KAPADOKIJA ISTANBUL BOOMERANG

Polazak Beograd aerodrom Nikola Tesla

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimnjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog...

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosno je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul...

Izaberite datum:

1.DAN: BEOGRAD - KAPADOKIJA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, minimum 2 sata pre poletanja aviona, u holu za međunarodne polaske (proveriti 2 dana ranije tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona). Charter let Air Serbia. Sletanje na međunarodni aerodrom Kayseri. Transfer do hotela, smeštaj, noćenje.

2.DAN: ČAROBNI LET BALONOM - MISTIČNA KAPADOKIJA

Doručak. U ranim jutarnjim časovima nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» - Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima pre svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se, nakon naduvavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gde ih vetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao beli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svetlosti i neba. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Nakon doručka odlazak na celodnevni fakultativni izlet MISTIČNA KAPADOKIJA «Severna tzv.crvena tura» Tokom ove prelepe ture imate priliku da se upoznate sa najlepšim i najpoznatijim predelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao pre 10 hiljada godina. Posle panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

3.DAN: DREVNA KAPADOKIJA

Doručak. Moguć fakultativni odlazak izlet Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura». Na ovaj fakultativni izlet krećemo u prepodnevnim časovima obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 veka pre nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gde imamo slobodno vreme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U kasnim poslepodnevnim
časovima povratak i večernji polazak prema Istanbulu.

4.DAN: KAPADOKIJA

Doručak. Mogućnost fakultativne dvosatne ture na QUAD motorima za istraživanje najlepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Cuavuşin. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova. Večernji polazak za Istanbul. Noćna vožnja...

5.DAN: ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATU, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VEKA, MESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Poseta Topkapi Saray dvorcu gde su živeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazak u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG i ISLAMSKOG SVETA. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu videti sve građevine, palate i druga istorijska zdanja: Dolmabahče, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM - NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKA NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Noćenje.

6.DAN: ISTANBUL - BUGARSKA

Doručak. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvek kao priviđenje“. Ovde se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i grob Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Uveče polazak prema Srbiji.

7.DAN: SRBIJA

Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa.

Termini: 11.11.2021. 

Regularna Cena Aranžmana: 399€

First minute Cena Aranžmana:od 299€

 

 CENA UKLJUČUJE:

  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu Suhan 4* u Kapadokiji u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama https://www.suhankapadokya.com/ ili sličnom hotelu
  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu Grand Halic 4* u Istanbulu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama http://www.grandhalic.com/en/ ili sličnom hotelu
  • Let Beograd - Kayseri (Kapadokija), sa svim taksama
  • Transfer aerodrom - hotel
  • Prevoz modernim turističkim autobusima na navedenim relacijama
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiča u toku putovanja.
  • Administrativne troškove (25€)

  CENA NE UKLJUČUJE: 

  • Opcija1: Putno zdravstveno osiguranje 10 eur/ osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
  • Opcija2: Putno zdravstveno osiguranje sa COVID osiguranjem 15 eur/ osiguravajuće pokriće do 30.000 eur
  • Fakultativne izlete
  • Individualne troškove

   

  FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI (specijalne cene):

 • KAPADOKIJA IZLETI:
 •  

  • Mistična Kapadokija «Severna tzv.crvena tura» – 45€ (40 €)
  • Kapadokija iz vazduha «Čarobni let balonom» – 120€ (100 €)
  • Drevna Kapadokija «Južna tzv.zelena tura» - 45€ (40 €)
  • QUAD BIKE tura ili jahanje konja – 35€ (30 €)
  • 4 IZLETA U KAPADOKIJI: UKUPNO 210€ / PAKET 4 IZLETA SA POPUSTOM 180€ 

   ISTANBUL IZLETI:

  • Topkapi palata – 45€ (30 €)
  • Krstarenje Bosforom – 30€ (25 €)
  • EYUP + PIERRE LOTI + shopping25€ (15 €)
  • 3 IZLETA U ISTANBULU: UKUPNO 70€ / PAKET 3 IZLETA SA POPUSTOM 60€ 

            PRECRTANE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU INDIVIDUALNE CENE, A CENE U ZAGRADI SU SPECIJALNE CENE SA POPUSTIMA! PORED TOGA KUPOVINOM 3 ILI 4 IZLETA U PAKETU NA SVAKOJ DESTINACIJI OSTVARUJETE DODATNE POPUSTE PO VAŠEM IZBORU.

 • Napomena - cene fakultativnih izleta su okvirne i podložne su promeni, takođe organizovani su od strane lokalnog tour operatera i plaćanja istih se vrše na destinaciji.

   

NAPOMENE:

 

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
 • GOTOVINSKI: 40% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • PLATNIM KARTICAMA: 40% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 130 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbijiwww.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. MINIMUM VAŽENJA PASOŠA JE 6 MESECI OD DATUMA POVRATKA SA PUTOVANJA
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 465/2020, kategorija A25.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA  LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programomputovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (Triglav).

 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.