IZRAEL & JORDAN

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Putovanje u zemlje gde se hiljade godina istoriorije vidi uživo na svakom koraku. Zemlje gde se prošlost i sadašnjost drže pod ruku. Neverovatno dramatične, različite, komplikovane a jednostavne i prelepe zemlje u kojima ništa nije onako kak ose čini na prvi pogled, i sve je zapravo onako kako ste zamislili. Kolevke čovečanstva, predivne mešavine prirodnih lepota, svete zemlje tri religije i još mnogo mnogo toga. Kreni u nezaboravnu avanturu kroz Izrael i Jordan! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. DAN (Četvrtak 20.06.2018.) Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Tel Aviv sa presedanjem u Istanbulu (broj leta TK1082). Slećemo u Tel Aviv u večernjim časovima, odlazimo do smeštaja. Noćenje.

2. DAN (Petak 21.06.2018.) Majami Mediterana

Krećemo u obilazak Tel Aviva, mediteranskog grada sa belim peščanim plažama. Obilazimo Staru luku na severu, Stari grad, sagrađen u vreme Otomanskog carstva, Vrt na brdu (Summit Garden) sa nestvarnim pogledom na Tel Aviv, crkvu sv. Petra. Obilazimo i prvo naselje Neve Cedek (Neve Tzedek), odakle je započeo razvoj grada. Jemenska četvrt, pijaca Karmel (Shuk HaKarmel) najveća pijaca na svetu pod vedrim nebom. Avenija Rotsild (Rothschild), ulica Dizengof (Dizengoff) i još mnoge znamenitosti ovog prelepog grada. Noćenje.

3. DAN (Subota 22.06.2018.) Spoj modernog i tradicionalnog

Slobodan dan za kupanje, razgledanje grada. Obilazak modernog Tel Aviva i stare Jafe (antički grad star 3000 god). Noćenje

4. DAN (Nedelja 23.06.2018.) Cvetni vrtovi, Hrišćanstvo, Islam i Templari

Fakultativni obilazak Haife. Grad koji se nalazi u podnožju planine Karmel (Har HaKarmel). Treći po veličini i jedan od najlepših gradova u Izraelu. Obilazimo svetski centar bahajske vere, karmeličanski manastir Stela Maris, mogućnost vožnje žičarom, koja povezuje vrh Karmela sa Bat Galimom odakle se pruža neverovatan pogled na zaliv i okolinu Haife. Nastavljamo put do Akre, grad pun burne istorije, tajni kopnenih i pomorskih sila koje su se borile za nadmoć u ovom regionu. Akra je na listi svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo zidine grada, Krstašku tvrdjavu, Gotičku dvoranu, turska kupatila El Basa, Pašinu džamiju... Usputni obilazak Nazareta, mesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva. Bazilika Blagovesti, Šuk bazar, Devičina fontana, Crkva Sv. Gavrila... Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. DAN (Ponedeljak 24.06.2018.) Sveti grad

Napuštamo Tel Aviv i krećemo u Jerusalim. Sveti grad tri religije. Dolazimo u smeštaj, odmaramo i krećemo u obilazak grada - Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, ulazimo u crkvu Svetog groba, shopping u centru pešačke zone Mamila... Noćenje.

6. DAN (Utorak 25.06.2018.) Zlatni Jerusalim

Još jedan dan za obilazak Jerusalima. Mogućnost fakultativnog obilaska Memorijalnog centra holokausta – Yad Vashem. Slobodno vreme. Noćenje.

7. DAN (Sreda 26.06.2018.) Vetrovi pustinje

Fakultativni izlet do Negev pustinje. Hajking kroz Ein Avdat prirodni rezervat, obilazak fabrike maslinovog ulja, jahanje kamila kroz pustinju, obilazak najvećeg erozivnog kratera na svetu i uživanje u pogledu sa ivice Ramon kratera. Povratak u Jerusalim. Noćenje.

8. DAN (Četvrtak 27.06.2018.) Kupanje?

Fakultativni izlet - Mrtvo more, najneobičnije na svetu, jezero koje godinama privlači hiljade turista iz celog sveta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana. Povratak u Jerusalim. Noćenje.

9. DAN (Petak 28.06.2018.) Kraljevina Muhamedovih potomaka

Napuštamo Jerusalim i nastavljamo put do Jordana. Dolazak u Aman, glavni grad Kraljevine Jordan i jedan od najliberalnijih gradova u arapskom svetu. Smeštamo se i krećemo u fakultativni obilazak grada. Stari grad, džamija kralja Huseina, Jabal al-Qa’la, hram boginje Artemide, Rimski forum, Abu Darviš džamija, Vakalat bulevar, Abdali bulevar, ogromni tržni centri… Noćenje.

10. DAN (Subota 29.06.2018.) Moderni grad na antičkim ruševinama

Slobodan dan za odmor i obilazak grada. Noćenje.

