University Break Krakov / Medicina Niš

UNIVERSITY BREAK – KRAKOV 2023

6 dana
Polazak: Beograd, Niš, Kragujevac, Novi Sad
Već od € 0 po osobi

Krakov je stara poljska prestonica, koju bi slobodno mogli nazvati „grad muzej“. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Svake godine ovaj grad poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. 

Program putovanja

6 dana
Polazak: Beograd, Niš, Kragujevac, Novi Sad

Polazak u 19:00h iz Beograda sa Sajma parking ispred hale 5 i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu. 

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje. 

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.  

Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

Dolazak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim časovima.

Uslovi putovanja

Cena uključuje

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama.
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • 3 noćenja u Krakovu u hostelu (sopstveno kupatilo) ili hotelu sa 2* 
 • Administrativne troškove obrade rezervacije (1800 rsd)

Cena ne uključuje

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Putno zdravstveno osiguranje:
  • Putno zdravstveno osiguranje bez pokrića COVID-19: 12€
  • Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19: 15€
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke. 
 • Doplata za 1/2 sobu: 30 €
 • Doplata za 1/1 sobu: 90 €

Napomena