STOMATOLOSKI BG UB-TOSKANA

UNIVERSITY BREAK – TOSKANA 2024

PARTY

6 dana
Bus
Već od € 189 € 139 po osobi

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

Izaberite polazak sa kalendara

2024
četvrtak
Novembar
07
Kontaktirajte nas
za podršku.
Nema rezultata pretraživanja

HU Camping Firenze Višekrevetni bungalov NA

Kamp HU Camping Firenze
Broj ležaja: 1
Termin putovanja
- | 6 dana
Loading...
Ukupno:
Rezervišite

Program putovanja

6 dana
Bus

Sastanak grupe u Beogradu na unapred dogovorenom mestu u 15:30. Polazak u 16:00. (Tačno vreme i mesto polaska dobijate dva dana pre puta) Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zaustavljanjima zbog graničnih formalnosti i potreba grupe. 

U prepodnevnim časovima dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku sledi obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta ka Firenci. Smeštaj u camping. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.

Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak u Sienu i San Gimignano. San Gimignano je mali utvrđeni srednjevekovni grad na brdu u pokrajini Siena, poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi, posebno po svojim tornjevima, koji se mogu videti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom belom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobija samo od loze koja raste u okolini. Nastavak puta za Sienu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantera, orla, vučice... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Firencu. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pise i Luke. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane Luku. Sledi obilazak grada uz pratnju vodica: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.  

Slobodno verme ili fakultativni obilazak Firence. Firenca, grad u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelamđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno. U popodnevim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja. 

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj programa. 

Uslovi putovanja

Cena uključuje

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 3 noćenja u HU Camping Firenze u višekrevetnim bungalovima (1/3, 1/4 i 1/5).  
 • Administrativne troškove obrade rezervacije: 10€

LEGENDA USLUGE U SMEŠTAJU:

 • NA - Najam smeštaja
 • BB - Noćenje sa doručkom
 • HB - Polupansion (Doručak i večera)
 • AI - All Inclusive
 • UAI - Ultra All Inclusive

Cena ne uključuje

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca (minimum po 25 putnika): 10€ po osobi
 • Doplata za prevoz za polaske iz Niša (minimum po 25 putnika): 15€ po osobi
 • Putno zdravstveno osiguranje: 12€
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke
 • Gradsku turističku taksu 3,5 € po osobi po noći - plaćanje na licu mesta
 • Doplata za tri doručka 15€  (5€  po danu) - plaćanje na licu mesta
 • Doplata za jednu večeru tokom boravka 10€ - plaćanje na licu mesta

Napomena

U SLUČAJU ODUSTAJANJA DO 01.08. GARATOVANA JE REFUNDACIJA CELOKUPNOG IZNOSA BEZ OBZIRA NA RAZLOG OTKAZA.

Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER). 

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. PLATNIM KARTICAMA: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 20% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate za ostatak duga.

Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2023. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.

Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja. 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021, kategorija A.

ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU WWW.RAPSODYTRAVEL.RS ILI DIREKTNO U AGENCIJI.

Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (TRIGLAV).


Putovanja koja bi vam se mogla svideti

Postanite deo naše zajednice

Budite obavešteni o najnovijim akcijama i ponudama za najbolja putovanja. Dobrodošli u svet nezaboravnih putovanja i vrhunskog provoda.

COPYRIGHT © RAPSODY TRAVEL DOO - SVA PRAVA ZADRŽANA.
Website by NeoLab