Kapadokija 6 dana

Polazak let u 12.15h sa aerodroma Nikola Tesla

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog. Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svetske baštine UNESCO.

Izaberite datum:

1. DAN (BEOGRAD - ISTANBUL - KAYSERI - GOREME)

Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla”, check in i prijava na let  PC372  (PEGASUS). Poletanje u 12:15, sletanje u Istanbul  u 15:55h po lokalnom vremenu.  Nastavak putovanja ka Kapadokiji, presedanje na let PC2738, poletanje u 18:50, sletanje u 20:10. Sledi transfer do hotela. Noćenje.

2. DAN: KAPADOKIJA (GÖREME – ÜGRÜP)

Doručak. Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura» Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

3. DAN (GÖREME)

Doručak. U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» -Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.U večernjim časovima mogućunost fakultativnog odlaska na Tradicionalno TURSKO VEČE uz ples i muziku te tradicionalnu hranu i piće. Uzivajte u večernjem programu i opustite se uz čari tradicionalnog programa koji traje do kasnih večernjih sati. Noćenje.

4. DAN (DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU – UCHISAR)

Doručak. Nakon doručka moguć fakultativni odlazak izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv. zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (AVANOS – OZKONAK - GÖREME)

Doručak.Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet JAHANJE KONJA. Ovaj izlet Vam pruža vam uzbudljivo i nezaboravno iskustvo razgledanja, jer ćete jahati kroz prekrasne doline s jedinstvenim vulkanskim formacijama. Istražit ćete doline Kapadokije, ruže i ljubavi i uživati u jahanju konja u
starom grčkom selu Cavusin. Također ćete videti Cappadociu iz drugačije perspektive gledajući njene neverovatne brežuljke i vilinske dimnjake s prizemlja. Imaćete mogućnost dvosatne ture na QUAD motorima za istraživanje najlepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična
avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Vuavuşin. Dvosatna tura od 16:30h do 18:30h. Sa ovim terenskim četvorotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN (KAPADOKIJA – KAYZERI – ISTANBUL – BEOGRAD)

Doručak (Lunch paket). Napuštanje hotela do 3:00h.  Transfer na aerodrom.  Prijava za let PEGASUS-a za Istanbul PC2743 u 06:00h sletanje u Istanbul u 7:20h. Nastavak leta za Beograd na letu PC371 u 11:25h, sa očekivanim sletanjem u Beograd u 11:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Termin: oktobar

PROMO CENA: 399€
Regularna cena: 499€

CENA UKLJUČUJE:

 • Pet noćenja sa doručkom u tradicionalnom boutique hotelu tipa GRAND CAPPADOCIA http://www.grandcappadocia.com/ili sličan...
 • Povratne avio karte na relaciji Beograd - Istanbul - Kayseri - Istanbul - Beograd.
 • Aerodromske takse
 • Transfer aerodrom - hotel - aerodrom.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiča tokom putovanja, za vreme boravka u kao i u toku realizacije fakultativnih izleta.
 • Administrativne troškove (30€)

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje 8,5€  (ne pokriva bolest COVID-19)
 • Fakultativne izlete
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 100€
 • Individualne troškove

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • Mistična Kapadokija «Severna tzv. crvena tura» – cena 40€
 • Kapadokija iz vazduha Čarobni let balonom – cena 100 €
 • Tradicinalno Tursko veče - cena 35€
 • Jahanje konja - cena 35 €
 • Drevna Kapadokija «Južna tzv. zelena tura» - cena 40 €
 • QUAD BIKE tura – cena 25 €
  ***Napomena - cene fakultativnih izleta su okvirene i podložne su promeni, takođe organizovani su
  od strane lokalnog tour operatera i plaćenja istih se vrše na destinaciji.
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 40% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 40% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 40% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 24.01.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 349/2020, kategorija A40.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.