MOSKVA & ST. PETERBURG

Za doček Nove godine vodimo vas u nestvarnu Rusiju, najveću državu na svetu, čije se granice prostiru duš azijskog i evropskog kontinenta i sučeljavaju sa 14 zemalja. Prostire se u 11 vremenskih zona, a zapljuskuju je talasi čak 12 mora. Iako hrišćani čine većinski deo populacije, interesantno je to da Rusi Novoj godini pridaju mnogo veći značaj nego Pravoslavnom Božiću, te je hodati ruskim gradovima u ovom periodu sasvim posebno iskustvo. Rusija ima najmanje 15 tajnih gradova, koji nisu prikazani na mapama i do njih nema putokaza, a mi vas vodimo u dva najvažnija i za turiste najinteresantnija grada - očaravajuću Moskvu i magični Sankt Peterburg.


Upustite se u pravu novogodišnju pustolovinu - provedite 4 nezaboravnih dana u Moskvi sa dočekom Nove 2022. godine, brzim vozom uputite se u Sankt Peterburg na dodatnih nezaboravnih 4 dana. “S Novim Godom!” 

Izaberite datum:

1.DAN: BEOGRAD - MOSKVA (29.12)

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 12:45 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 18:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

2.DAN: MOSKVA (30.12.)

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN: MOSKVA (31.12.)

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Car zvona i Car topa. Slobodno vreme za šetnju po prazničnoj Moskvi.

Uveče odlazak na centralne trgove Moskve (sa vodičem, metroom), na kojima se uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.

4.DAN: MOSKVA (01.01.)

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, jedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu. Noćenje.

5.DAN: MOSKVA - ST. PETERSBURG (02.01.)

Doručak. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sankt Peterburg u jutarnjim časovima. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju od 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik… (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6.DAN: ST. PETERSBURG (03.01)

Doručak. Fakultativni program: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Noćenje.

7.DAN: ST. PETERSBURG (04.01.)

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Slobodno vreme. Noćenje.

8.DAN: ST. PETERSBURG - BEOGRAD (05.01.)

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Aeroflot za Beograd u 08:15 časova (let SU2838). Dolazak u Beograd u 09:30 časova. Kraj usluge.

ERMITAŽ

Najveći umetnički i kulturno - istorijski muzej u Rusiji, jedan od najvećih u svetu, sa ogromnom zbirkom eksponata izloženih u 6 zgrada na obali reke Neve i glavnom zgradom - Zimskim dvorcem koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva - Ermitaž. U više od 350 sala izloženo je oko 60000 eksponata, od kojih je najznačajnija zbirka zapadnoevropskog slikarstva sa delima: Mikelanđela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Pusena, Pabla Pikasa i mnogih drugih. Kolekcija muzeja začeta je 1764. godine, kao zbirka umetničkih predmeta carice Katarine II, a od 1852. godine je kolekcija otvorena za javnost. Danas je muzej Ermitaž prvorazredna turistička atrakcija koju godišnje obiđe 3 do 4 miliona posetilaca, a imate priliku da otkrijete i zašto.

Cena: 50€

 

N/A
ISAKIJEVSKA SABORNA CRKVA

Isakijevska saborna crkva svojom veličinom i izgledom predstavlja najimpresivniju građevinu na istoimenom trgu - Isakijevom trgu, koji se uz Dvorski i Senatski trg smatra jednim od centralnih gradskih trgova Sankt Peterburga. Crkva je sagrađena u čast Isakija Dalmatskog, a danas predstavlja najveću pravoslavnu bogomolju u Sankt Peterburgu. Prvobitna crkva sagrađena je po nalogu Petra I, ubrzo nakon osnivanja samog grada. Veliku važnost dobija upravo zbog toga što su u njoj venčani Petar I i Katarina I Aleksejevna. Međutim, nakon određenog vremena, shvata se da je crkva isuviše mala za grad koji se brzo razvijao, te je odlučeno da se sagradi druga crkva, na samo oko 20m od obale. Kamen temeljac ove crkve je položio lično Petar I. Reka je vremenom potkopala temelj crkve, pa je odlučeno da se ona demolira i ovoga puta malo dalje od obale sagradi nova crkva. Isakijevska crkva kakvu danas imamo prilike da posetimo završena je 1864. godine. Cena: 35€

N/A
KRSTARENJE REKOM MOSKVOM

Doživite Moskvu iz sasvim drugačijeg ugla, plovidbom istoimenom rekom. Reka Moskva dugačka je 503km, a protičući kroz glavni grad Rusije omogućava turistima poseban doživljaj ovoga grada. Upoznajte se sa njenim interesantnim građevinama, uživajte u večernjem pogledu na jedan od najlepše osvetljenih gradova, vozeći se ekskluzivnim brodom - restoranom "Radisson"

Cena: 45€

N/A
MOSKOVSKI KREMLJ

Kremlj je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova, a najpoznatiji je svakako moskovski kremlj. Kompleks u kom se nalazila carska rezidencija, a u kom je danas smeštena rezidencija predsednika Rusije, čine četiri palate opasane odbrambenim zidom sa tornjevima koji formiraju trougao. Najstarija je Granovita palata izgrađena u XV veku za vreme Ivana III kako bi služila kao prijemni centar moskovskih careva, na koju je kraljevska porodica iz XVI veka nadovezala novu palatu - Palatu Terem, a spaja ih Velika palata sa privatnim prostorijama nekadašnjih careva, prelepim balskim dvoranama u kojima se danas održavaju prijemi i ceremonijalnim crvenim hodnicima iz XIX veka, sagrađena po nalogu Nikole I. 

Saborni trg je središte Kremlja okružen sa šest građevina, među kojima se nalaze tri hrama. Uspenska saborna crkva posvećena Bogorodici sagrađena 1479. godine kao glavna moskovska crkva jedna je od najbitnijih znamenitosti, s obzirom da su u njoj krunisani svi ruski Carevi. U njoj počivaju mnogi važni ruski mitropoliti i patrijarsi. Blagoveštanska saborna crkva iz 1489. godine prvobitno je bila sagrađena sa tri pozlaćene kupole, a u XVI veku dodato je još šest kupola. Crkva Polaganje riza podignuta je 1486. godine kao kapela ruskih mitropolita i patrijarha. Ikonostas ove crkve ima veliku umetničku vrednost, a delo je grupe ruskih živopisaca na čelu sa Nazarijem Istominom. Najmlađa je Arhangelovska saborna crkva, delo italijanskog arhitekte Alevisa, sagrađena na nekadašnjem mestu istoimene stare crkve.

Cena: 45€*  /  *Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće.

N/A
MOSKOVSKI METRO

Moskovski metro jedan je od najstarijih i najlepših metroa na svetu, čemu svedoči i činjenica da čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Tokom ovog fakultativnog izleta imaćete priliku da posetite nekoliko najznačajnijih metro stanica koje će vas oduševiti svojim interesantnim uređenjem. Svaka stanica je muzej za sebe, bogato dekorisana skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Moskovski metro je jedan od najtačnijih na svetu, sastoji se od 14 linija koje se razlikuju po bojama. Ukupno je izgrađeno preko 350km pruge sa 212 stanica.

Cena: 10€

 

N/A
MUZEJ PANORAMA BORODINSKE BITKE

Muzej Panorama Borodinske bitke drugačiji je u odnosu na ostale muzeje koje ste imali priliku da posetite, osmišljen je kao muzej jednog eksponata - platna na kome je naslikana Borodinska bitka od strane rusko-francuskog slikara Franc Rubo 1812. godine, mada je tokom vremena sakupljena velika kolekcija predmeta, slika i oružja iz bitke, tako da se danas u ovom muzeju mogu videti rekonstruisani najbitniji događaji iz bitke. Posvećen je ratu sa Napoleonom 1812. godine. Glavni eksponat muzeja - panorama bitke, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje je okačeno u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Posetom ćete imati priliku da svojim očima doživite trenutak koji je preokrenuo sliku buduće Evrope. 

Cena: 35€

N/A
PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA

Petropavlovska tvrđava sagrađena je na samoj reci Nevi u XVIII veku, a oko nje je izgrađen istorijski centar grada Sankt Peterburga. Danas je pod zaštitom UNESCO-a i koristi kao izložbeni prostor, park i jedna od najvećih turističkih atrakcija grada. Prvobitnu izgradnju tvrđave od drveta, čija je glavna funkcija bila odbrana grada u Velikom severnom ratu, započeo je Petar Veliki 1703. godine, da bi oko sto godina kasnije bila sagrađena kamena tvrđava. Tvrđava je služila kao gradski garnizon, pa čak i kao zatvor za političke ili zatvorenike visokog ranga, među kojima su bili: carević Aleksej, Tadeuš Košćuško, Aleksandar Radiščev, Fjodor Dostojevski, Nikolaj Černjiševski i Josip Broz Tito. Poslednji zarobljenici u istoriji ove tvrđave bili su ministri koje su boljševici za vreme Oktobarske revolucije (1918. godine) ovde zatvorili.Veći deo tvrđave je 1924. godine pretvoren u muzej. Znatnu štetu tvrđava je pretrpela prilikom bombardovanja u Drugom svetskom ratu. Cena: 35€ 

N/A
PUŠKIN (CARSKO SELO)

