PIVSKA TURA

Polazak u kasnim popodnevnim/ranim večernjim satima

NAJPOZNATIJE PIVSKE DESTINACIJE EVROPE: BAVARSKA – BELGIJA – ČEŠKA
Kada se pomene pivo, nekako odmah dolaze u misli „stihovi“ jedne pesmice: „Pivo, pivo, pivo, pivo je za mene, pa makar i bilo iz flaše zelene. Osećam kako curi mi niz vene, pivo, pivo, pivo, pivo je za mene…“. Ovo je prava tura za prave ljubitelje ovog napitka pravljenog još u drevnom Egiptu i od tada njegova popularnost ne jenjava. U Evropi postoje regioni koji su svetski poznati kao pivske destinacije, a mi smo pokušali da ih objedinimo u ovom programu. Od malih bavarskih pivnica koje već vekovima prave najkvalitetnija piva, preko belgijskih pivara sa prefinjeno ukusnim pivom, pa sve do prepoznatljivog pivskog ukusa zlatnog Praga. Čak i ako ne volite pivo, dopašće Vam se ovo putovanje jer pored krigli ono obuhvata i još ponešto… Zato, pridružite nam se!

Izaberite datum:

1. DAN (Utorak 24.04.2018) - SRBIJA

Polazak iz Beograda i Novog Sada u kasnim popodnevnim/ranim večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (Sreda 25.04.2018.) NOJŠVANŠTAJN – ETAL – MINHEN

Dolazak u bavarski bajkoviti zamak NOJŠVANŠTAJN u ranim popodnevnim časovima. Sledi fakultativna poseta zamku uz razgledanje dvorca koji je podigao bavarski kralj Ludvig II. Ovaj dvorac je inspirisao i slavnog Volta Diznija za njegov zamak Trnove ružice. Nakon posete „Novom labuđem zamku“, odlazak u obližnji ETAL u kojem se nalazi Benediktinski samostan gde nešto više od 50 monaha održava vekovnu tradiciju proizvodnje čudesnoh manastirskog piva. Nastavak putovanja do bavarske prestonice - MINHENA. Smeštaj u hotel. Odmor. Mogućnost odlaska do centra grada na večeru u čuvenu pivnicu Hofbrojhaus. Noćenje.

3. DAN (Četvrtak 26.04.2018.) MINHEN

Doručak. Odjava iz hotela u 9 h i odlazak u centar grada. Panoramsko razgledanje: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvom, Minhenski dvorac Rezidencija, Bogorodičina crkva sa dva tornja, Marrienplaz (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom većnicom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog Petra, stara većnica, gradska pivnica „Hofbrojhaus“... Fakultativni obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Polazak ka Belgiji u večernjim satima, oko 23 h. Noćna vožnja preko Nirnberga i Frankfurta…

4. DAN (Petak 27.04.2018.) KELN – LIJEŽ – LEVEN

Dolazak u KELN u jutarnjim satima. Kraći obilazak čuvene Kelnske katedrale, jedne od najvećih gotskih katedrala Evrope sa izuzetnom fasadom iz 13. veka. Zadržavanje u Kelnu 3 sata i nastavak putovanja do belgijskog gradića LIJEŽ. Po dolasku sledi obilazak istorijskog jezgra grada sa razgledanjem: trg Marše sa fontanom Peron, palata Prinčeva, Gradska kuća, trg Francuske revolucije, Kraljevski Teatar… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (3 sata). Nastavak putovanja do LEVENA. Dolazak u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

5. DAN (Subota 28. 04.2018.) LEVEN – BRISEL

Doručak. Slobodno vreme u centru malog brabantskog gradića Levena uz uživanje u sjajnom ambijentu glavnog gradskog trga Grote Markt. Fakultativna poseta čuvenoj pivari „Stella Artoise“ koja predstavlja ponos belgijskih piva. Uz posetu koja podrazumeva upoznavanje sa istorijatom proizvodnje ovog piva, opis tehnologije proizvodnje, ide naravno i degustacija piva. U 13 h polazak na poludnevni fakultativni izlet do belgijske prestonice - BRISELA. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Evropski kvart - moderni deo grada sa modernističkim palatama u kojima se nalaze sedišta evropskih institucija, Atomium - jedan od najprepoznatljivijih simbola Brisela, Grand Plas - glavni gradski trg okružen sjajnim srednjovekovnim građevinama, Maneken Pis - mala skulpturica/fontana koja predstavlja zaštitni simbol grada, Kraljevska palata - sedište belgijskih monarha… Slobodno vreme do 22 h i povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN (Nedelja 29.04.2018.) LEVEN – VATERLO – ST. ŽERAR

Doručak. Celodnevni fakultativni pivski izlet sa još po nečim… Odlazak do znamenitog istorijskog mesta VATERLO koje je predstavljalo mesto stradanja Napoleona Bonaparte koji je 1815. godine izgubio bitku protiv Engleza i vojvode od Velingtona i nakon toga bio primoran da abdicira. Poseta memorijalnom polju na kojem se odigrala sudbonosna bitka. Nakon posete memorijalu, odlazak do pivnice Vaterlo koja je nastala na mestu nekadašnje bolnice za vojnike vojvode od Velingtona. Upoznavanje sa najsavremenijom tehnologijom pivare koja se koristi za proizvodnju veoma pitkog piva i degustacija. Nastavak putovanja do drevne Opatije Bronje u malenom živopisnom mestu ST. ŽERAR. Poseta pivari u nekadašnjoj opatiji i degustacija piva. Povratak u večernjim satima u hotel. Noćenje.

7. DAN (Ponedeljak 30.04.2018.) LEVEN – HAG – AMSTERDAM

Doručak. Odjava iz hotel u 9 h i polazak ka Holandiji. Poseta HAGU, glavnom gradu Holandije. Kraće zadržavanje u centru grada uz razgledanje Kraljevske rezidencije i Gradske kuće… Slobodno vreme (2 sata). Nastavak putovanja do AMSTERDAMA. Po dolasku sledi obilazak ovog čudesnog grada kojeg nazivaju i „Venecijom severa“ zbog brojnih kanala na kojima leži: trg Dam sa Kraljevskom palatom, Rembrandtova kuća, kuća Ane Frank, distrikt Crvenih fenjera… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno krstarenje kanalima Amsterdama. Polazak iz Amsterdama put Češke oko ponoći. Noćna vožnja preko Nemačke…

8. DAN (Utorak 01.05.2018.) KARLOVE VARI - KRUŠOVICE – PRAG

Dolazak u mondensku banju KARLOVE VARI u prepodnevnim časovima. Kraća šetnja centrom banjskog kompleksa koji predstavlja jedan od najlepših u Evropi. Slobodno vreme za predah u centru banje. Odlazak do KRUŠOVICA, mesta čuvenog po proizvodnji istoimenog pivskog brenda. Nastavak putovanja do pivske metropole PRAGA. Dolazak u kasnim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Odmor. Uveče je moguće organizovati odlazak do centra grada u neku od lokalnih pivnica na večeru i uživanje u pivu (taksijem). Noćenje.

9. DAN (Sreda 02.05.2018.) PRAG

Doručak. Odlazak iz hotel u 9 h. Odlazak do Hradčana, Praškog zamka nad Vltavom, mesta iz kojeg se razvio grad Prag. Obilazak: Kraljevska palata, katedrala Sv. Vida, bazilika Sv. Đorđa… Silazak do Male strane i prelazak preko čudesnog Karlovog mosta do Stareg mesta. Šetnja do Starogradskog trga na kojem se nalazi Tinska crkva, spomenik Janu Husu i čudesni Astronomski sat – Orloj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta pivari „Staropramen“. Za prave uživaoce piva, preporučićemo i Pivski Spa (kupanje u pivu), nešto sasvim neuobičajeno. Polazak ka Srbiji oko 21 h. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske…

10. Dan (Četvrtak 03.05.2018.) SRBIJA

Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

Termin: Prvi maj

CENA:  FIRST MINUTE - 359 € (do 10.03.2018.)

