GRAND HALIC 4*

Polazak let u 12.05h - aerodrom 'Nikola Tesla'

Grand Hotel Halic se nalazi na dobroj poziciji u centru četvrti Bejoglu u Istanbulu. Iz hotela se pruža pogled na zaliv Zlatni Rog. Trg Taksim i Kula Galata udaljeni su par minuta hoda. Hotel poseduje bazen u zatvorenom i spa centar. Hotelske sobe su lepo uređene i imaju prostor za sedenje, opremljene su flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Gostima su na raspolaganju grejanje, klima-uređaj i besplatan WiFi. Nakon dana ispunjenog obilascima grada možete se opustiti u bazenu u zatvorenom objekta Grand Hotel Halic. Na raspolaganju su vam i tradicionalni hamam, suva sauna i usluge masaže. Na najvišem spratu nalazi se restoran Adali koji nudi turska predjela i ima jedinstven pogled na drevni Istanbul. Tramvajska stanica Tunel u centralnoj Ulici Istiklal udaljena je 5 minuta hoda od hotela Grand. Stanica uspinjače Bejoglu je udaljena samo 100 metara i njome se direktno stiže do mosta Galata.

Za više informacija o hotelu: Grand Halic 4*

Izaberite datum:

1.DAN: BEOGRAD - ISTANBUL
1.DAN: BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak grupe NA AERODROMU „Nikola Tesla“ dva sata pre leta, Check-in i obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Poletanje za Istanbul u 12:05h (broj leta PC 372). Dolazak u Istanbul je planiran u 15:45h, po lokalnom vremenu, na aerodrom Sabiha Gokcen.  Sledi transfer do hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak starog dela grada (pešačka tura): Hipodrom (nemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija...). Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN: ISTANBUL
2.DAN: ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka sledi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu videti sve građevine, palate i druga istorijska zdanja: Dolmabahče, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKA NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenja sledi fakultativni izlet u Dolmabahče Palatu, dvorac koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živelo 6 poslednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike, te njen prvi predsednik poslednji je živeo u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938. god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom, te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.

3.DAN: ISTANBUL
3.DAN: ISTANBUL

Doručak. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATU, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VEKA, MESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Poseta Topkapi Saray dvorcu gde su živeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazak u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. Nakon obilaska, sledi poseta jednom od najpoznatijih svetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim lavirintom ulica i tonama zlata i svile izloženih u brojnim radnjama koje ovo mesto čine mističnim... U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet - tradicionalno »Tursko veče«. JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE MUZIKE, kao i profesionalne trbušne plesačice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA VEOMA POPULARAN MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: ISTANBUL
4.DAN: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet: Miniaturk muzej – jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svom „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvek kao priviđenje“. Ovde se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i grob Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Noćenje.

5.DAN: ISTANBUL
5.DAN: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet: Vaseljenska Patrijaršija (Carigradska patrijaršija) - jedna je od 14 autokefalnih pravoslavnih crkava i može se reći centar svih pravoslavnih crkava širom sveta. Zahvaljujući caru Konstantinu, koji je Konstantinopolj učinio prestonicom Istočnog rimskog carstva, stekla je izuzetnu crkvenu i političku važnost. Sedište patrijaršije je u Crkvi Sv. Đorđa. Crkva se nalazi u grčkom naselju Fener i opasana je visokim zidinama. Iako je originalna crkva imala velelepnu kupolu, kao svaka hrišćanska crkva, u rekonstrukciji crkve u 18. i 19. veku ona nije obnovljena, pa crkva nije natkrivena „svetim lukom“. Unutrašnjost crkve je bogato ukrašena, sa izvanrednim zlatnim ikonostasom koji prikazuje detalje iz Hristovog i života drugih svetaca i hrišćanskih mučenika. Najznačajnija relikvija u crkvi je stub crne boje u njenom južnom delu, za koji se veruje da je stub za koji je bio privezan i na kom je šiban Isus Hrist pre raspeća na Golgoti i da ga je u Konstantinopolj donela Konstantinova majka, carica Jelena.

Crkva sv. Stefana - najinteresantnija crkva u Istanbulu. Nalazi se na samoj obali zlatnog roga. Poznatija je pod imenom Gvozdena crkva, zbog specifičnog materijala od koga je napravljena. Delovi crkve su izliveni u Beču i Dunavom su dopremani u Istanbul, gde je sklapana. Ova crkva sagrađena je u 19. veku, nakon odluke da bugarski pravoslavci mogu da imaju svoju crkvu u kojoj će imati i službu na svom jeziku. Do tada su išli u grčke pravoslavne crkve. Povratak u hotel. Doček Nove godine na jednom od brojnih Istanbulskih trgova ili u nekom od popularnih restorana ili klubova. Noćenje.

6.DAN: ISTANBUL
6.DAN: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet: IDEMO DO NAJVEĆE DŽAMIJE U TURSKOJ CALMICE (Čamlidža) najveća novoizgrađena džamija u modernoj Turskoj, smeštena je na brdu na azijskoj obali Bosfora, odakle se pogled širi na gotovo ceo Istanbul. Džamija je izgrađena u osmansko-seldžučkom stilu sa elementima moderne gradnje i zbog izgleda i položaja već predstavlja upečatljiv simbol grada na Bosforu. ZATIM ODLAZAK DO CALMICA TEPESI-VIDIKOVCA, Camlica brdo koje se nalazi na azijskoj strani Istanbula, pruža jedan od najneverovatnijih pogleda u Istanbulu. Camlica brdo je najviše brdo u Istanbulu a samim tim i vidikovac, čije ime potiče od izraza „cam“ što znači borovo drvo, kog na ovom brdu ima puno.. Zatim se SPUŠTAMO DO KIZ KULESI – DEVOJAČKE KULE, Devojačka kula ili devičina kula, ili kako je Turci zovu, Kiz kulesi. Značaj i posebnu privlačnost Devojačke kule odredili su brojni mitovi i legende koje su do danas o njoj ispričani. Na kraju ODLAZIMO DO USKUDARA, srca azijskog dela Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN: ISTANBUL - BEOGRAD
7.DAN: ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Transfer do Sabiha Gokcen aerodroma. Poletanje aviona za Beograd planirano je u 11:10h (broj leta PC371). Dolazak u Beograd je predviđen u 11:05h, po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Termini: 27.12.

 Regularna cena aranžmana: 549€ 
AKCIJSKA CENA ARANŽMANA: 449€

BLACK FRIDAY CENA (ZA PRIJAVE 26. i 27.11.): 399€

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Let PEGASUS na relaciji Beograd – Istanbul - Beograd
 • Kofer do 8kg i kabinski prtljag do 20kg
 • 6 noćenja sa doručkom u hotelu Grand Halic 4* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Sabiha Gokcen do hotela i od hotela do aerodroma Sabiha Gokcen.
 • Aerodromske takse
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Administrativne troškove (20€) 

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje (15€ po osobi)
 • Doplatu za 1/1 sobu: 150 €
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
  GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
  ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate za ostatak duga.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2021. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021, kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (TRIGLAV).

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici rapsodyravel.rs.

 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, tako da ne mora biti standardnih dimenzija.

 • Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.