Kenija

Polazak sa aerodroma "Nikola Tesla"

Dočekajte Novu godinu i provedite najluđu noć na nestvarnim plažama sa belim peskom, kupajući se u tirkiznom okeanu na drugoj strani sveta! Nudimo vam neponovljivo iskustvo, kristalno more, nestvarne predele, prelepe plaže, nasmejane ljude, nudimo vam AFRIKU! Zaviri u samu kolevku ljudske civilizacije, uživaj u otkrivanju najbogatijeg i najsiromašnijeg kontinenta, krstari nepreglednim savanama dok pokušavaš da ufotkaš lavove, žirafe i slonove, brčkaj se u kristalno tirkiznom indijskom okeanu i otkrivajući Afriku, otkrij sebe. Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

Izaberite datum:

1. Ponedeljak 25.12.2017. Poletanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Najrobi sa presedanjem u  Dohi (br. Leta QR 0232).

2. Utorak 26.12.2017. Slećemo u Najrobi

U Najrobi, glavni grad Kenije, slećemo u ranim jutarnjim časovima i posle carinskih formalnosti i pribavljanja vize, transferom odlazimo do smeštaja.  Posle odmora krećemo u obilazak glavnog grada Kenije i jednog od najvećih gradova Afrike. Nacionalni muzej, zgrada nacionalnog arhiva, katedrala Svih Svetih, Uhuru park, zgrada Parlamenta, Jamia džamija, katedrala Svete Porodice, Jomo Kenijata mauzolej. Posle obilaska glavnih znamenitosti odlazimo da uživamo u ukusima preukusne lokalne hrane, fakultativni izlazak u neki od mnogobrojnih barova i kafića. Noćenje.

3. Sreda 27.12.2017. Utočište slonova

Dan rezervisan za fakultativni izlet u prirodu nadomak grada i druženje sa slonovima i nosorozima. Odlazimo do Nacionalnog rezervata nadomak Najrobija kako bismo obišli rezervat Dejvida Šeldrika u kojem se nalaze spašene bebe slonova i nosoroga. Igramo se sa životinjama, mazimo ih, fotkamo se, možda neko od vas bude želeo da usvoji neku od prelepih životinja i ostavi svoje ime na kućici u rezervatu. Uživamo u prirodi. Slobodno vreme. Vraćamo se nazad u Najrobi.  Noćenje.

4. Četvrtak 28.12.2017. Put do Indijskog okeana

Napuštamo Najrobi i krećemo ka jugoistoku zemlje. Stižemo u Mambrui, maleni gradić na samoj obali indijskog okeana, dolazimo u smeštaj na samoj plaži. Smeštamo se, ostavljamo stvari I uživamo u čarima prelepe plaže. Noćenje.

5. Petak 29.12.2017. Tropski raj

Dan rezervisan za odmor, uživanje, plivanje, ronjenje, prirodu, druženje… Noćenje.

6. Subota 30.12.2017. Kolonijalna istorija

Dan za upozvavanje istorije Kenije i uživanje u plažama – Fakultativni izlet u Mombasu, najveću luku i drugi najveći grad u Keniji. Staro gradsko jezgro, Isusova tvđava – staro portugalsko utvrđenje, Svahili kulturni centar, Mombasa kljove, pijaca začina, stara zgrada suda, Jain hram, Svamiranian hram, Šivin hram, memorijalna katedrala. Slobodno vreme. Usputno kupanje na nekoj od mnogobrojnih prelepih plaža. Povratak u Mambrui. Noćenje.

7. Nedelja 31.12.2017. Nova godina!

Dan rezervisan za odmor, uživanje, plivanje, ronjenje, prirodu, druženje. Pripremamo se za najluđu noć! Doček Nove godine! Noćenje.

8. Ponedeljak 01.01.2018. Doba istraživača
Čeka nas još jedan uzbudljiv dan – Fakultativni izlet u Malindi, grad koji je 1498. dočekao čuvenu ekspediciju Vaska de Game. De Gamin stub, muzej, glavna luka, portugalska kapela, lokalne pijace. Uživamo u ukusima svežih morskih plodova i usput se brčkamo na nekoj od širokih plaža indijskog okeana. Povratak u Mambrui. Noćenje.
9. Utorak 02.01.2018. Poslednji dan na indijskom okeanu

Još jedan dan rezervisan za odmor, uživanje, plivanje, ronjenje, prirodu, druženje. Mogućnost organizovanja nekih dodatnih aktivnosti (krstarenje, ronjenje…). Pakujemo stvari i opraštamo se od indijskog okeana. Noćenje.

10. Sreda 03.01.2017. Natrag na kopno
Napuštamo Mambrui i krećemo kroz kopneni deo Kenije. Prolazimo kroz nepreglednu savanu, pravimo usputne pauze za fotkanje i odmor i nastavljamo put do Najrobija. Stižemo u Najrobi, dolazimo u smeštaj.  Noćenje.
11. Četvrtak 04.01.2018. Odmor u prestonici
Dan za slobodne aktivnosti u Najrobiju. Fakultativno obilazimo ostatak grada i znamenitosti koje nismo obišli u dolasku. Uživanje u urbanom životu Najrobija. Pripreme za fakultativni safari! Noćenje.
12. Petak 05.01.2018. Mama Afrika
Fakultativni odlazak na dvodnevni safari: Napuštamo Najrobi i počinjemo avanturu koju ćemo pamtiti čitavog života. U najpoznatijem svetskom rezervatu divljih životinja – Maasai Mara. Upoznajemo se sa životom starog Maasai plemena koji se nije promenio vekovima, skačemo sa njihovim ratnicima, oblačimo njihovu odeću.  Noćenje.
13. Subota 06.01.2018. Divljina savane

Nastavljamo svoju avanturu na safariju. Učimo o preživljavanju u ovim surovim uslovima, uživamo u nestvarnim bojama Afrike, slušamo zvuke divljine, upoznajemo se sa svim divljim životinjama sa ovih prostora: lavovi, žirafe, antilope, gazele, slonovi, nosorozi, nilski konji, zebre, ogromna jata ptica i još mnogo mnogo toga! Ostavljamo afričku divljinu iza sebe i vraćamo se u Najrobi.  Noćenje.

