Evropska putovanja – Makedonija

Evropska putovanja

Tajanstvena lepota Balkana krasi Severnu Makedoniju, koja postaje sve popularnija destinacija za odmor među turistima.

Makedonija putovanje

Severna Makedonija je država jugistočne Evrope koja pruža jedinstven spoj bogate istorije i kulturne raznolikosti. Taj kontrast se najbolje ogleda na ulicama gradova, gde možete videti spomenik čuvenog osvajača Aleksandra Makedonskog, ali i bistu poznatog pevača Tošeta Proeskog.

Makedonci su veoma gostoljubiv narod, a ukoliko ste ljubitelji tradicionalnih festivala i muzičkih događaja, imaćete priliku da to i osetite. Jedan od najpopularnijih događaja je Ohridsko Leto, zatim je tu Skopsko Leto, festival tradicionalne muzike Balkan Folk Festival i čuveni Festival mladog vina koji se održava u Tikveškom regionu.

Ohrid putovanje

Poznat i kao biser Balkana, Ohrid je grad koji se nalazi na jugu Severne Makedonije odiše jedinstvenom lepotom koje privlači sve više turista. Nadaleko je poznat po Ohridskom jezeru, koje je jedno od najvećih i najstarijih. Poznato je i kao makedonsko slatkovodno more, izuzetno je čisto, pa je upravo zato često jedna od najboljih destinacija za letovanje.

Sam grad ima dugu prošlost, jedinstvenu arhitekturu i značajnu religijsku baštinu. Najvažniji arheološki lokalitet je crkva Sv. Klimenta i Pantelejmona, koju su nekada koristili Kliment i Naum za učenje ćiriličnog pisma. Takođe, zanimljiva je činjenica da grad poseduje 365 crkava, sa jedinstvenim freskama i ikonama.

Skoplje putovanje

Skoplje, glavni grad Severne Makedonije, je prepoznatljiv po svojoj specifičnoj arhitekturi. Ovo idelana destinacija za vikend putovanje, a jedna od najposećenijih atrakcija je tvrđava Kale, koja se nalazi na bregu iznad reke Vardar. Zatim je tu kameni most, memorijalni dom Majke Tereze i Arheološki muzej sa velikim brojem artefakata.

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab