ATINA

Atina je prestonica Grčke i njeno kulturno, ekonomsko i razvojno središte sa izuzetno dugom istorijom i tradicijom. Ime je dobila po boginji mudrosti Atini. Naseljena je još pre 6000 godina. Svoj procvat doživljava u 5 veku pre nove ere za vreme Perikla i to je "zlatno doba" Atine, kada grad doživljava izuzetan razvoj na polju kulture, umetnosti i trgovine. Atina danas spaja svoju antičku istoriju i moderan način života. Posetioci u svakom kutku grada mogu pronaći tragove prohujalih vremena.

Neizostavno treba posetiti Akropolj, čuveni Partenon, antičku Agoru, mnoštvo muzeja, stadion... Probati grčke specijalitete u nekoj od taverni, obići Plaku, trgove Sintagma, Omonia... Jednom rečju osetiti život ovog, po mnogo čemu jedinstvenog grada.

Izaberite datum:

1.DAN: BEOGRAD - ATINA
1.DAN: BEOGRAD - ATINA

Polazak u 14:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred Ekonomskog fakulteta (minimum od 25 za garantovani polazak iz Novog Sada), u 16:00h sa turističkog stajališta „Muzej 25. Maj  - Kuća cveća“. Noćna vožnja preko Makedonije ka Atini sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2.DAN: ATINA
2.DAN: ATINA

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel i kraće slobodno vreme za odmor. Oko 15:00h polazak na panoramsko razgledanje Atine: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni), odlazak na brdo Filopapos (panorama Akropolja i stare Agore), obilazak drevnog Akropolja (posebno se plaća ulaznica): hram boginje Atine Partenon i muzej Akropolja. Noćenje.

3.DAN: ATINA
3.DAN: ATINA

Doručak, slobodan dan ili fakultativno polazak na celodnevni izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa (čuveno antičko pozorište), zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Uveče DOČEK NOVE GODINE individualno na trgu Sintagma ili fakultativno u jednom od najboljih klubova na Glifadi. Noćenje...

4.DAN: ATINA
4.DAN: ATINA

Doručak, slobodno prepodne. Oko podneva mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za PIREJ, SUNION (Posejdonov hram - najlepši zalazak sunca), APOLONOVU OBALU i GLIFADU. Uveče fakultativno odlazak u neku od taverni na folklorni program i večeru... Noćenje.

5.DAN: ATINA
5.DAN: ATINA

Doručak. Napuštanje hotela oko 10:00h, slobodno vreme za šetnju, obilazak muzeja i šoping, polazak za Beograd oko 18:00h, noćna vožnja…

6.DAN: SRBIJA
6.DAN: SRBIJA

Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima. Kraj programa.

Termin: 29.12.

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* 
 • Administrativne troškove obrade rezervacije


CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje: 
  • Osiguranje bez pokrića COVID-19: 10 €
  • Osiguranje sa pokrićem COVID-19: 15 €
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke
 • Individualne troškove

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS) (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):

GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2022. godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.
PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije, ino partnera. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 10.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Triglav osiguranja – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/41 44 105 centra za pomoć Triglav osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI. Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada. Moguća usputna sakupljanja za Niš i Kragujevac.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.