Evropska putovanja – Mađarska

Evropska putovanja

Upečatljiva zemlja, poznata po termalnim izvorima i banjama, oduvek je privlačila turiste. Ova država ponosno čuva svoj nacionalni identitet, sa mađarskim jezikom koji odzvanja ulicama i tradicionalne festivale koji oživljavaju gradove i sela.

Putovanje u Mađarsku – Budimpešta

Prestonica koja se proteže duž obale Dunava i jedan od najlepših evropskih gradova je Budimpešta. Ovaj biser Dunava spaja dve strane – Budim, koji je poznat po prelepim pejzažima i istorijskim znamenitostima, i Peštu, koja odiše modernim načinom života. Svakako, Budimpešta predstavlja raskošnu mešavinu istorijske arhitekture, živopisnih ulica i bogate kulturne scene. Grad je domaćin nezaboravnih događaja poput Sziget festivala, koji privlači gomile mladih iz celog sveta.

Dok šetate, osetićete brojne mirise kako dopiru iz obližnjih restorana. Tamo se služe čuvena jela mađarske kuhinje kao što su gulaš, paprikaš ili nadaleko poznata štrudla sa makom.

Kupališta i banje u Mađarskoj

Budući da je Mađarska poznata po svojim termalnim izvorima, poseta kupalištima je oduvek bila popularna među turistima. Čak i tokom letnje sezone, ljudi odlaze na čuveno mađarsko more. Jezero Balaton dobilo je taj naziv zbog dugih peščanih plaža i kristalno čiste vode. Inače je ovo najveće slatkovodno jezero u srednjoj Evropi, koje je poznato po idealnim uslovima za jedrenje, vožnju čamca i brodova.

Takođe, svi ljubitelji termalnih kupališta će užvati u Mađarskoj, koja poseduje preko hiljadu geotermalnih izvora. Pošto ovi kompleksi nude različite vrste bazena s termalnom vodom, saune, wellness usluge i specifične lekovite tretmane. Najpoznatija je banja Sečenji, a tu su i banja Gelert, banja Heviz i Morahalom.

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab