Jugonostalgija

Polazak u ranim jutarnjim satima

Poseta delovima zemlje koje više nema. Prošetajmo opet dubrovačkim Stradunom i sarajevskom Baščaršijom, pređimo preko kamenog mostarskog mosta.. Za boravak smo odabrali slikovito Trebinje, grad sunca i platana.
’Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostareli. Trebinje je mediteran, jer dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda.. Tamo se živi kao na moru, ali nije obeščašćeno turizmom kao more.’ Momo Kapor

Izaberite datum:

1. DAN: Beograd - Višegrad - Tjentište - Trebinje

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima.   Vožnja prema Višegradu preko Čacka, Užica, Mokre Gore.. Dolazak u Višegrad u prepodnevnim satima.  Obilazak kulturno istorijskih znamenitosti grada: Višegradska ćuprija na Drini, zadužbina velikog vezira Mehmed–paše Sokolovića koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Dobitnik Nobelove nagrade, laureat Ivo Andrić dobio je u Višegradu i svoj grad ‘Andrićgrad’, koji ćemo posetiti. Nastao je kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjevekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Nakon obilaska sledi nastavak putovanja ka Trebinju preko nacionalnog parka Sutjeska sa kraćim obilaskom memorijalnog kompleksa Dolina heroja u blizini sela Tjentište. Po dolasku u Trebinje u podnevnim časovima, upoznavanje sa gradom u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Na brdu Crkvina, odakle se pruža predivan pogled na grad i reku Trebišnjicu i mostove, nalazi se Hercegovačka Gračanica gde je sahranjen najveći srpski pesnik i diplomata - Jovan Dučić. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi dolazimo do muzeja Hercegovine čiji je glavni simbol ’Etno kuća’ sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo videti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima, Anđelkinu kapiju.. Dolazimo na ‘Trg pesnika’ gde se nalaze čuveni platani, stari preko 115 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu pesnika se nalazi i spomenik Jovanu Dučiću, kao i pokloni pesnika svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska grada, sledi smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN: Dubrovnik (fakultativno)

Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadarana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane. Dubrovnik je jedna od najposećenijih i najznačajnijih turističkih i kulturnih destinacija u ovom delu Evrope. Ono po čemu je Dubrovnik specifičan i nadaleko poznat, svakako je njegovo izuzetno očuvano staro jezgro grada. Po dolasku u Dubrovnik očekuje nas obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Prošetaćemo dubrovačkim Stradunom, posetiti Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, knežev dvor, katedralu, Orlandov stub, palata Sponza - bivša carinarnica, pravoslavna crkva, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta.. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Blagaj - Mostar - Sarajevo

Doručak. Napuštanje hotela do 8h. Nastavak putovanja prema Blagaju, gde ćemo posetiti jedno od najpoznatijih prirodnih turističih lokaliteta Bosne i Hercegovine - Vrelo Bune. Vrelo Bune, tj. Izvor reke Bune je jedno od najvećih vrela u Evropi. Naročito je interesantno mesto na kom voda izvire, iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum.. Jednostavno neponovljiv prizor i doživljaj! Pored samog izvorišta i pećine nalazi se Tekija, građevina sagrađena u starom Balkanskom stilu. Uklopljena u ambijent i okruženje, tako da stvara utisak neodvojivosti čitavog kompleksa od okloline. Nastavak putovanja ka Mostaru. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska nastavak puta prema Sarajevu. Po dolasku nas očekuje kraći obilazak grada: Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Većnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kome je na Vidovdan 1914. Godine Gavrilo princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Slobodno vreme za ručak. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja preko Loznice i Šapca.

4. DAN: Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (posle 00:00). Kraj programa.

Termini: jul/avgust

CENA UKLJUČUJE:

 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Trebinju u 1/2 i 1/3 sobama.  
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (AC, TV...) na navedemim relacijama.
 • Obilaske po programu putovanja.
 • Usluge stručnog vodiča.
 • Administrativne troškove 15€

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Putno zdravstveno osiguranje 1,25€ po danu , plus 1€ total za osiguranje prtljaga
 • Fakultativna poseta Dubrovniku uz pratnju lokalnog vodiča – 25€
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 60€
 • Individualne troškove
 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 3000 dinara od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), u narednih mesec dana minimum još 3000 dinara, zatim u redovnim mesečnim ratama isplatiti ostatak aranžmana najkasnije 15 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER. 
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 24.01.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 50 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je za polazak iz Beograda, Niša i Kragujevca. Novi Sad minimum 25 putnika za realizaciju polaska.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 30 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 349/2020.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATINA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.