Rafting Tarom i Drinom

Polazak 13h - Beograd

Zahvaljujući bistroj, brzoj vodi sa više od 50 bukova i netaknutim prirodnim okruženjem, na reci Tari su stvoreni idealni uslovi za vrhunski i nezaboravan doživljaj - RAFTING. Spuštanje čamcima niz divlju reku je pravi izazov za avanturiste i ljubitelje prirode. Posebno je atraktivna relacija Brštanovica - Šćepan polje u dužini od 17 km gde prolazite dvadesetak najatraktivnijih bukova. Jedan za drugim ređaju se Gornji Brštanovički, Borovi, Varda, Ćelije, Gornji i Donji Vjerinovića buk zatim Uzlup, Žanj, Ljutnica, Krsmanov kamen, Gornji i Donji buk, Šipčanica... Gornji tok reke od mesta Šljivansko preko Radovan luke do Brštanovice je malo sporiji jer su bukovi manji, ali ćete ostati zadivljeni neverovatnom lepotom i divljinom prirode. U tom delu svojom lepotom posebno se izdvaja vodopad Bajlovića sige.

Izaberite datum:

1.DAN: BEOGRAD - VIŠEGRAD - KAMP KALISTA

Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima (oko 13:00h) sa parkinga Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Usputne pauze u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak u kamp „Kalista“ nadomak Foče (18 km) u večernjim časovima. Smeštaj u bungalove - drvene kućice koje se nalaze na samoj obali reke Drine. Večera. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka! 

2.DAN: RAFTING

Doručak. Nakon doručka sledi preuzimanje opreme koja se sastoji od neoprenskog odela, neoprenskih čizmi, kacige i sigurnosnog prsluka. Nakon provere opreme, ulazimo u džipove sa kojima se vozimo do Brštanovice koja je početna tačka naše avanture – raftinga rekom Tarom. Po završetku avanture, sledi ručak, slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Večera. Žurka.

3.DAN: KAMP KALISTA – BEOGRAD

Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje bungalova. Mogućnost realizacije nekog od brojnih fakultativnih izleta. Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Termini: maj/septembar 2021.

CENA ARANŽMANA RADNIM DANIMA 70/75€  

CENA UKLJUČUJE:

 • Dva noćenja u kampu - kamp Kalista.
 • 5 obroka (doručak: domaća pršuta, kajmak, uštipci... Ručak-Večera: Jagnjetina sa ražnja, pastrmka, specijaliteti sa roštilja.. = )
 • Rafting (Prevoz vozilima do Brštanovice - početne tačke raftinga, oprema za rafting, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika na raftingu, ulaznice za Nacionalni park, taksu za splavarenje rekom Tarom)
 • Boravišnu taksu
 • Parking
 • Wi-Fi
 • Administrativne troškove (10evra)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Prevoz Beograd-Kamp Kalista-Beograd – 25evra (za organizovan prevoz potrebno je minimum 18 putnika)
 • Putno zdravstveno osiguranje 
 • Konzumaciju pića u kampu
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete

 

SMEŠTAJ - RAFTING KAMP

Rafting kamp "Kalista" otvoren je 1998. godine i predstavlja prvi osnovani rafting kamp u dolini Bastasi na obali Drine. Zahvaljujući tome, zauzeo je najbolju i najlepšu poziciju dodirujući samu reku. Poseduje 36 bungalova za 2 - 6 osoba. Većina od bungalova poseduje sopstveno kupatilo i ceo kamp je pokriven bespatnim wi-fi internetom. U večernjim časovima je zagarantovan dobar provod uz živu muziku. https://www.kalista.rs/kamp.html 
 
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 30 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP A25 465/2020.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATINA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (TRIGLAV).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.