EGEJSKO MORE (KUSADASI) – KAPADOKIJA - ISTANBUL

Polazak 07:30h - Beograd |

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog. Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca.

Egejsko more - KUŠADASI – lociran 75 kilometara južno od Izmira, u istoimenom zalivu, najpopularniji je letnji turistički centar turske egejske obale. Sunčanje na peščanim plažama, raznoliki večernji i noćni život, bogatstvo istorijskih spomenika učiniće Vaš boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno istorijsko nasleđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti samo su dodatne atrakcije koje Kušadasi nudi svojim posetiocima. Kušadasi ima tipičnu mediteransku klimu sa toplim letima i blagim zimama, tako da turistička sezona traje dosta dugo. 

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. 

Izaberite datum:

1.DAN – BEOGRAD-BUGARSKA - TURSKA

Sastanak grupe u 07:00 časova sa parkinga autobusa pored direkcije Lasta, uz autoput Beograd - Niš. Polazak u 07:30 h. Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN EGEJSKO MORE - KUŠADASI

U popodnevnim satima dolazak u letovalište KUŠADASI – lociran 75 kilometara južno od Izmira, u istoimenom zalivu, najpopularniji je letnji turistički centar turske egejske obale. Kušadasi ima tipičnu mediteransku klimu sa toplim letima i blagim zimama, tako da turistička sezona traje dosta dugo. Smeštaj u sobe. Odmor. Noćenje.

3 – 5. DAN - KUŠADASI

Sunčanje na peščanim plažama uz raznolik večernji i noćni život, bogatstvo istorijskih spomenika učini će Vaš boravak u Kušadasiju nezaboravnim. Kulturno istorijsko nasleđe iz vremena antičke Grčke, blizina Efesa, atraktivni izleti u Pamukkale samo su neke od dodatnih atrakcija koje Kušadasi nudi svojim posetiocima zbog svoje izuzetne lokacije.

6. DAN – KUŠADASI - KAPADOKIJA

Doručak. Check out  iz hotela. Dan predviđen za slobodne aktivnosti, kupanje na plaži. Uveče polazak prema Kapadokiji. Noćna vožnja preko Turske.

7. DAN – KAPADOKIJA

Dolazak u Kapadokiju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Mogućnost fakultativne dvosatne ture na QUAD motorima za istraživanje najlepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Cuavuşin. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova. Večera. Noćenje.

8. DAN – ČAROBNI LET BALONOM - MISTIČNA KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» -Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Nakon doručka odlazak na celodnevnifakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura»  Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

9. DAN - DREVNA KAPADOKIJA

Doručak. Check out iz hotela. Pakovanje stvari u autobus. Moguć fakultativni odlazak izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak i večernji polazak prema Istanbulu.

10. DAN – ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATU, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VEKA, MESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Poseta Topkapi Saray dvorcu gde su živeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazak u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG i ISLAMSKOG SVETA.

11. DAN – ISTANBUL – BUGARSKA

Doručak. Doručak. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvek kao priviđenje“. Ovde se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i grob Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Uveče polazak prema Srbiji.

12. DAN – SRBIJA

Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa

Termin: 15.jul 

 

REGULARNA CENA  399€

AKCIJSKA CENA DO 10.06. 349€

CENA UKLJUČUJE:

 • 4 noćenja sa doručkom hotelu RAMADA by Wyndham 5* u Kušadasiju 1/2 (dvokrevetnim) ili 1/3 (trokrevetnim sobama) ili 1/5 (suite-ovima) http://www.ramadahotelkusadasi.com
 • 2 noćenja sa doručkom i večerom u hotelu Suhan 5* u Kapadokiji u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.suhankapadokya.com/
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu Crowne Plaze 5* u Istanbulu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/istanbul/istbm/hoteldetail
 • Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodica u toku putovanja.
 • Administrativne troškove (25evra)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Opcija1: Putno zdravstveno osiguranje 15 eur/ osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
 • Opcija2: Putno zdravstveno osiguranje sa COVID osiguranjem 22 eur/ osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

 

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI: 4000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 4000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 24.01.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbijiwww.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 465/2020, kategorija A25.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programomputovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (TRIGLAV).

 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.