14. Nedelja 07.01.2018. Opraštanje od Afrike

Dan rezervisan za odmor, uživanje, šetnju, šoping i sređivanje utisaka. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi (Br. Leta QR 1346).

15. Ponedeljak 08.01.2018. Sletanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

DEJVID ŠELDRIK REZERVAT PRIRODE

Obilazak nacionalnog parka nadomak Najrobija, utočište napuštenih mladunaca slonova i nosoroga, fotkanje, hranjenje i igranje sa mladuncima. Mogućnost usvajanja mladunaca (plaća se godišnja donacija, za uzvrat se na godišnjem nivou šalju fotografije i video snimci mladunaca, a na kućici svakog mladunca stoji ime onog ko ga je usvojio).

N/A
MAASAI MARA SAFARI

Dvodnevni izlet u Maasai Mara, safari terenskim vozilima, obilasci lokacija sa najpoznatijim životinjama Afrike, obilazak Maasai plemena, smeštaj u kampu (jedno noćenje pun pansion), sve takse i ulaznice za Nacionalni park.

N/A
MALINDI

Gradić u kojem je pristala ekspedicija Vaska de Game, pešačka tura, obilasci svih najvećih znamenitosti, slobodno vreme, kupanje na nekoj od poznatih plaža.

N/A
MOMBASA

Drugi najveći grad u Keniji i druga najveća luka Istočne Afrike. Pešačka tura kroz grad, obilasci svih najvećih znamenitosti, slobodno vreme, usputni obilazak neke od poznatih plaza.

N/A

Termin: Nova godina

 

CENA:  FIRST MINUTE - 1399 € (do 01.12.2017.)
REGULARNA CENA – 1599 €


CENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Najrobi – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Najrobi – Mambrui - Najrobi
 • Smeštaj u hotelima i guest hausima na bazi 12 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Keniju  (dobijaju se na aerodromu):  51$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Dvodnevni SAFARI u Maasai Mari, Kenija (uključen prevoz, smeštaj, hrana, ulaznice)
 • Vakcinaciju i vađenje potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice
 • Idividualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji, UNIQA putničko zdravstveno osiguranje (19-70 godina), pokriće do 15000€, cena: 1363,69rsd pokriće do 40000€ cena: 2552,81rsd.

 

Pearl Palace Hotel, Nairobi
Hotel sa 3 zvezdice,  u centru grada, na 5 minuta šetnje od većine znamenitosti, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti), noćenje sa doručkom(afrička i internacionalna kuhinja). Besplatni WiFi u celom hotelu, restoran poseduje bar i restoran. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

 

Karibuni Villas, Mambrui
Ograđen i obezbeđen kamp na samom indisjkom okeanu, kampus sa privatnim sobama (bungalow) i vilama. Svi smeštaji su dvokrevetni, postoji mogućnost doplate za višekrevene vile sa tri ili četiri sobe. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). U kampusu se nalaze bar, restoran, prodavnica, ogromno dvorište sa prostorom za uživanje, odmor, otvoreni bazen, spa, masaže, manikir, pedikir (spa I wellness se naplaćuju dodatno na licu mesta), teniski teren, privatna plaža sa statičnim suncobranima od palminog lišća, stoni tenis, karaoke, dečije igralište, bilijar, pikado, biblioteka, organizovane noćna druženja itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta, svoju terasicu sa stolom i stolicama.

 • KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?
  Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • VIZE
  Za ulazak na teritoriju Kenije državljanima Srbije potrebne su vize. Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta 51$. Na licu mesta popunjava se formular i potrebno je poneti fotografiju na beloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.
   Ambasada Republike Srbije u Keniji, nalazi se u glavnom gradu Najrobiju. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, nemaju svoje ambasade.

 • KORISNE INFORMACIJE
  Voda u Keniji nije bezbedna za piće, koristi se isključivo flaširana i izbegava se led. Takođe flaširana voda se koristi i za pranje zuba.
  Što se lekova protiv malarije tiče, obavezno se konsultujte sa Vašim lekarom. Važno je znati da lekovi ne pružaju 100% zaštitu i mogu imati neželjena dejstva.
  Od lekova sa sobom poneti lekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.
  Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.
  Klima u Keniji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosečna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od marta do juna, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.
  Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali indijskog okeana i morske plodove i ribu.
  Ulična hrana se ne preporučuje (pre svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane). Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite.
  Kenija je bezbedne destinacije, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se pre svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima.  Ne preporučuje se da sami obilazite periferiju Najrobija. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da ulikate nekoga, morate obavezno pitati.
  Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.
  Bankomati postoje ali nisu lako dostpni. Kartice ne možete koristiti uvek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
  U Keniji su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji), dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere morate poneti sa sobom jer ih nije moguće nabaviti na destinaciji.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2018.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2017. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.        
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.