SARAJEVO

Polazak 23.30h - Beograd

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad na reci Miljacki domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letni kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo - Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Izaberite datum:

1. DAN (SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA)

Sastanak grupe oko 23:00h na parkingu autobusa ispred Kuće cveća, polazak oko ponoći. Lagana vožnja preko Srbije i Bosne sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN (SARAJEVO)

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrela Bosne. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN (SARAJEVO - MOSTAR - JABLANICA - KONJIC - SARAJEVO)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Mostaru. Kratko zaustavljanje  i uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Nakon predaha nastavljamo ka Jablanici , poseta muzeju „Bitka za ranjenike na Neretvi“ –istorijski muzej posvećen očuvanju sećanja na antifašističku borbu iz Drugog svetskog rata. Nakon obilaska muzeja u Jablanici, dolazimo u Konjic, gde posećujemo Titov bunker – građen u tajnosti od 1953. do 1979. pod nazivom DO ARK da bi se u slučaju atomske katastrofe sklonili Tito i njegovih 350 najbližih saradnika. Do 90-ih godina postojanje ovog bunkera bila je najstrože čuvana vojna tajna. Povratak u Sarajevo. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN (SARAJEVO – BOSANSKE PIRAMIDE - SARAJEVO - BEOGRAD)

Ovo je najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Otkrivene su slučajno, kada je čuveni arheolog i antropolog dr.sci. Semir Osmanagić dolazeći u muzej u mestu Visoko, primetio čudan oblik brda koje liče na piramide. On je brdo Visočica nazvao Bosanskom “Piramidom Sunca” (sa visinom od 220 metara, veća je od Keopsove piramide), a brdo Plješevica postalo je “Piramida Meseca” (190 metara). Dolinu piramida čine i “Piramida Zmaja” (Buci) od 90 metara, uzvišenja “Hrama Majke Zemlje” (Krstač) i “Piramida Ljubavi” (Cemerac). Istraživanje podzemnog lavirinta “Ravne”, koji obuhvata mrežu podzemnih tunela i prostorija. Može se reći da pravu vrednost tunela čine visoke koncentracije negativnih jona i originalna Šumanova rezonanca od 7.83Hz. Joni omogućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje, zbog čega je napravljen izolovani prostor u kome je posetiocima dozvoljen boravak u cilju poboljšanja zdravlja. Posetioci takođe mogu boraviti u posebnim energetsko-potentnim tačkama, Mega – keramičkom bloku K2, kao i u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona. Obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”. Povratak u Sarajevo po ostatak grupe. Polazak za Srbiju u popodnevinim časovima.

5.DAN (BEOGRAD)

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, u zavisnosti od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Termin: Sretenje

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV - VIDEO...) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Dva noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola u hotelu Grand Sarajevo
 • Obilaske po programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga - 7,25€
 • Administrativne troškove obrade rezervacije 250 rsd (plaćanje u agenciji)
 • Fakultativne izlete:
  - Vrelo Bosne: 5€ (sa uključenom ulaznicom)
  - Vrelo Bune, Mostar, Jablanica i Konjic:  20€ (sa ukjučenim ulaznicama za muzej u Jablanici , Titov bunker i lokalnog vodiča)
  - Bosanske piramide - 20€
 • Individualne troškove

 

HOTEL GRAND - SARAJEVO

Hotel Grand Sarajevo je hotel sa 3 zvezdice, smešten u nepostrednoj blizini Parlamenta Bosne i Hercegovine, Olimpijske dvorane Zetra, kulturno - sportskog i sajamskog centra "Skenederija" i novootvorenog šoping centra "Sarajevo City Center", najvećeg u Sarajevu, a od Baščaršije je udaljen 3 km. Hotel poseduje 2 restorana, bar, letnju baštu, salu za sastanke, besplatan WiFi i u svoja dva krila na raspolaganju ima 125 soba, koje sadrže telefon, besplatan WiFi, kablovsku televiziju, kupatilo sa tušem ili kadom. http://www.hotelgrand.com/

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS),(mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 50 % od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 30.07.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 3 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.