DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Krenite sa nama u još jednu avanturu i otkrijte geografski najraznovrsniju karipsku državu! Dominikanska Republika nudi svojim posetiocima mešavinu svega, od planinskih vrhova, pustinjskih i polupustinjskih nizija, tropskih šuma, beskrajnih plaža sa nestvarno kristalnom vodom do mešavine kolonijalne arhitekture i istorije.  Od drevnih ostataka starih naroda, preko mesta iskrcavanja Kristofera Kolumba i španskog kolonijalnog uticaja do moderne Republike, Dominikanska Republika nudi ponešto za svačiji ukus. Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. DAN: Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Santo Domingo sa noćenjem u Parizu. (broj leta W64045). Slećemo u Pariz u popodnevnim časovima, odlazimo do smeštaja, odmaramo se i krećemo u fakultativni obilazak grada: Trijumfalna kapija, Monmart, Les Invalides, Ajfelov toranj, Latinska četvrt, Luvr, Notre Dam, Jelisejska polja, Trokadero… Noćenje.

2. DAN: Karibi nas očekuju

Posle doručka vreme za slobodne aktivnosti do leta za Santo Domingo. Odlazak na aerodrom dva sata pre leta. (br. leta AF 734).  Posle devetočasovnog leta slećemo na Karibe. Dominikanska avantura može da počne! Odlazimo do smeštaja. Noćenje.

3. DAN: Kolonijalna istorija

Posle doručka krećemo u obilazak glavnog grada Dominikanske Republike i najstarijeg kolonijalnog grada na Karibima: Pantenon Dominikanske Republike, Casa De Bastidas, utvrđenje Ozama, bazilika Santa Maria la Menor, Katedrala Amerika, Kolumbov park, Casa de Tostado, muzej Kraljevskih kuća, park Španija, Alcazar de Colon, San Francisko manastir, park nezavisnosti, Oltar otadžbine... Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: Vreme festivala

Čeka nas još jedan uzbudljiv dan – Fakultativni izlet u La Vega, gradić u centralnom delu ostrva u kojem se svake nedelje u februaru održava živopisni karneval pod maskama. Stanovnici ovog grada, kao i okolnih gradova dolaze u La Vegu kako bi se maskirali i učestvovali u najvećoj žurci na otvorenom u Dominikani. Zabavljamo se uz ritmove karipske muzike, maskiramo se, igramo, plešemo, uživamo u preukusnoj lokalnoj hrani. Slobodno vreme. Povratak u Santo Domingo. Noćenje.

5. DAN: Tirkizno more

Još  jedan dan za uživanje na Karibima, krećemo na fakultativni izlet na Juan Dolio plažu sa nestvarno belim peskom i kristalno čistom vodom. Kupamo se, ronimo, plivamo, surfujemo, uživamo u koktelima i ukusnoj morskoj hrani. Slobodno vreme. Povratak u Santo Domingo. Noćenje.

6. DAN: Tropski raj

Napuštamo Santo Domingo i krećemo na istok ostrva do gradića Bavaro. Stižemo do smeštaja, ostavljamo stvari, odmaramo uz okean i uživamo u čarima ovog tropskog raja. Slobodno vreme. Noćenje.

7. DAN: Uživanje uz okean

Dan rezervisan za slobodne aktivnosti i odmaranje na prelepim plažama, kupanje u okeanu, uživanje u preukusnoj karipskoj kuhinji i koktelima. Noćenje.

8. DAN: Najistočniji grad

Fakultativni izlet do Punta Kane, najistočnijeg gradića Dominikanske Republike na mestu gde se spajaju Atlantski okean i Karipsko more. Šetamo ulicama ovog malog prelepog gradića, obilazimo lokalne pijace, hodamo kroz kolonijalnu istoriju Novog Sveta, obilazimo stare crkve, uživamo u lokalnim ukusima, mirisima i zvucima. Kupamo se na nekoj od mnogobrojnih plaža Punta Kane, gradića sa 32 km prelepih plaža. Slobodno vreme. Povratak u Bavaro. Noćenje.

9. DAN: Mediteran na Karibima

Fakultativni izlet do gradića La Romana – gradić osnovan u 16. veku sa arhitekturom koja potpuno asocira na Mediteranske gradove u Italiji i Španiji. Stari grad, crkva Svetog Stanislava, Altos de Chavlon, svetski muzej Ćilibara, Kuća arhitekture, Kuća dizajna, Kuća istorije… Slobodno vreme. Povratak u Bavaro. Noćenje.

10. DAN: Povratak u prestonicu

Posle doručka napuštamo smeštaj i krećemo nazad ka Santo Domingu. Ponovo dolazimo u prestonicu, smeštamo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

11. DAN: Krstarenje dinama

Dan rezervisan za fakultativni izlet do peščanih dina, šezdesetak kilometara zapadno od Santo Dominga. Odlazimo do gradića Bani, glavnog trgovačkog centra ove regije ostrva i glavnog sedišta uzgajanja banana, gradića poznatog kao prestonica pesnika. Obilazimo simpatični gradić, uživamo u gostoprimstvu nasmejanih stanovnika tropskog raja. Nastavljamo dalje do Bani peščanih dina. Koračamo kroz naizgled nepregledne pustinjske predele, hodamo kroz sjajni sitni pesak i zamišljamo da se nalazimo u Saharskoj pustinji. Pravimo fenomenalne fotografije, uživamo u suncu. Povratak u Santo Domingo. Noćenje.