Puškin (Carsko selo) je grad u severozapadnoj Rusiji udaljen 25km južno od centra grada Sankt Peterburga. Državni muzej "Carsko selo" predstavlja čuveni muzej i spomenik svetske arhitekture i umetnosti hortikulture, koga je veliki reformator Petar Prvi poklonio svojoj supruzi Jekaterini Prvoj u čast rođenja ćerke, buduće carice, Jelisavete. Iako skoro potpuno uništeno tokom Drugog svetskog rata, danas predstavlja simbol procvata i preporoda Rusije. Najinteresantija je Katarinina palata koja sadrži brojne povezane prostorije koje odišu luksuzom. Kvalitetni i bogati parket, svilom prekriveni zidovi, oslikani i pozlaćeni plafoni svakog posetioca ostavljaju bez daha

Cena: 55€*  /  *Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće.

N/A
SERGIJEV POSAD

Sergijev posad pripada zlatnom krugu ruskih gradova - prstenu istorijskih gradova severoistočno od Moskve. Nastavši na mestu najvećeg i najvažnijeg ruskog manastira Trojstvena lavra svetog Sergeja ili Trojice - Sergijeva lavra, izgrađenog 1345. godine, dalo je ovom gradu važan status kako među ruskim stanovništvom, tako i među posetiocima širom sveta. Manastir i grad su se ujedinili 1742. godine. Važnosti svakako doprinosi i to što se ovde nalazi Moskovska duhovna akademija. Predstavlja velelepni kompleks crkvenih građevina koji obuhvata 45 arhitektonskih spomenika, među kojima se nalaze Katedrala Uspenja Blažene Bogorodice, grobnica Godunova, čuveni ikonostas Trinitičke katedrale, dok je među hodočasnicima najpopularnija Crkva Uspenja - jedna od najlepših u Rusiji,...

Cena: 45€

N/A

Termin: 29.12.

Regularna cena aranžmana: 895€ 
AKCIJSKA CENA ARANŽMANA: 795

BLACK FRIDAY CENA (ZA PRIJAVE 26. i 27.11.): od 745€

Cena za treću odraslu osobu (na dopunskom ležaju*): 745€
Cena za decu 2-12 godina sa jednim odraslim: 745€
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*): 695€
* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe. 

Cena aranžmana obuhvata:

 • Avionski prevoz letovima Aeroflot na relaciji: Beograd - Moskva i Sankt Peterburg - Beograd
 • Aerodromske takse
 • Prevoz vozom Sapsan: Moskva - Sankt Peterburg
 • 4 noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu Holiday Inn Suschevski 4* u 1/2 sobama
 • 3 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu Moskva 4* u 1/2 sobama
 • Transfere prema programu
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča
 • Troškove organizacije aranžmana

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje
  • Osiguranje bez pokrića COVID-19: 20 €
  • Osiguranje sa pokrićem COVID-19: 30 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 145 €
 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu
 • Individualne troškove

FAKULTATIVNI IZLETI:

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa: 10 €
 • Kremlj: 45 € *
 • Krstarenje rekom Moskvom: 45 €
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk): 45 €
 • Panorama Borodinske bitke: 35 €

Sankt Peterburg

 • Puškin (Carsko selo): 55 €*
 • Petropavlovska tvrđava: 35 €
 • Ermitaž: 50 €
 • Isakijevska saborna crkva: 35 €

U sve cene je uključeno: vodič, autobus, ulaznice, slušalice. Odlazak u Kremlj, Panoramu Borodinske bitke i Ermitaž - metroom.
* Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana na licu mesta nije moguće.

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
  GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
  ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 15 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Cene na sajtu su informativnog karaktera i važeće su na dan objavljivanja programa, po trenutnoj raspoloživosti hotela i avio karata, cene su podložne promeni samo u slučaju promene cene avio karata
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (TRIGLAV).

NAPOMENA:

 Za ulazak u Rusiju državljanima Republike Srbije je potreban negativan PCR test na engleskom ili ruskom jeziku, star najmanje 72 sata.

 Moskva / Hotel: Holiday Inn Suschevsky 4*

Hotel se nalazi na 45 minuta vožnje od aerodroma Šeremetjevo, dok je od Crvenog trga udaljen 5km ili 4 metro stanice. Na 300 metara od hotela se nalazi metro stanica Rižskaja, koja direktno vodi do Crvenog trga. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo, mini bar, TV, pribor za pripremu kafe/čaja, sef za lap top, klima uređaj, besplatan Wi Fi. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, fitnes centar, bar, prodavnica suvenira, menjačnica, bankomat.

Usluga: Doručak na bazi švedskog stola.

   

 

Sankt Peterburg / Hotel: Hotel Moskva 4*

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogućnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*.
U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom.
Usluga: Doručak na bazi švedskog stola.

  


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.