11. DAN (Nedelja 30.06.2018.) Tajna izgubljenog grada

Napuštamo Aman i krećemo ka jugu zemlje do antičkog grada Petra. Obilazak grada u steni, kraljevskih grobnica i riznica u pećinama. Nastavljamo put do pustinje Wadi Rum, skoro pa netaknute od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje. Nastavljamo put do Crvenog mora. Dolazimo u gradić Akaba. Smeštaj. Noćenje.

12. DAN (Ponedeljak 01.07.2018.) 6000 km2 za 12km obale

Slobodno vreme za kupanje i ronjenje u Crvenom moru, obilazak grada, uživanju u arapskoj kuhinji. Noćenje.

13. DAN (Utorak 02.07.2018.) Nazad u Sveti grad

Napuštamo Jordan i vraćamo se u Izrael. Povratak u Jerusalim. Noćenje.

14. DAN (Sreda 03.07.2018.) Od pustinje do mora

Slobodno vreme za odmor do poslaska za Tel Aviv. Transfer Jerusalim – Tel Aviv. Slobodno vreme u Tel Avivu. Noćenje.

15. DAN (Četvrtak 04.07.2018.) Kraj avanture

Pakujemo se i napuštamo smeštaj, slobodno vreme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd (broj leta TK795). Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

HAIFA - AKRA - NAZARET

Haifa je jedan od najlepših gradova u Izraelu i jedna od najvažnijih luka. Akre, grad pun burne istorije i tajni. Na listi je svetske kulturne baštine. Nazaret, mesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva.
Cena: 45

N/A
MRTVO MORE

Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana.
Cena: 40

N/A
NAGEV PUSTINJA

Hajking kroz Ein Avdat prirodni rezervat, obilazak fabrike maslinovog ulja, jahanje kamila kroz pustinju, obilazak najvećeg erozivnog kratera na svetu.
Cena: 35

N/A

Termin: Jun

AKCIJA DO 20.05.
REGULARNA CENA – 1380 €

CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Tel Aviv – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Tel Aviv – Jerusalim – Aman – Akaba – Jerusalim – Tel Aviv
 • Smeštaj u guest hausima na bazi 14 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Izlazne takse i vizu za Jordan (dobija se na graničnom prelazu): 65€
 • Ulaznice za Petru: 60€
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69 rsd, pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

 

Beach Front Hostel, Tel Aviv
Hostel na samoj obali Mediteranskog mora uz peskovite plaže i u centru svih dešavanja. Gostima hotela na raspolaganju je korišćenje zajedničkih prostorija, bara, krova, kao i plaže. Neograničena upotreba peškira, neograničena konzumacija toplih I hladnih pića u toku dana. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni u obližnjem restoranu). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, klima uređaj, neograničeni internet, bračni ili dva singl kreveta.

Petra Hostel, Jerusalim
Lociran u starom gradu, unutar Jafa kapije. Jedna od omiljenih lokacija svih turista u Jerusalimu. U hostelu se nalazi zajednička terasa na krovu i kuhinja koju svi gosti mogu da koriste. Usluga je na bazi noćenja. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili singl krevet.

Jordan River Hotel, Aman
Budžet hotel, lociran u starom centru Amana, na nekoliko minuta pešačenja od svih glavnih znamenitosti. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

Afnan Hotel, Akaba
Na minut pešačenja od plaže. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). U blizini hotela se nalaze barovi, restorani, prodavnice, jahting itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE
Za ulazak na teritoriju Izraela državljanima Srbije nisu potrebne vize. Prilikom izlaska iz zemlje i ulaska u Kraljevinu Jordan, plaćaju se izlazne/ulazne takse i jordanska viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na graničnom prelazu). Troškovi ulaznih/izlaznih taksi i jordanske vize iznose 65€. Za državljane  Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi, a za državljane Bosne i Hercegovine neophodne su vize i izdaju se u ambasadi Izraela u Beogradu.
Ambasada Republike Srbije u Izraelu nalazi se u Tel Avivu, dok u Kraljevini Jordan, Republika Srbija nema svoju ambasadu. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, takođe nemaju svoje ambasade. 

KORISNE INFORMACIJE

Voda u Izraelu i Jordanu bezbedna je za piće.
Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje.
Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
Klima u Izraelu i Jordanu odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je niska, a sunce je izuzetno jako. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.
Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu. Ulična hrana je bezbedna (jer je ovo područje sa razvijenom tradicijom ulične hrane).
Izrael i Jordan su bezbedne destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Zbog nepredviđene terorističke situacije, te povremenih sukoba u određenim provincijama, kretanje nije preporučljivo. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, i preterano odvajanje od ostatka grupe. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati. Takođe u velikim gužvama na pijacama i oko poznatih znamenitosti vodite računa o svojim ličnim stvarima jer je uvećana prisutnost džeparoša.
Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare, ali i evre možete zameniti u bilo kojoj menjačnici ili banci. 
Bankomati postoje i nalaze se u skoro svim mestima. Kartice možete koristiti skoro uvek, osim kada se radi o kupovini u malim suvenirnicama ili na ulici. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
U Izraelu i Jordanu Vam nisu potrebni adapteri za utičnice, a napon je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

 

 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.