TRANSILVANIJA

Polazak 19.30 - Beograd

Misteriozna Rumunija i magična Transilvanija… Zemlja iza beskrajnih šuma koja krije mnogo tajni i legendi… Isričane su o ovoj zemlji čudne legende i priče… Priče koju su ledile krv u žilama… Mnogi misle da je sve to fikcija, ali da li je to baš sve tako… Otkuda Vlaškog vojvodu Vlada Cepeša poistovetiše sa vampirima? Kako je došlo do toga? Ko je zapravo bio Vlad Cepeš? Sve su to pitanja koja intrigiraju i dan danas svetsku javnost… Krenite sa nama na specijalno skrojenu Drakula turu gde ćemo pokušati da odgonetnemo neke od misterija… Zadiviće Vas Transilvanija i njeni dvorci i priroda…

Izaberite datum:

1. DAN 31.10.2019. (SRBIJA – RUMUNIJA)

Sastanak grupe u 19:30 časova sa parkinga autobusa pored direkcije Lasta, uz autoput Beograd - Niš. Polazak u 20:00 h. Lagana vožnja preko Srbije i Rumunije  sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN 01.11.2019. (RUMUNIJA SIGIŠOARA- BRAŠOV)

Dolazak u Sigišoaru, najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Nastavak putovanja ka Brašovu. Dolazak u Brašov u podnevnim satima. Smeštaj u hotel, kratka pauza. Nakon kratnog odmora krećemo u šetnju po centru grada uz obilazak najznacajnih znamenitosti grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Strada Republika... Noćenje.

3. DAN 02.11.2019. (BRAŠOV-BRAN-PELEŠ)

Doručak. Fakultativni obilazak zamka Bran koji su podigli vitezovi Tevtonskog reda u XIII veku. U ovom zamku bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš, poznatiji kao Drakula. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Nastavak putovanja ka  dvorcu Peleš, jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnja letnja rezidencija Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Povratak u Brašov u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN 03.11.2019. (BRAŠOV –SIBINJ-BRAŠOV)

Doručak. Fakultativna poseta gradu Sibinj-  grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg na kojem se između ostalog nalaze Palata Brukental  i rimokatolička, jezuitska crkva, Mali trg sa Savetnom kulom, Trg Huet sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka, Ulica Mitropolije u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije... Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna voznja ka graničnom prelazu Moravita/Vatin.

5. DAN 04.11.2019. (SRBIJA)

Dolazak u srbiju u jutarnjim časovima . Kraj programa.

Termin: Noć Veštica

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV - VIDEO...) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Obilaske po programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu u Brašovu , sobe 1/2 i 1/3,
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

CENA NE UKLJUČUJE: 

 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7,25 evra
 • Administrativne troškove obrade rezervacije 250 rsd (plaćanje u agenciji)
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

Hotel za termin 31.10. 

Hotel Coroana, Brašov

Hotel se nalazi u zgradi Art Nouveau iz 1910. godine u samom centru Brašova u pešačkoj zoni. Sobe su 1/2 i 1/3, sa TV-om, kablovskom, WC-om sa kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), besplatan WiFI internet na recepciji koja je otvorena 24h.

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.12.2019. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATINA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.