Paket izleta za uplate u agenciji: 130 (190 €) koji uključuje:

 • Poseta zamku Nimfemburg sa ulaznicom
 • Izlet Etal - Nojšvanštajn sa pripadajućim ulaznicama
 • Poseta pivari „Stella Artoise“ u Levenu
 • Izlet do Brisela
 • Izlet Vaterlo - St. Žerar sa navedenim posetama pivarama i degustacijama
 • Poseta pivari „Staropramen“ u Pragu

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Poseta zamku Nimfemburg sa ulaznicom – 15 €
 • Izlet Etal – Nojšvanštajn sa pripadajućim ulaznicama – 25 €
 • Poseta pivari „Stella Artoise“ u Levenu – 25 €
 • Izlet do Brisela – 40 €
 • Izlet Vaterlo – St. Žerar sa navedenim posetama pivarama i degustacijama – 60 €
 • Poseta pivari „Staropramen“ u Pragu – 25 €

CENA UKLJUČUJE:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 5 noćenja sa doručkom (1 noćenja sa doručkom u regiji Minhena + 3 noćenja sa doručkom u regiji Levena + 1 noćenje sa doručkom u Pragu)
 • Smeštaj u hotelima sa 2/3* i u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilaske prema programu uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 11 €.
 • Fakultativno krstarenje kanalima u Amsterdamu – 15 € (plaćanje i prijava isključivo na licu mesta)

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel “Accom” 3*sup, Minhen (ili sličan)
Hotel Acom je udaljen svega 20 minuta vožnje od centra Minhena i 5 minuta vožnje od glavnog puta A99. Nalazi se na 3 km od Sajma.  Na svojih 7 spratova, ima 106 standarnih soba koje se prostiru na 18m2. Sve sobe imaju tuš kabine i odvojen WC, fen, telefon flat SAT TV, klimu… WiFi uz doplatu! U neposrednoj blizini hotela nalazi se mnoštvo različitih restorana od tradicionalne kuhinje do internacionalnih kulinarskih pikanterija.
http://en.acomhotel-muenchen.de 

Hotel „Ibis Leuven Centrum“ 2*, Leven (ili sličan)
Hotel se nalazi nedaleko od centra Levena. Sadržaj hotela je uređen prema standardima hotelske grupacije Ibis i veoma je skroman. Hotel poseduje recepciju, aperitiv bar i salon za posluženje doručka (skroman i jednoličan). Sobe su srednje komforne, skučene, većina sa umivaonikom u sobi i toaletom sa tuš-WC (bez kabine, samo odvod).
http://www.ibis.com/gb/hotel-6682-ibis-budget-leuven-centrum/index.shtml 

Hotel „Astra“ 3***, Prag (ili sličan)
Hotel se nalazi u desetom praškom okrugu, oko 10 km od centra grada, na liniji gradskog prevoza. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata sa sefom i help-deskom, aperitiv bar, restoran, WiFi. Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, telefon, centralno grejanje, TV SAT.
http://www.hotelastra.cz/

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER
 • GOTOVINSKI: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 40% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.
 • UPLATAMA NA RATE: 10% prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak od 40% 15 dana pre početka putovanja. Ostatak od 50% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.07.2018.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 25.01.2018. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u prema važećem cenovniku sa osiguranom sumom do 30.000 EUR, za sve putnike bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja.
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 462/2010.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA «RAPSODY TRAVEL» OD 25.01.2017. A KOJI SU USKLAĐENI SA YUTA STANDARDIMA, I MOGU SE POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA) .
 • Minimum za garantovane polaske iz Niša, Kragujevca i Novog Sada je 25 putnika iz svakog grada.
 • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.66.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
BEOGRAD
Vojvode Šupljikca 19
+381.11.3088.048
+381.65.550.5000
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 


Rapsody Travel & Events
SRBIJA

KRAGUJEVAC
Miloja Pavlovića 10
+381.34.344.666
+381.65.2000.794
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.