Blog Destinacije Evropa Top 10 plaža na Lefkadi i kako stići do njih
Destinacije
Evropa
Grčka

Top 10 plaža na Lefkadi i kako stići do njih

9. марта 2020.
Top-10-plaza-na-Lefkadi-i-kako-stici-do-njih

U Jonskom moru ovo ostrvo je četvrto po veličini. Njegovu posebnost karakteriše spoj lepote prirode, vegetacije i plaža sa urbanim turističkim letovalištem koje nudi sjajne aktivnosti na celom području. Lefkada je ostrvo direktno povezano sa kopnom, pa ste u mogućnosti da sopstvenim prevozom lako stgnete do ove jedinstvene destinacije.

Različitost plaža i poseta istim, koje se smatraju među najlepšim u Grčkoj, je ono što se obavezno preporučuje. Do nekih plaža možete stići kolima ili autobusom a druge je moguće obići organizovanim prevozom tj brodom ili brodićima organizovanim izletima od strane agencije ili lokalaca. Izdvajamo 10 plaža za posetiti, koje mame uzdahe svih posetioca na Lefkadi.

PORTO KATSIKI PLAŽA

Do plaže možete doći brodićem ili autom jer postoji parking. Nalazi se na 40ak km od glavnog grada ostrva tj Lefkasa. Ukoliko ste došli svojim prevozom potrebno je da se spustite oko 100 stepenika za ovaj divan prizor koji hipnotiše. Dva puta proglašena za najlepšu u Evropi, plaža Porto Katsiki govori sama za sebe i da je vredi doživeti. Na fascinantnoj plaži se nalazi nekoliko kafića takođe možete kupiti hranu i piće u prodavnici.

AGIOFILI PLAŽA

Istim prevozom možete stići do Agiofili plaže. Ako vas morski svet fascinira i

bitna je stanica na letovanju, ovo je polazna tačka za vas na ovom ostrvu. Najbliže mesto je Vasiliki a ukoliko ste stigli kopnenim putem postoji deonica za pešačenje do plaže uz putokaz. Plaža je šljunkovita bele boje a voda tirkizna i izuzetno čista pa je pravi raj za ronioce. Napomenućemo da je ova plaza potpuno uklopljena sa prirodom i divlja, pa ponesite hranu i piće.

EGREMNI PLAŽA

Predivnoj peščanoj plaži od skoro se može prići samo sa mora, na žalost zemljotres je razorio stepenice koje su bile prilaz sa kopna.Iako se posetioci usuđuju da na svoj rizik silaze starom rutom, ne preporučuje se zbog lične bezbednosti. Često se organizuju posete brodom jer je plaza i dalje jednako posećena. Njena lepota je bajkovita, dužina plaže je preko 2 km a litice koje je okružuju su moćan prizor. Takođe ova plaža nema dodatne objekte pa je potrebno poneti sa sobom namirnice.

KATISMA PLAŽA

U blizini mesta Agios Nikitas se nalazi Katisma čiji je simbol urbanizam, kafići i traverne. Prostrana plaža sa ležaljkama i suncobranima na sitnom šljunku uz sjajnu uslugu. Talasi su ćešćti na ovoj plaži a boja vode će vas oduševiti. Dnevne žurke sa gostovanjima Dj-eva u barovima na plaži su česte, pa su mladi uvek prisutni. Nudistički deo postoji na ovom velikom prostranstvu. U ponudi su i razne aktivnosti npr:  teren za odbojku, paraglajding,… Možete doći autobusom ili autom uz obezbeđen parking ali put je dosta krivudav, od Lefkasa je udaljenost samo 15 km.

MILOS PLAŽA

Još jedna plaza u blizini mesta Agios Nikitas je Miloš, ušuskana, divlja među visokim, svetlim stenama. Karakteriše je beli sitan šljunak i pesak a kontras tome je čista voda svetlo plave boje. Vidikovac iz objekata iznad plaže pruža divan pogled na pučinu pa su zalasci sunca nešto što se tu ne propušta. Pristup plaži je moguć kako sa kopnenim putem tako i vodenim plovilom. Napomena ukoliko niste u kondiciju, spremite se za mali izazov tj strmi uspon pri vraćanju kući.

PEFKULIA PLAŽA

 Ova plaza je među najpopularnijima, udaljena samo 10 km od gavnog grada ostrva ispod borove šume. Traverne, kafići sa bazenima, prodavnice i razne aktivnosti a isto tako mirniji deo nje bez ležaljki, karakterišu ovu uređenu plažu za sve uzraste i potrebe. Ukoliko volite kampovanje pored Pefkoulie se nalazi zona gde možete i tako provesti vaš odmor. Na jednom delu paže je odvojen deo gde je nudizam dozvoljen. Parking je besplatan a pri dolasku na plažu imate sjajan vidikovac u kojem ćete uživati.

VASILIKI PLAŽA

Ovo je među poznatijim destinacijama za surfere u Evropi. Sjajna pozicija i povetarac na plažu omogućavaju dobre talase, pa se pored te aktivnosti takođe jedri,roni… Možete uzeti časove za obuku nekog od ovih sportova ili iznajmiti opremu i učiniti odmor zanimljivijim. Pre krize, Grčka je bila na ovom mestu domaćin Internacionalnog festivala vodenih sportova. Mirnije ribarsko mesto Vasiliki sa prijatnim pejzažem i odličnim barovima uz plažu i restoranima, poslastičarnicama u luci pružaju potpuni ugođaj. Ovo je pogodan položaj da dalje idete brodićem na krstarenje i obilazak poznatih plaža bliže su pa brže stignete.

AGIOS NIKITAS PLAŽA

Severnozapadni deo ostrva, u neposrednoj blizini Lefkade je ovo mesto koje krasi predivna plaža. Iznad tirkiznog mora se na stenovitom kopnu se pruža veliki broj maslinjaka. Transport do njega je organizovan autobusom ukoliko niste svojim autom. Celo mesto nije preterano veliko ali je vrlo posećeno zbog lepote i šarma koji poseduje. Tako da kutak za svakog ovde postoji: mirniji ili urbaniji deo plaže uz razne aktivnosti. Plaža je zaštićena lukobranom a poznata je po pećini na jednom kraju u kojoj možete plivati, do koje lako možete doći. Pešačka zona centra sa tipičnim suvenirnicama, travernama i radnjama je u neposrednoj blizini.

KALAMITIS PLAŽA

Uskim putićem stići ćete do plaže koja se izdvaja od drugih zbog toga jer nije širokog prostranstva. Ovo je manji raj na zemlji koji je povezan znatnim broj manjih uvala koje ograničavaju neobične stene u moru, koje razdvajaju plažice. Osećaj koji stvara ovo okruženje jeste da imate svoju privatno mesto na ostrvu. Zapravo Kalamitis čine dve celine Avali Kavalikefta- duža i Megali Petraima. Ovde ćete zateći mali broj ležaljki, suncobrana i kafić sa hranom pa nije potpuno divlja.

 GIALOS PLAŽA

11 km od Nidrija se nalazi ova divna plaza koji zovu i Rouda Bay. Njena posebnost je plava zastavica (ekološki standard kvaliteta vode i obale) koja opravdava pomalo nezgodan krivudav put dužine 4 km ali celim delom imate lep pogled koji se retko viđa. Bogata vegetacija i zelenilo kontrast su plaži bele boje i kristalnom moru zaliva. Veoma je pogodno mesto za ronjenje. Ovde su talasi zaisti retki pa se može se reći da je mir i opuštanje ovde zagarantovano.

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab