PUTEVIMA TURSKIH SULTANA

Polazak 17.30h - Beograd

Izaberite datum:

1. DAN (SRBIJA – BUGARSKA – TURSKA)

Sastanak grupe u 17h, polazak u 17:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice.  Lagana vožnja preko Srbije i Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2. DAN (EDIRNE)

Dolazak u Edirne u prepodnevnim satima. Razgledanje grada uz pratnju vodiča: džamija Selimija, Eski džamija, Rustempaša karavansaraj, Arasta bazar… Slobodno vreme u centru grada za šoping i individualne aktivosti. Nastavak putovanja ka Istanbulu. Smeštanje u hotel. Noćenje.

3. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativni obilazak Bajazitovog trga,  džamije “Sulejmanije”, zadužbine sultana Sulejmana “Velićanstvenog”, remek dela čuvenog arhitetke Mimara Sinana. Obilazak “Zejrek džamije”, odnosno nekadašnjeg manastira Hrista Pantokratora, mesta u kome je boravio Stefan Dečanski sa svojim decom. Nastavak šetnje ka “Fatihovoj” džamiji… Slobodno popodne za individualne aktivnosti. U večernjim časovima, mogućnost odlaska na Tursko veče na brodu.

4. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativno krstarenje do Prinčevskih ostrva, arhipelag od devet ostrva koji se nalazi u Mramornom moru, danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula, a u vreme Vizantije su ostrva korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto. Slobodno vreme za obilazak jednog od ostrva i uživanje. Slobodno veče za individualne aktinvnosti. Noćenje.

5. DAN (ISTANBUL)

Doručak. Fakultativni odlazak do prve predstonice Osmanskog carstva - grada Burse. Obilazak „zelene“ džamije, turbeta osnivača Osmanske dinastije, sultana Osmana i njegovog sina Orhana. Odlazak do Koza hana i do „velike“ džamije. Slobodno vreme na Kapali čaršiji za šoping i idividulane aktivnosti. Povratak u Istanbul u večernjim časovima. Noćenje.

6. DAN (SRBIJA)

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Azijski deo Istanbula. Obilazak Mihrimah džamije, šetnja uz Bosfor i plovidba brodićem do jednog od najvećih simbola grada - Devojačke kule. Slobodno vreme za ručak. Povratak u evropski deo u popodnevnim časovima. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

7. DAN (SRBIJA)

Dolazak u Srbiju u jutranjim časovima. Kraj programa.

Termini: Oktobar/Novembar

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV - VIDEO...) na navedenim relacijama po program putovanja
 • Obilaske po programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Istanbulu , sobe 1/2 i 1/3
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

 CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje 1,25 € po danu,  plus 1€ total za osiguranje prtljaga
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, a ostatak od 20% 30 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.12.2019. *Čekove dostaviti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2019. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATINA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).
 • Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvati za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 30 evra.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.