Istanbul - 3 noćenja

Polazak 16h - Beograd

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana... Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

Izaberite datum:

1. DAN (SRBIJA – BUGARSKA – TURSKA)

Sastanak grupe u 15:30 časova sa parkinga autobusa pored direkcije Lasta, uz autoput Beograd - Niš. Polazak u 16:00 h. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN (ISTANBUL)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Bulevar Adnana Mendersa, Aksaraj, Valensov Akvadukt, most Kemala Ataturka, džamija Mehmed Paše Sokolovića, Zlatni rog, Bešiktaš, Galata most… Smeštaj u hotel. Slobdno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativni obilazak istorijskog dela Istanbula: poseta crkvi Svete Sofije; poseta Plavoj džamiji (Sultan Ahmet), poseta dvorcu turskih sultana (Topkapi). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji, nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava svu veličanstvenost Istanbula, jer se mnoge građevine najbolje vide sa mora (Dolmabahče palata, Bejlerbej palata, Vojna akademija, Devojačko ostrvo), vožnja između dva kontinenta verovatno najvažnijim moreuzom sveta. Posle krstarenja, fakultativna poseta Dolmabahče palati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

5. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Check out iz hotela.  Slobodno vreme ili fakultativni izlet Miniaturk, Eyup i vidikovac Pierre Loti. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vreme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže predivan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na kraju stižemo do Eyupa, za muslimane najsvetijeg mesta u Istanbulu. Razgledanje džamije. Nastavljamo do „Turske u malom“ – do Miniaturka, gde su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog carstva. Popodnevni polazak za Srbiju. Noćna vožnja...

6. DAN (SRBIJA)

Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima.

DOLMABAHČE PALATA

Rezidencija turskih sultrana iz 19. i 20. veka. Spoj osmanske i zapadnoevropske arhitekture. Palata koja svojom lepotom, položajem i ambijentom ostavlja bez daha. Cena: 30€.

N/A
EYUP - PIERRE LOTI, MINIATURK

Posetite jedan od najlepših delova Istanbula sa sjanim pogledom na Zlatni rog i evropski deo grada - EYUP - PIERRE LOTI! U MINIATURK parku upoznajte ostatak Turske, najznačanije građevine Ankare, Izmira i ostalih delova Trakije i Anadolije.  Cena: 15€

N/A
TOPKAPI PALATA, PLAVA DŽAMIJA, HIPODROM, AJA SOFIJA

Nešto nezaobilazno u Istanbulu! AJA SOFIJA - hrišćanska crkva, džamija, a današnji muzej, svojom pojavom ostavlja bez daha i krije mnoge tajne hrišćanskog i islamskog sveta. TOPKAPI PALATA - rezidencija sultrana puna 4 veka, mesto gde se odlučivalo o sudbini mnogih naroda širom Evrope. SULTAN AHMEDOVA DŽAMIJA - najpoznatiji verski objekat islamskog sveta. jedina džamija u Turskoj koja ima 6 minareta.  Cena: 40€

N/A
TURSKO VEČE

Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom na brodu. Tradicionalne turske igre, folklor i trbušni ples garantuju dobru zabavu!  Cena: 40€

30€
VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I KRSTARENJE BOSFOROM

Centar pravosljavlja, prva među jednakima - VASELJENSKA PATRIJARŠIJA. KRSTARENJE BOSFOROM - nešto što se ne propušta! Upoznajte jedan od najlepših gradova sveta iz malo drugačije perspektive. Cena: 20€

20€

Termini: Mart | April

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV - VIDEO...) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Obilaske po programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu sa 3* u Istanbulu sa doručkom na bazi švedskog stola
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

CENA NE UKLJUČUJE: 

 • Putno zdravstveno osiguranje 1,25€ po danu,  plus 1€ total za osiguranje prtljaga
 • Administrativne troškove obrade rezervacije: 250 RSD (plaćanje u agenciji)
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove 

Hoteli za termin: 16.10.

Hotel Elan je smešten u četvrti Bejoglu u Istanbulu. Poseduje recepciju koja radi non-stop i moderno opremljene sobe sa besplatnim WiFi internetom. Objekat se nalazi na samo 200 metara od dinamične Ulice Istiklal, a za 8 minuta pešice stiže se do čuvene Kule Galata. U okolini ćete naći raznovrsne restorane, kafee i prodavnice. Tradicionalne, ručno rađene suvenire možete da kupite u obližnjim lokalnim prodavnicama. Klimatizovane sobe hotela Elan imaju podove koji su prekriveni tepisima, flat-screen TV, električno kuvalo i mini-bar. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Posluga u sobi je dostupna non-stop. Iz pojedinih soba se pruža pogled na more. U hotelu se svakog jutra služi bogati doručak na bazi švedskog stola. Gostima je na raspolaganju i à-la-carte restoran u kome se pripremaju odabrana jela turske kuhinje za ručak i večeru. Bar u foajeu nudi raznovrsna alkoholna i bezalkoholna pića, uključujući i tradicionalno tursko piće raki. Na samo 250 metara od hotela nalazi se stanica metroa Šišhane, odakle se lako stiže do tržnih centara i atrakcija. Međunarodni aerodrom Ataturk udaljen je 18 km, a usluga prevoza od/do aerodroma je dostupna uz doplatu. Do Aerodroma Istanbul ima 50 km.

Hotel Assos SOLD OUT
Hotel se nalazi u centru istorijskog dela Istanbula, na svega 150 m od Kapali Čaršije, tramvaja T10 i 10 minuta laganog hoda od Aya Sofije. Sobe su prostrane sa besplatnim WiFi internetom i sefom. Usluga je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Spa centar je uz doplatu.

 
Hotel GRAND HALIC 4* u prodaji za termine 07.11. & 01.01. & 16.04. & 29.04.
SOLD OUT ze termin 16.10.

Hotel Grand Halic se nalazi u delu Istanbula koji se zove Beyoglu, sa pogledom na Zlatni rog, na samo 250 metara od glavne šetačke i šoping  zone - Istiklal ulice i trga Taksim, 100 metara od metro stanice i 400 metara od Galata kule. Sobe su prostrane, dvokrevetne i trokrevetne (sofa/krevet na razvlačenje), sa besplatnom WiFi konekcijom, flat TV-om sa satelitskim programom, kupatilom, klima uređajem. Za sve goste hotela korišćenje bazena je besplatno. Usluga je sa doručkom na bazi švedskog stola. 

 

HOTEL ZA TERMINE U FEBRUARU, MARTU I APRILU

Hotel Nanda nalazi se u srcu Istanbula, u starom delu grada, u neposrednoj blizini Velikog bazara, Plave džamije i Topkapi palate. Smešten u mirnom delu grada, udaljen 200m od prve tramvajske stanice. Hotel poseduje 56 soba moderno uređenih i opremljenih. Svaka soba poseduje TV sa satelitskim programom, klima uređaj, sef, Wi Fi, mini bar i kupatilo sa tuš kabinom.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2019. za februarski termin i zaključno sa 15.04.2019. za martovski termin. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATINA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).
 • Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvati za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 30 evra.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.