Leto avio – Tunis

Leto avio

Ukoliko tražite egzotičnu destinaciju za letovanje, Tunis može biti savršen izbor. Ova fascinantna zemlja na severu Afrike ima bogatu istoriju i kulturu, kao i prelepe peščane plaže.

TUNIS 2024.

Tunis letovanje

Tunis je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na obali Sredozemnog mora, koja pruža raznovrstan izbor aktivnosti za sve posetioce. Ova zemlja obiluje prelepom obalom koja se prostire na više od hiljadu kilometara, sa prekrasnim plažama i kristalno čistim morem, idealnim za plivanje, ronjenje ili jednostavno opuštanje i sunčanje. Neka od najpopularnijih letovališta su:

Generalno, plaže u Tunisu su pogodne za vodene sportove, a daske za veslanje i kajaci se mogu iznajmiti na više lokacija.

Tunis putovanje

Tunis zemlja bogate istorije i kulture koja datira još od vremena Feničana, kojima je pripadala antička Kartaga. Zbog svog strateškog položaja na Mediteranu, Tunis je bio važan trgovinski centar koji je privlačio različite kulture i civilizacije, što je ostavilo značajan uticaj na njihovu kulturu i arhitekturu. Takođe, on je poznat po svojim arheološkim nalazištima, gradu Medini, ali i starom jezgru grada gde ćete naći tradicionalne prodavnice i zanimljive restorane sa ukusnom hranom, kao što su humus i falafel.

Takođe, poznat je po svojoj tradicionalnoj umetnosti, a tu su i tuniski kulturni događaji, kao što su muzički festivali i priredbe, predstavljaju bogatstvo tradicije ove zemlje.

Tunis je fascinantna destinacija koja obiluje raznolikim atrakcijama, a neke od najpopularnijih su:

Tunis iskustva sa putovanja

„Nabel i nije baš mesto za odmor. Plaža je duž otvorenog mora, a maltene svaki put kada sam bio tamo, bilo je jako uzburkano more. Talasi su preko 1.5 m i sem lokalne dečurlije nikada nisam video ni jednog turistu na plaži.“

Čika Zmaj Jova, izvor: putovanja.info

„Ja sam bila pet puta u Tunisu (jun i septembar) i nikada ni jednu meduzu nisam videla. Septembar je sasvim lep. Toplo je, ali ne prevruće, kiša može da padne, ali su to kratkotrajni pljuskovi, a ne ona dosadna što pada po ceo dan, more je toplo.“

dudu, izvor: putovanja.info

„Mahdija ima prelepu plažu i tirkizno more. Prema rečima turista koji su bili sa nama, a koji su obišli ceo Tunis, najlepše more je u Mahdiji. Na plaži se u velikim količinama nalaze školjke, a većina njih ima rupu na vrhu, tako da možete napraviti ogrlicu ili nakit za uspomenu.“

Barkman, izvor: ana.rs

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab