Evropska putovanja – Italija

Evropska putovanja

Italija je zemlja koja pleni svojom neodoljivom lepotom i često se smatra jednom od najatraktivnijih evropskih destinacija. Zbog oblika države, poznata je i kao čizma. Tamo se savršeno uklapaju umetnost, moda, izvanredni pejzaži i neodoljiva tradicionalna kuhinja.

Putovanje u Italiju – Severna Italija

Jedan od najblistavijih dragulja Severne Italije je diva na vodi – Venecija. Poznata po upečatljivim gondolama koje plove kanalima, prelepim mostovima koji se uzdižu iznad vode i raskošnim palatama i crkvama. Vožnja brodom je doživljaj za sebe, ali nemojte ni da propustite šetnju kroz uske romantične ulice, jer sve to zajedno čini Veneciju jednim od najlepših gradova na svetu. Čak i oni koji su obično otporni na romantiku i emotivne trenutke ne mogu ostati imuni na njen šarm.

U srcu Toskane, očaravajućeg područja sa slikovitim predelima, nalazi se Verona. Grad ljubavi i strasti, koji u svojim starim ulicama čuva priče Romea i Julije koje i danas oživljavaju u srcima zaljubljenih.

Gradovi u Italiji

Italija je nadaleko poznata po svojim šarmantnim gradovima. Svaki od njih krasi bogata istorija, umetnost i prepoznatljiva arhitektura koja privlači posetioce širom sveta.

Letovanje u Italiji

Za sve koji planiraju letovanje, italijanska obala je savršena destinacija. Svako mesto nudi prelepe plaže, dok tirkizno plavo more i ukusna mediteranska kuhinja upotpunjuju ugođaj. Svako mesto je doživljaj za sebe, a evo nekoliko najpopularnijih izbora:

Najlakši način da dođete do izabrane destinacije je putovanje avionom, jer će vam znatno skratiti vreme.

Italijanska kuhinja

Italijanska kuhinja je sinonim za uživanje. Od sočnih pasti, autentične pice napravljene u tradicionalnim pećima, do dobro poznatih sireva, maslinovog ulja i vrhunskih vina, svaki zalogaj je pravi užitak za nepce. A ne smemo zaboraviti ni čuvene slatkiše, poput tiramisua, panna cote i čuvenog gelata, koji će vas očarati.

Korisni saveti za turiste

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by Neolab