TOSKANA

Polazak 18h - Beograd

Neponovljiva je i takoreći drsko razmetljiva lepota prirode i gradova ove brdovite italijanske regije. U krajoliku omeđenom sa jedne strane Apeninima, a sa druge Tirenskim morem, među tamnim razigranim čempresima, strpljivim mirom maslinjaka i bogatstvom vinograda rođeni su neki od najvećih umetnika u istoriji, koji su zatim radili i stvarali poneti božanskim nadahnućem, ali i podsticani željama i novcem imućnih mecena i slavoljubivih vladara. Toskana je i regija koja ima veliki broj gradova muzeja koji su pod zaštitom UNESCO-a. Najpoznatiji su: Firenca, Siena, Pisa, San Giminiano, Luca... 

Izaberite datum:

1. DAN (Beograd) 09.11.2018.

Polazak iz Beograda u 18h sa dogovorenog mesta. Tranzitna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku...

2. DAN (Firenca – Montecatini Terme) 10.11.2018.

...Sloveniju i Italiju, uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Firencu u prepodnevnim časovima. Sledi zajednički obilazak glavnog grada regije Toskana: Santa Maria Novela, Duomo, Danteova kuća, trg Sinjorija, Santa Kroće, Ponte Vekio, Porćelino, trg Republika... Slobodno vreme. Nastavak puta do obližnjih Montecatini Termi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN (Siena – San Giminiano) 11.11.2018.

Doručak. Po završenom doručku fakultativni obilazak još dva bisera Toskane – Siene i San Giminiana... U Sieni ćemo upoznati čuveni istorijski centar: palate Salimbeni i Tolomei, crkvu San Domeniko, Katedralu i krstionicu, fantastični trg Campo na kojem se održava i poznata konjska trka Palio... Nakon slobodnog vremena nastavljamo ka San Giminianu, gradiću u kojem vreme kao da je stalo. Uživaćemo u srednjevekovnim ulicama i tornjevima, trgovima Duomo i Cisterna, rustičnim gradskim kapijama... Idealna prilika da se proba i jedan od najboljih svetskih sladoleda u Gelateriji Dondoli. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN (Pisa) 12.11.2018.

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet do još jednog nadaleko poznatog toskanskog grada, prelepe Pize. U prestonici nekada moćne pomorske države videćemo Trg Čuda sa Katedralom, Kamposantom, Krstionicom i Krivim tornjem...Slobodno vreme. Nakon slobodnog vremena nastavak puta ka Srbiji.

5. DAN (Beograd) 13.11.2018.

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Termin: Novembar

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 129 € za prijave do 01.10.

CENA UKLJUČUJE:

 •  Prevoz modernim turističkim autobusom
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Montecatini termama
 • Stručni turistički vodič tokom celog puta
 • Lokalni vodiči
 • Takse, parkinzi i putarine tokom celog puta
 • Obilazak Firence u pratnji stručnog vodiča

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 6 €.
 • Fakultativni izlet Siena i San Giminiano – 30 €
 • Fakultativni izlet Pisa – 20 €
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Usluge ne pomenute u programu.
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora) zatim u redovnim mesečnim ratama 50% od vrednosti aranžmana do mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije „Rapsody travel” od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2018. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (UNIQA) .


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.