SICILIJA

Polazak 17h - BEOGRAD | 19h - Novi Sad

HOTEL ART HOTEL CAPOMULINI 4*

http://arthotelcapomulini.com/

Hotel Art se nalazi u Aćireale-u – Katanija  na samo 13 km od centra grada. Hotel poseduje bar, spoljni bazen i restoran u kome se služe italijanski specijaliteti.  Sve sobe poseduju klimu, SAT TV, mini bar, LCD TV, telefon i balkon.

Izaberite datum:

1. DAN (SRBIJA)

Polazak u 17:00h iz Beograda  i u 19:00h iz Novog Sada (minimum od 25 osoba za garantovani polazak iz Novog Sada) sa dogovorenog mesta (obaveza putnika je da proveri dva dana pred polazak tačnu lokaciju i vreme polaska). Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

2. DAN (ITALIJA - RIM)

Poslepodnevni dolazak u Rim i obilazak Rima: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli (Crkvu Sv. Petra u lancima) sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra sveta – grandioznog Koloseuma, Arco di Constantino, Foro Romano kao središta društvenog života antičkog Rima, Piazza Campidoglio (Kapitolskim brdom i istoimenim trgom), kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Piazza Venezia, Fontana di Trevi i Piazza di Spagna. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel i noćenje.

3. DAN (RIM - SICILIJA)

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i mogućnost fakultativne posete Musei Vaticani (Vatikanskim muzejima) sa neprocenjivo vrednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i čuvenim Stanze di Raffaelo (Rafaelovim sobama). Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Capella Sistina (Sikstinsku kapelu), fascinantno Mikelanđelovo ostvarenje, nakon koje vaše shvatanje umetnosti više nikada neće biti isto. Sledi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svetu Basilica San Pietro (Bazilike Svetog Petra) kao i istoimenog prostranog trga sa kreacijama baroknog umetnika Berninija. Zatim Vas očekuje boemska atmosfera Piazza Navona (Trga Navona) sa Fontanom četiri Reke i poseta najočuvanijeg rimskog hrama Panteona kao svetskog čuda antičke arhitekture. Slobodno vreme za individualni doživljaj grada do večernjih sati kada sledi nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

4. DAN (SICILIJA)

Dolazak do luke u Ređo di Kalabriji u jutarnjim satima. Sledi ukrcavanje na trajekt i plovidba do sicilijanskog grada Mesine a zatim nastavak putovanja do letovališta  u regijiTaormine ili Katanije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5 - 10. DAN (SICILIJA)

Dovoljno je reći samo: Sicilija! Vrele letnje dane posvetite uživanju na sicilijanski način. Osetite neverovatnu prirodu ovoga ostrva, uživajte na rajskim plažama u jutarnjim šetnjama i mediteranskom vazduhu. Ostrvski specijaliteti i neprevaziđena sicilijanska vina učiniće Vaše letovanje bogatijim. Ukoliko ste raspoloženi za kulturni doživljaj ostrva, izaberite brojne fakultativne izlete: duh antike osetite u prelepom Agriđentu, nekada najbogatijoj grčkoj koloniji na jugu Italije, posetite Arhimedov grad Sirakuzu, predivnu baroknu Kataniju ili u avanturističkom raspoloženju istražite najčuveniji evropski vulkan Etnu. A za kraj ostavljamo Palermo, šarmantu prestonicu Sicilije koja će Vas oduševiti monumentalnom Katedralom iz XII veka, egzotičnom vegetacijom i gostoljubivim stanovništvom.

11. DAN (SICILIJA - NAPULJ)

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja do Mesine. Ukrcavanje na trajekt, a potom sledi dnevna vožnja do živopisnog Napulja sa dolaskom u popodnevnim satima. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, rodno mesto Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Očekuje Vas dinamičan i sadržajan obilazak grada: Trgovačka Ulica Umberta I, monumentalni Castel Nuovo (Novi Zamak), čuveni Teatro San Carlo (Teatar Svetog Karla),  Piazza del Plebiscito (Plebiscitarni trg) sa Kraljevskom Palatom, a kao simbol grada za kraj ostavljamo malenu luku Santa Lucia (Svete Lucije) i Castel dell Ovo (Tvrđavu Ovo) odakle se pruža fantastičan pogled na vulkan Vezuv.... Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

12. DAN (NAPULJ)

Doručak. Slobodno vreme u Napolju i mogućnost fakultativnog odlaska na čuveno rajsko ostrvo Kapri. Nakon slobodnog vremena u večernjim satima nastavljamo putovanje preko Italije. Noćna vožnja.

13. DAN (SRBIJA)

Dolazak u mesto polaska u večernjim satima.

Termin: Avgust

CENA UKLJUČUJE:

 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja, usluge predstavnika agencije organizatora putovanja
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV, VIDEO) na navedenim relacijama
 • Prevoz trajektom na relaciji Vila San Đovani –Mesina –Vila San Đovani.
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) u okolini Rimu u hotelu 3* u 1/2  ili 1/2+1.
 • 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) na Siciliji u ART hotelu 4*.
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni tip ili buffet) u oblasti Napulja u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1.
 • Obilaske prema programu (razgledanje Rima i Napulja).

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko i zdravstveno osiguranje 14 € (1€ po danu i 1€ za osiguranje prtljaga).
 • Doplata za polazak iz Kragujevca 10 € (minimum 25 putnika), a za polazak iz Niša 15 € (minmum 25 putnika).
 • Fakultativne izlete (Vatikanski muzeji, Palermo, Sirakuza i Katanija, Etna, Agriđento, Kapri).
 • Ulaznice za muzeje i galerije koji se posećuju po ličnom izboru putnika.
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 150 € po sosobi.
 • Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,50 € po noćenju/po osobi, 2,50 € za boravak u hotelima sa 4*.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju/po osobi.
 • Obaveznu komunalnu taksu u Kataniju za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 2 € po noćenju/po osobi.
 • Obaveznu komunalnu taksu u Acireale (Katanija) za boravak u hotelima sa 3*/4* – 1,50 € po noćenju/po osobi.

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.11.2018. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI. 

SICILIJA,  najveće ostrvo Mediterana, sa dugom istorijom i očaravajućom prirodom, učiniće Vaše letovanje najboljim ikada! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracije obale i srdačnost oko 5 miliona stanovnika oseća se na svakom koraku. Čarobni gradovi Katanija, Sirakuza, Taormina ili Đardini Naksos pokazaće Vam bogatstvo pravog letovanja na sicilijanski način.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.