne časova joge i vežbe disanja. Sobe u hotelu Kaiseri Loft imaju parketne podove, TV ravnog ekrana sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i radni sto. Svaka soba ima balkon. Privatna kupatila sadrže tuš, fen za kosu. Neke od soba poseduju sopstvenu kuhinju sa rernom, električnim čajnikom i frižiderom. U okviru objekta postoji kafić.

 

 

 

 

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI: 40% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), polovina aranžmana do mesec dana pre polaska na putovanje, a ostatak 15 dana pre početka putovanja.
 • Čekovima građana: 40% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), jos 20% ,15 dana pred put uz deponovanje čekova za ostatak iznosa. (plaćanje na tri mesečne rate)
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 465/2020. Kategorija A25
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI. Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (TRIGLAV) .
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

 

 

Erciyes je najviša planina Centralne Anadolije sa vrhom koji dostiže do 3.916 metara. Nastala je erupcijom vulkana. Nalazi se 25 km južno od grada Kayseri i 27 km od istoimenog aerodroma. Ski centar je inicijalno nastao 2012. i stalno se širi sa tendencijom da postane jedan od najvažnijih skijaških centara Azije. Svake godine se grade nove skijaške staze, hoteli, zabavni sadržaji, a broj skijaša koji posećuju ovaj ski centar neprestano raste. Do sada je u ovaj mladi zimski turistički centar investirano preko 250 miliona dolara. Grad Kayseri je samo 70 km udaljen od poznate istorijske turističke destinacije Kapadokije (Cappadocia). Kao retko gde u svetu, ski centar Erciyes je sa gradom Kayseri povezan autoputem! To omogućava svima onima koji su u gradu lak i veoma brz transfer do polazne tačke skijališta, na 2120 m/nv. Shutle-busevi iz celog grada saobraćaju do skijališta (i nazad) tokom celog dana. Ski centar karekteriše velika nadmorska visina - prostire se između 2.120 i 3.360 m/nv; nove brze i moderne žičare - gondole i sedežnice.

Karakteristike ski centra ERCIYES - Najviša tačka skijališta nalazi se na 3.650 m/nv. Najniža tačka žičare 2.120 m/nv sa visinskom razlikom od 1.240 m. Skijaških staza ima 18, ukupne dužine 55km, od toga su  plave (lagane) 18km / Crvene (srednje) 29km / Crne (teške) 8km. Skijalište je uvezano sistemom 16 žičara, od toga su 2 gondole (sa 8 i 10 sedišta); Sedežnice – 11; Ski Lift, trake – 3. Veštačkim osnežavanjem pokriveno je 90% skijališta. Poseduju Halfpipe i Snow park.

KAPADOKIJA - Na stotine živopisnih i šarenih balona koji se prožeti jutarnjim sunčevim zracima izdižu iznad ostataka vulkanskog krajolika i formiraju jedinstven i nezaboravan pejzaž će Vas svaki put ostaviti bez daha bilo da ih pratite sa jedne od brojnih romantičnih terasa malih tradicionalnih «pećinskih» hotela ili da ste sakupili dovoljno hrabrosti da ovaj neverovatni deo zemljine površine pogledate iz vazduha «ploveći» ispod jedne od ovih šarenih «lopti». Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.