12. DAN: Nazad u Evropu

Napuštamo smeštaj, opraštamo se od tropskog raja. Odlazimo na aerodrom dva sata pre poletanja. Krećemo nazad za Pariz sa presedanjem u Pointe – a – Pitre (broj leta AF209).

13. DAN: Kraj avanture

Stižemo u Pariz u ranim jutarnjim časovima, uzimamo prtljag, odlazimo do drugog aerodroma. Let za Beograd (br. leta W6 4046). Sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu. Kraj programa.  

BANI DINE

Obilazak Bania, glavnog grada Penaria regije, poznatog po uzgoju banana i kakaa. 
Cena: 45

N/A
JUAN DOLIO

Jedna od najpoznatijih plaža Dominikanske republike sa nestvarno belim peskom i kristalno čistom vodom.
Cena: 35

N/A
LA ROMANA

Kolonijalni gradić osnovan u 16. veku u kojem su potpuno iskopirali arhitekturu mediteranskih gradova.
Cena: 25

N/A
LA VEGA

Gradić u centralnom delu ostrva u kojem se svake nedelje u februaru održava živopisni karneval pod maskama i jedna od najvećih žurci na otvorenom.
Cena: 40

N/A
PUNTA KANA

Najistočniji gradić Dominikanske Republike na mestu gde se spajaju Atlanski okean i Karipsko more. Mešavina moderne arhitekture i kolonijalnog uticaja stare Španske imperije.
Cena: 25

N/A

Termin: Oktobar

FIRST MINUTE CENA DO 01.05.
REGULARNA CENA: 1659 €

CENA UKLJUČUJE:

 • Povratni avio prevoz iz Beograda do Pariza, i povratni avio prevoz iz Pariza do Santo Dominga (presedanje u povratku u Pointe –a – Pitre), SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Smeštaj sa jednim noćenjem u Parizu (Le Monclair Montmartre by Hiphophostels) – višekrevetne sobe.
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Santo Domingo – Bavaro – Santo Domingo
 • smeštaj u hotelima na bazi 11 noćenja sa doručkom* (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Turističku kartu za Dominikansku Republiku (dobija se na aerodromu i graničnom prelazu): 10 $
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1167,50rsd.

 

Cirok Hotel
Hotel sa 3 zvezdice,  u kolonijalnom centru grada, na 5 do 10 minuta šetnje od većine znamenitosti, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti). Besplatni WiFi u celom hotelu, poseduje kuhinju koju gosti mogu da koriste. Nalazi se u blizini jeftinih restorana i barova. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

 

Yara Beach Apartahotel, Bavaro
Hotel sa 3 zvezdice, nedaleko od jedne od najlepših plaža, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti). Besplatni WiFi u celom hotelu. Nalazi se u blizini jeftinih restorana i barova dostupan je i bazen koji gosti mogu bestplatno da koriste. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina Vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE
Za ulazak na teritoriju Dominikanske Republike državljanima Srbije nisu potrebne vize. Svima koji ulaze na teritoriju Dominikanske Republike potrebne su turističke karte (turistička taksa). Turistička karta se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu) i košta 10$. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, važe isti propisi.
Republika Srbija nema ambasadu u Dominikanskoj Republici, već je za ovu zemlju na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Havani (Kuba). Ni Hrvatska (Ambasada RH u Njujorku), Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, nemaju svoje ambasade.

Voda 
u Dominikanskog Republici je bezbedna za piće  ali je preporuka koristiti flaširanu vodu. Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje. Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima
u Dominikanskoj Republici odlikuje se relativno visokim temperaturama u toku cele godine (prosečna maksimalna dnevna je 27-30C, noćna oko 15-20C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.
Tradicionalna ishrana obuhvata svinjetinu, piletinu, govedinu, pirinač, povrće, voće, testo, morske plodove i ribu. Ulična hrana je bezbedna ali se preporučuje oprez kod kupovine iste (voditi računa o higijeni).
Dominikanska Republika je bezbedna destinacija. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima, jer postoji mogućnost džeparenja. Stanovnici Dominikanske Republike su izuzetno gostoprimljivi i uvek spremi da izađu u susret. 
U bankama i menjačnicama možete zameniti i američke dolare i evro, ali za sam ulazak u zemlju morate sa sobom imati američke dolare, zbog plaćanja turističke karte. Bankomati postoje i dostupni su u većini gradova. Kartice ne možete koristiti uvek, naročito u nekim manjim prodavnicama suvenira. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
U Dominikanskoj Republici električna mreža je 160V i utičnice su pljosnate, ali većina hotela raspolaže i strujnim naponom od 220V. Preporuka je da adaptere nosite sa sobom.

NAPOMENE:

*Zbog mogućih promena cena avionskih karata, postoji mogućnost korekcija cena aranžmana. Takođe u retkim slučajevima, zbog prebukiransoti letova postoji mogućnost pomeranja polaska za dan ili dva.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.